Logo Gadero
inspiratieservice

Cambara gevelbekleding

Cambara (ook wel Quarubarana) is een hardhoutsoort met een levendig uiterlijk. Het is een duurzame houtsoort en daardoor erg geschikt als je op zoek bent naar gevelbekleding met een opvallende look. Je vindt hier het complete assortiment cambara gevelbekleding. Ook vind je hier Gadero TV video’s waarin Daphne meer vertelt over Cambara en hoe je deze gevelbekleding monteert. Voor meer handige informatie lees je onze blogs of klustips. 

Materiaal

Cambara heeft duurzaamheidsklasse 2 - 3, wat neerkomt op een levensduur van 15 - 20 jaar. Een correcte montage en ventilatie is hiervoor noodzakelijk. Cambara bestaat uit rode en gele delen. Het heeft een matige tot grove nerf en weinig tekening. In het begin zal Cambara door invloed van de zon verkleuren, daarna weinig meer. 

Montage

Cambara gevelprofielen plaats je tegen een gevel via latten. Een goede montage van het regelwerk is belangrijk voor voldoende ventilatie. Dit bevordert de levensduur van je gevelbekleding. Ook is aangeraden om de Cambara profielen voor te boren. Voor meer handige tips en informatie bekijk je Gadero TV “Hoe monteer ik Cambara gevelbekleding?”.

Duurzaamheid

Cambara hout is redelijk duurzaam en kan daarom onbehandeld gemonteerd worden. De levensduur kan iets opgerekt worden door het hout te behandelen met een hardhoutolie. Ook het pigment in de olie beschermt het hout tegen vergrijzing door zonlicht. 

Alternatieven

Ben je niet weg van de gele delen in cambara hout? Dan is Jatoba gevelbekleding een goed alternatief. Jatoba heeft een roodbruine kleur en is met duurzaamheidsklasse 1 nog duurzamer.