Logo Gadero
inspiratieservice

Terrastegels

Terrastegels leveren wij in vele varianten. Kies de luxe en kleurvaste keramische tegels of de sfeervolle natuursteen tegels. Heeft u iets minder budget? Bekijk dan onze goedkope betontegels van o.a. 50x50 en 60x60 cm met of zonder coating. Ook hebben wij betontegels voor het hogere segment, namelijk de Excluton 60Plus Soft Comfort terrastegels. Voor elk wat wils. Bovenal met snelle thuislevering en gunstige Thuiswinkel servicegaranties.

Ontdek Gadero, de marktleider in hout en steen. Heeft u geen idee wat voor tegels bij uw wensen passen? Laat u inspireren en maak de keuze die bij u past.

Wat zijn keramische terrastegels?

Keramische tegels zijn luxe terrastegels die gemaakt zijn van keramiek. Keramiek bestaat uit verschillende lagen gebakken klei en is zeer duurzaam. Wanneer u onderhoudsvrije tegels zoekt, is keramiek de beste optie. Het materiaal is krasvast, wordt niet extreem glad, u heeft geen last van groene aanslag, het is vorstbestendig en er trekt geen vocht of vuil in. Keramische tegels voor in de tuin zijn in verschillende diktes verkrijgbaar waardoor u zelfs uw binnenvloer met dezelfde tegel kunt bedekken als uw terras. 

Wat zijn natuursteentegels?

Natuursteentegels, ofwel hardsteentegels, worden in tegenstelling tot alle andere tegels niet gefabriceerd maar uit de natuur gehaald. Natuurstenen tegels zijn gemaakt van marmer, graniet, leisteen of blauw hardsteen. Het materiaal is gewonnen uit gebergten en vervolgens verzaagd tot tegels. Natuursteen tegels zijn verkrijgbaar met een gepolijste (glad en glimmend) of een geborstelde (ruw en mat) toplaag. Omdat deze tegels van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zijn ze allemaal uniek en verschillend waardoor uw terras ook een zeer natuurlijke uitstraling krijgt. Het materiaal is duurzaam en onderhoudsvrij, maar in mindere mate dan keramiek. Natuursteen is duurder dan keramiek en in minder soorten verkrijgbaar. 

Wat zijn betontegels? 

De naam zegt het al, betontegels zijn gemaakt van geperst beton. Vervolgens is er een deklaag opgedrukt. Deze deklaag kan bestaan uit verschillende kleuren, kwaliteitsvormen en kan heel fijn of heel korrelig zijn. Betontegels zijn onder te verdelen in terrastegels met een coating en goedkopere betontegels zonder coating. Beton is over het algemeen redelijk gevoelig voor groene aanslag, vocht en vorst waardoor ze minder onderhoudsvrij dan natuursteentegels of keramische tegels zijn. Om een betontegel te verduurzamen kan er een coating op worden geplaatst. Deze coating dicht het poreuze beton af waardoor terrastegels met een coating veel minder gevoelig voor vuil, algen en vocht zijn dat tegels zonder coating. Het grote voordeel van betontegels is de prijs en ze zijn tevens erg eenvoudig in een zandbed te leggen. 

Groot assortiment

Terrastegels met coating, goedkope betontegels, keramische terrastegels, 30x30 cm stoeptegels en natuursteentegels vindt u allemaal bij Gadero. Bij Gadero kiest u bovendien uit allerlei soorten terrastegels in verschillende maten en kleuren. Wilt u tegels van te voren bekijken? Maak hier een online afspraak. Of bekijk de aflevering van Gadero TV vanuit onze showroom in Breukelen.

Snelle levering in  Vlaanderen

Nadat u een keuze heeft gemaakt, kunt alle toebehoren zoals opsluitbandenwatergoten, zand, stapelblokken en grind of split direct mee bestellen. Gadero levert alle tegels en toebehoren binnen enkele werkdagen aan huis tegen gunstige Thuiswinkel waarborg voorwaarden. Wij leveren sierbestrating met grote vrachtauto's met daarop een grijparm. We bezorgen uw bestrating onder andere in Antwerpen, Limburg, Gent, Leuven, Brugge.

Meest gestelde vragen over terrastegels

Gebruik van Terrastegels: Keramische Tegelvloeren van Hoge Kwaliteit voor Uw Ontwerpprojecten

Keramische vloeren van hoge kwaliteit zijn een essentieel onderdeel van elk architecturaal of interieurproject. Keramische terrastegels bieden onvergelijkbare kwaliteiten, zoals duurzaamheid, lage onderhoudsbehoefte, en weerstand tegen weersinvloeden en vlekken, wat ze ideaal maakt voor terrassen.

Ze worden meestal gebruikt in vochtige ruimten of buitenruimten omdat ze goed bestand zijn tegen water en gemakkelijk schoon te maken zijn. Daarom worden ze vaak gebruikt in keukens, badkamers, patio’s en terrassen.

Ze worden ook vaak gebruikt in openbare en commerciële ruimtes met veel verkeer in kantoren, winkels, restaurants, terrassen en zwembaden. Er is een perfecte keramische vloer voor elk project, zowel esthetisch als functioneel.

Voordelen van keramische vloeren: ruime assortiment

Keramische vloeren onderscheiden zich door hun grote voordelen ten opzichte van andere soorten vloeren:

  • Duurzaamheid: ze zijn in verschillende mate bestand tegen slijtage, stoten en krassen, afhankelijk van het specifieke type. Dit zorgt voor jarenlang plezier.

  • Onderhoudsgemak: ze zijn gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden.

  • Waterbestendigheid: ze zijn perfect voor natte ruimtes zoals keukens en badkamers.

  • Esthetische variëteit: ze kunnen worden gemaakt in verschillende maten, kleuren en afwerkingen, en tegenwoordig worden er zelfs imitaties van hout, steen of cementtegels gemaakt.

  • Thermische efficiëntie: Ze helpen de temperatuur in evenwicht te houden door koel te blijven in de zomer en zijn compatibel met stralingsverwarming.

  • Hoog voetcomfort: deze tegels bieden een moderne uitstraling en gemak voor de voeten.

Keramische tegels zijn de perfecte tegel voor diverse projecten, of het nu gaat om een tuin, terras of binnenruimte.

Terrastegel inspiratie

Soorten keramische tegel vloeren

Keramische vloeren kunnen op verschillende manieren worden onderscheiden, afhankelijk van hun componenten en afwerkingen. Aan de ene kant kunnen het keramische vloeren van porselein, wit of rood zijn, afhankelijk van het materiaal.

Porseleinen tegels zijn bestendiger omdat ze minder poreus zijn, terwijl tegels met een rode kleur veelzijdig zijn en meestal worden gebruikt in binnenruimtes.

Keramische terrastegels van 2 cm dikte zijn bijzonder populair vanwege hun krasbestendigheid, kleurvastheid en antislip eigenschappen. Deze tegels zijn ideaal voor buitenruimtes en bieden langdurige duurzaamheid.

Bij het kiezen van een type tegel is het belangrijk om rekening te houden met andere kenmerken. Sommige daarvan beïnvloeden de esthetiek, zoals de tint en de grootte, iets om in gedachten te houden bij het kopen van keramische vloeren: vergeet niet om meer meters te kopen dan je nodig hebt, zodat je reserveonderdelen hebt als dat nodig is.

Weerstand tegen krassen en slijtage zijn ook belangrijke kenmerken als het gaat om duurzaamheid en geschiktheid voor het beoogde gebruik.

Tot slot is er een classificatie van de vloer met antislipeigenschappen in drie niveaus van zacht tot hard. Het schoonmaken van keramische vloeren wordt ingewikkelder naarmate de ruwheid van de vloer hoger wordt, dus in omgevingen zoals badkamers is het ideaal om te kiezen voor vloeren met een milde of gemiddelde slipweerstand voor eenvoudig onderhoud. Keramische vloeren zijn bovendien onderhoudsvriendelijk, wat betekent dat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en langdurig plezier bieden.