Logo Gadero
inspiratieservice

Houtschaverij

In de houtschaverij van houthandel Gadero schaven wij graag ruw hout in een speciaal profiel of glad geschaafde plank. Wij bieden voor het schaven van hout een aantal standaard houtsoorten zoals Western Red Cedar, Siberisch Lariks, Azobe, Scandinavisch vurenhout, Europees Eiken, Garapa hardhout, Ayous en Padouk. Op deze pagina vindt u diverse ruw hout producten die wij kunnen schaven. Voor overige houtsoorten en andere kopmaten kunt u het beste contact met ons opnemen. Geef dan ook het aantal stuks dat u wilt schaven aan en het gewenste profiel. 

Wij schaven zowel hardhout als naaldhout. Kies bij schaverij Gadero uit rondom glad schaven met rechte of afgeronde hoekjes in allerlei plankmaten of kies uit diverse profielen. Denk hierbij aan channel siding, halfhouts, rhombus (ook dubbel en triple), Zweeds rabat (potdekselplank) of Deens rabat

De levertijd voor het schaven bedraagt 1-3 weken. We vragen minimaal 70 strekkende meter zonder dat we instelkosten rekenen. Bestel altijd enkele extra planken mee. Het schaven betreft maatwerk en kan niet geruild worden. 

In onze houtschaverij schaven wij naast planken voor gevelbekleding ook palen met of zonder v-groef. Ook kunnen wij voor luxe houtbouw projecten Lariks Douglas of Eiken houten balken op maat schaven. Tevens kunnen wij Azobe of Angelim Vermelho palen en balken op maat schaven voor beschoeiing en steiger projecten. Naast het schaven in profielen kunnen wij bijvoorbeeld Lariks Douglas blokhutprofielen inkepen en Eiken houten van 15x15 of 20x20 staanders inkepen zodat dakgordingen hier precies invallen. Tot slot schaven wij ook geïmpregneerd hout op maat, dit kan alleen als het gedroogd is.

Voor het machinaal schaven hebben wij minimaal 4 milimeter dikte (bij voorkeur iets meer) nodig. Dus van een 22x150 mm ruwe balk kunnen wij bijvoorbeeld een 18x145 mm profiel schaven. En bijvoorbeeld van een 26x80 mm kunnen wij een 20x68 mm lat schaven. 

Wat ook vaak voorkomt is van een 32x155 mm een 28x145 mm profiel schaven. Ook kunnen wij 100x200 met een lintzaag eerst doorzagen en vervolgens hier 2 palen van 9x9 cm dikte uithalen.

Wij bezorgen op maat geschaafd hout overal in Nederland en Belgie, van Amsterdam tot Groningen en van Nijmegen tot Antwerpen.