Logo Gadero
inspiratieservice

Thermowood terrasplanken

Thermisch gemodificeerde terrasplanken zijn de toekomst. Deze vuren of Fraké planken worden onder hoge stoomdruk (zonder chemische middelen) verduurzaamd. Met dergelijke terrasplanken heeft u een duurzame terras zonder hout uit verre, tropische landen te halen. Het nadeel is dat thermisch gemodificeerd hout wel relatief zacht is. Zo zijn thermisch gemodificeerde Grenen en Vuren planken relatief kwetsbaar voor betreden met naaldhakken. Daarentegen zijn thermische vlonderplanken van Fraké hout al weer een stuk harder. Even opgelet, de duurzaamheid van thermisch gemodificeerd hout is vele malen hoger dan keteldruk geïmpregneerde terrasplanken.

Steeds meer mensen ontdekken thermisch gemodificeerd hout. Deze verantwoord gestoomde planken hebben een lekkere geur, zijn zeer duurzaam en mooi bruin van kleur. Het nadeel is dat het kwetsbaar is voor scheuren, dus altijd voorboren en voorzichtig vervoeren. Tevens onderbalken op 30cm hart op hart aanbrengen.

Heeft u nog vragen over thermisch gemodificeerd hout? Bekijk dan ook onze blog waarin we precies uitleggen wat thermisch gemodificeerd hout is

Wat voor hout wordt thermisch gemodificeerd?

Thermisch gemodificeerde planken zijn niet hard, maar wel stevig. Met name zachthout is geschikt voor het proces. Het mooiste is om de planken te monteren met clips. Met clips montage kunt u uw terrasplanken eenvoudig hergebruiken na tientallen jaren. Immers bij onzichtbare montage doorboort u het hout niet. 

Thermisch gemodificeerde Grenen en Vuren planken zijn relatief zacht en dus kwetsbaar voor bijvoorbeeld meubels en naaldhakken. Daarentegen zijn thermische vlonderplanken van Fraké en Essen al weer een stuk harder. Thermisch Essen is volgens ons het nieuwe hardhout. Het is een schitterend en duurzaam alternatief voor tropische hardhoutsoorten zoals Ipé en Bankirai hout. 

Wat kost thermisch gemodificeerd hout?

Thermisch gemodificeerde planken worden bij Gadero verkocht voor scherpe prijzen. De prijzen van de planken verschillen door de verschillende houtsoorten en afmetingen. Gemiddeld betaald u ongeveer 20 tot 30 euro voor een thermisch gemodificeerde plank. Thermisch gemodificeerd hout is een perfect alternatief voor tropisch hardhout en ook voordeliger in prijs.

Heeft u nog vragen over thermisch gemodificeerd hout? Bekijk dan ons blog waarin we precies uitleggen wat thermisch gemodificeerd hout is. Heeft u ander advies nodig? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze showroom! Niet de juiste producten gevonden? Onze vele andere vlonderplanken bieden wellicht de oplossing.

Thermowood terrasplanken inspiratie

Meest gestelde vragen over thermowood terrasplanken