Logo Gadero
service

Angelim Vermelho

Angelim Vermelho (Kanranu / Dinizia excelsa) is een tropisch hardhout soort. Het is een minder bekende houtsoort, maar heeft veel goede kwaliteiten. Zeker als u op zoek bent naar een sterke houtsoort die tegen direct contact met water moet kunnen. Angelim Vermelho is vergelijkbaar met Azobe hardhout qua duurzaamheid. Het hout heeft een fijne gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad, weinig draadverloop en onvolkomenheden zoals noesten en kwasten. Daarnaast hoeft men niet bang hoeft te zijn voor vervorming. Wij leveren Angelim Vermelho tuinhout onder het EUTR keurmerk.

  • Zeer goed bestand tegen vocht

  • Heeft een sterke geur die langzaam afneemt

Wist u dat... de geur bij geschaafd Angelim Vermelho erg meevalt. 

Eigenschappen

Geschikt voor:

  • Beschoeiingshout

  • Damwandprofiel

  • Hardhoutpaal

Herkomst:

Zuid Amerika

Duurzaamheid:

Klasse 1

Kleur & Textuur:

Donkerrood/bruin

Vergelijkbare houtsoorten

Uitvoeringen & toepassingen

beschoeiing grondkering hardhout

Eigenschappen Angelim Vermelho

Zeer gunstige sterkte-eigenschappen en een hoge duurzaamheid maakt Angelim Vermelho geschikt voor diverse beschoeiing en grond toepassingen. Niet voor niets zien we dit product veel terug als beschoeiingshoutdamwandprofiel of hardhoutpaal. Angelim Vermelho kan zowel geelachtig als roodachtig van kleur zijn. De nerf is grof en de draad is overwegend recht. Deze houtsoort heeft een volumiek massa tussen de 950 tot 1600 kg per m3. Vers gezaagd Angelim Vermelho kan een sterke (boterzure) geur hebben die pas na enkele weken verdwijnt. Angelim Vermelho hardhout is zeer geschikt voor in en bij het water. Angelim Vermelho hout heeft duurzaamheidsklasse 1 en is echt een naam in de weg en waterbouw.

Dubbele beschoeiing wal azobe

Be- en verwerkbaarheid Angelim Vermelho

Ondanks de hardheid is Angelim Vermelho goed te bewerken. Bij het schaven kan er inspringsel voorkomen. Over het algemeen laat het oppervlak zich glad afwerken. Angelim Vermelho is goed verlijmbaar. Bij spijkeren en schroeven moet men eerst voorboren. De schroef en nageluittrekweerstand zijn goed. Dit komt door de fijnmazige dichte houtstructuur.

Damwand profiel verticaal hardhout

Toepassingen van Angelim Vermelho

Angelim Vermelho is van zichzelf duurzaam en behoeft geen oppervlaktebehandeling. Er zijn zelfs toepassingen Angelim Vermelho bij zeewering en strandhoofden. Soms worden partijen Azobe en Angelim gemixt, dit door de sterk overeenkomende kenmerken.