Angelim Vermelho

Gadero Houtsoorten

Angelim Vermelho

Angelim Vermelho

Angelim Vermelho (Dinizia excelsa) is tropisch hardhout. Het is een minder bekende houtsoort, maar ze heeft veel goede kwaliteiten. Zeker als u op zoek bent naar een sterke houtsoort die tegen direct contact met water moet kunnen. Angelim Vermelho is vergelijkbaar met azobé-hardhout qua duurzaamheid. Het hout heeft een fijne, gelijkmatige structuur met een sterke kruisdraad, weinig draadverloop en onvolkomenheden zoals noesten en wieren. Daarnaast hoeft u niet bang te zijn voor vervorming. Wij leveren Angelim Vermelho-tuinhout onder het EUTR-keurmerk.

  • Duurzaamheidsklasse 1
  • Zeer goed bestand tegen vocht
  • Veel gebruikt als beschoeiingshout, damwandprofiel of hardhoutpaal
  • Heeft een sterke geur die langzaamaan afneemt

Eigenschappen Angelim Vermelho

Beschoeiing Angelim Vermelho

De zeer goede sterkte-eigenschappen en de hoge duurzaamheid maken Angelim Vermelho geschikt voor verschillende grond(kerings)toepassingen. Niet voor niets zie je dit product veel gebruikt worden als beschoeiingshout, damwandprofiel of hardhoutpaal. Angelim Vermelho kan zowel geelachtig als roodachtig van kleur zijn. De nerf is grof en de draad is overwegend recht. Deze houtsoort heeft een volumieke massa tussen de 950 tot 1600 kg per kubieke meter. Vers gezaagd Angelim Vermelho kan een sterke (boterzure) geur hebben die pas na enkele weken verdwijnt. Angelim Vermelho-hardhout is zeer geschikt voor in en aan het water. Het heeft duurzaamheidsklasse 1 en is echt een naam in de wegen- en waterbouw.

Bewerkbaarheid en verwerkbaarheid Angelim Vermelho

Schutting Angelim Vermelho

Ondanks de hardheid is Angelim Vermelho goed te bewerken. Bij het schaven kan er inspringsel voorkomen. Over het algemeen laat het oppervlak zich glad afwerken. Angelim Vermelho is goed verlijmbaar. Bij nagelen en vijzen moet men eerst voorboren. De vijs- en nageluittrekweerstand zijn goed. Dat komt door de fijnmazige, dichte houtstructuur.

Angelim Vermelho is uit zichzelf duurzaam en heeft geen oppervlaktebehandeling nodig. Er zijn zelfs toepassingen van Angelim Vermelho bij zeewering en strandhoofden. Soms worden partijen azobé en Angelim gemixt, wegens hun gelijkaardige kenmerken.