Logo Gadero
service

Terras montagemateriaal

Naast terrashout leveren wij ook alle benodigde ijzerwaren en andere bevestigingsmaterialen voor een fraai houten terras. Denk hierbij aan filterdoek tegen onkruid en ijzerwaren (zoals terrasschroeven, clips, terrasdragers en slotbouten) voor een professionele plaatsing van uw houten terras, complete veranda of aanlegsteiger aan het water. Ook voor blinde bevestiging van hardhouten terrasplanken hebben wij speciale clips te koop. Bestel uw houten terras bij Gadero, uw specialist in terrassen. Wij leveren in heel Vlaanderen binnen enkele werkdagen onder veilige BeCommerce voorwaarden voor online kopen. 

Bekijk ook onze handige klustips met tips voor het vakkundig bouwen van een vlonder van hardhout, composiet of met onzichtbare clips. 

Ruim assortiment vlonder montagemateriaal

Onderbalken

Kies stevige dwarsbalken voor de fundering van je vlonder. Wanneer je je vlonder met clips gaat bevestigen moet je, zoals je in Gadero TV aflevering 56 kunt zien, bij naden twee clips gebruiken. Voor beide planken dus één clip. Leg eventueel de onderbalk horizontaal neer, of gebruik twee verticaal liggende onderbalken hiervoor. Monteer je onderbalken op de zijkant van de piketpalen die je hebt uitgezet. Dit zorgt voor meer stevigheid en stabiliteit van je vlonder. Zorg dat de palen maximaal 35 centimeter tussenruimte hebben. Wil je je vlonder niet op palen leggen? Gebruik dan onze (verstelbare) terrasdragers van hoogwaardig kunststof.

Randafwerking

Voor een strakke afwerking van je vlonder kun je  hoekprofielen of kantprofielen meebestellen. Hiermee geef je heel gemakkelijk een extra stijlvol karakter aan je vlonder. Je kunt er ook voor kiezen om een plank verticaal aan de zijkant van je vlonder te plaatsen voor een mooie afwerking.

Anti slip

Ipé hout is zeer stroef, hier hoef je niet per se een anti-slip strip te plaatsen op je vlonder. Heb je echter een vlonder van bijvoorbeeld Essen planken? Deze zijn doorgaans van nature iets gladder waardoor het raadzaam kan zijn om wel gebruik te maken van anti-slip strips.

Vlonderspots

Wil je ook in de avonduren genieten van je mooie vlonder? Dat kan gemakkelijk met onze speciale vlonderspotjes. Wij hebben zowel LED-spots op zonne-energie, inbouwspots als 24 volt LED grondspots voor uw vlonder. Onze vlonder verlichting is geschikt voor terrasplanken van minstens 14,5 centimeter breed. Ook voor smalle terrasplanken zijn mini LED vlonderlampen te koop met zacht diffuus licht. 

Worteldoek

Een anti worteldoek heeft veel voordelen voor je tuin. Deze goedkope en slimme toevoeging in je tuin helpt niet alleen ongewenste beplanting zoals onkruid te voorkomen, maar biedt ook een goede bescherming voor de stabiliteit van je bodemstructuur. Hierdoor verminder je het onderhoud in je tuin aanzienlijk. Een worteldoek plaats je makkelijk onder je vlonder door met een stanleymes kruisjes te zetten op de plek waar de paaltjes komen. Leg het worteldoek altijd strak op de grond.

Hoe vlonderplanken plaatsen?

Hieronder lees je een beknopte samenvatting van onze uitgebreide klustip over het maken van een vlonder. Het is belangrijk dat je je vlonderplanken op de juiste manier plaatst voor een lange levensduur van je vlonder. Voor meer toelichting en extra tips & tricks kun je de volledige klustip lezen.

  1. Voorbereiding: Zorg voor de juiste benodigdheden die je kunt vinden in ons uitgebreide assortiment en bedenk een goed tuinontwerp.

  2. Zandbed: Graaf, indien dit nodig is, onder je terras circa 20 centimeter grond af. Je kunt de eerste 10 cm bedekken met wit zand. Zorg ervoor dat het zand waterpas is. Als je je vlonder op beton gaat leggen, maak dan gebruik van (rubberen) tegeldragers om het gewicht en de draagkracht te verdelen.

  3. Palen uitzetten: Plaats de palen 40 of 50 centimeter uit elkaar en plaats de liggers onderling 40 cm uit elkaar. Bij een vlonder met 18 of 19 mm dikte planken plaats je je liggers maximaal 30 cm uit elkaar. 

  4. (Eventueel) Anti-worteldoek leggen: anti worteldoek zorgt ervoor dat er geen onkruid zal groeien tussen uw vlonderplanken. Zorg dat je je anti worteldoek circa 10 cm onder liggers legt zodat je vlonderterras goed kan ventileren.

  5. Liggers monteren: Monteer de liggers/dwarsbalken altijd op de zijkant van je palen voor meer stevigheid.

  6. Vlonderplanken monteren: Leg de eerste plank ongeveer 2 centimeter van de muur af en leg de rest van de vlonderplanken op de gewenste positie.

  7. Vlonderplanken vastschroeven: Heb je hardhouten vlonderplanken? Dan moet je de vlonderschroeven voorboren. Je kunt er ook voor kiezen om je vlonderplanken te bevestigen met clips. Voor meer informatie hierover kijk je Gadero TV aflevering 56.

  8. Vlonder vegen: Veeg alle eventuele splinters en al het vuil van je vlonder af voordat je de tuinmeubelen er op zet.

  9. Vlonder afwerken: Zaag eventueel te lange liggers en planken af. Werk de zijkant van je vlonder af met een staande plank of met een speciale kantplank. Dit geeft een mooie uitstraling aan je terras.

  10. Vlonder onderhouden: Het is verstandig om vlonderplanken te behandelen met een speciale hardhoutolie. Met name in de koudere periodes is het belangrijk om de terrasplanken regelmatig te vegen met een bezem om algenvorming te voorkomen.

In ons assortiment vind je de belangrijkste onderdelen en materialen voor het bouwen van een composiet, hout of hardhouten vlonder. Met ons vlonder montagemateriaal weet je precies hoe je een duurzame en stijlvolle vlonder van hout of composiet terrasplanken kunt creëren. Maak van jouw vlonder project een succes met de juiste montagematerialen van Gadero en geniet van een tijdloze buitenruimte waar je altijd kunt ontspannen.

Vlonderbouw accessoires inspiratie