Logo Gadero
service

Terrastegels

Terrastegels leveren wij in vele varianten. Kies de luxe en kleurvaste keramische tegels of de sfeervolle natuursteen tegels. Heeft u iets minder budget? Bekijk dan onze goedkope betontegels van o.a. 50x50 en 60x60 cm met of zonder coating. Ook hebben wij betontegels voor het hogere segment, namelijk de Excluton 60Plus Soft Comfort terrastegels. Voor elk wat wils. Bovenal met snelle thuislevering en gunstige Thuiswinkel servicegaranties.

Ontdek Gadero, de marktleider in hout en steen. Heeft u geen idee wat voor tegels bij uw wensen passen? Laat u inspireren en maak de keuze die bij u past.

Wat zijn keramische terrastegels?

Keramische tegels zijn luxe terrastegels die gemaakt zijn van keramiek. Keramiek bestaat uit verschillende lagen gebakken klei en is zeer duurzaam. Wanneer u onderhoudsvrije tegels zoekt, is keramiek de beste optie. Het materiaal is krasvast, wordt niet extreem glad, u heeft geen last van groene aanslag, het is vorstbestendig en er trekt geen vocht of vuil in. Keramische tegels voor in de tuin zijn in verschillende diktes verkrijgbaar waardoor u zelfs uw binnenvloer met dezelfde tegel kunt bedekken als uw terras. 

Wat zijn natuursteentegels?

Natuursteentegels, ofwel hardsteentegels, worden in tegenstelling tot alle andere tegels niet gefabriceerd maar uit de natuur gehaald. Natuurstenen tegels zijn gemaakt van marmer, graniet, leisteen of blauw hardsteen. Het materiaal is gewonnen uit gebergten en vervolgens verzaagd tot tegels. Natuursteen tegels zijn verkrijgbaar met een gepolijste (glad en glimmend) of een geborstelde (ruw en mat) toplaag. Omdat deze tegels van natuurlijke materialen zijn gemaakt, zijn ze allemaal uniek en verschillend waardoor uw terras ook een zeer natuurlijke uitstraling krijgt. Het materiaal is duurzaam en onderhoudsvrij, maar in mindere mate dan keramiek. Natuursteen is duurder dan keramiek en in minder soorten verkrijgbaar. 

Wat zijn betontegels? 

De naam zegt het al, betontegels zijn gemaakt van geperst beton. Vervolgens is er een deklaag opgedrukt. Deze deklaag kan bestaan uit verschillende kleuren, kwaliteitsvormen en kan heel fijn of heel korrelig zijn. Betontegels zijn onder te verdelen in terrastegels met een coating en goedkopere betontegels zonder coating. Beton is over het algemeen redelijk gevoelig voor groene aanslag, vocht en vorst waardoor ze minder onderhoudsvrij dan natuursteentegels of keramische tegels zijn. Om een betontegel te verduurzamen kan er een coating op worden geplaatst. Deze coating dicht het poreuze beton af waardoor terrastegels met een coating veel minder gevoelig voor vuil, algen en vocht zijn dat tegels zonder coating. Het grote voordeel van betontegels is de prijs en ze zijn tevens erg eenvoudig in een zandbed te leggen. 

Groot assortiment

Terrastegels met coating, goedkope betontegels, keramische terrastegels, 30x30 cm stoeptegels en natuursteentegels vindt u allemaal bij Sierbestrating handel Gadero. Bij ons kiest u bovendien uit allerlei terrastegels in verschillende maten en kleuren van verschillende A-merken. 

Snelle levering in  Vlaanderen

Nadat u een keuze heeft gemaakt, kunt alle toebehoren zoals opsluitbanden, watergoten, zand, stapelblokken en grind of split direct mee bestellen. Gadero levert alle tegels en toebehoren binnen enkele werkdagen aan huis tegen gunstige Thuiswinkel waarborg voorwaarden. Wij leveren sierbestrating met grote vrachtauto's met daarop een grijparm. We bezorgen uw bestrating onder andere in Antwerpen, Limburg, Gent, Leuven, Brugge.

Inspiratie terrastegels

asset
Blog
Verschil tussen betontegels en keramische terrastegelBent u van plan een nieuw terras aan te leggen met tegels? Dan heeft u een aantal keuzes als het gaat om het materiaal. Gadero biedt namelijk tegels van beton, van keramiek en van natuursteen. Al deze tegels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en kleuren. Dit blog geeft u een overzicht van betonnen en keramische terrastegels.
asset
Klustip
Terras aanleggen met stenen of tegelsTerras aanleggen? Lees vooraf deze handige tips: Koop alle tegels en/of stenen in één keer om kleurverschil te voorkomen. Bestel opsluitbanden en eventueel zand meteen mee.  Bij meerdere palletten mengt u de stenen door elkaar voor een optimaal kleurpalet in de sierbestrating. Haal de stenen nooit laagje voor laagje van een pallet, maar van boven naar beneden voor een optimale kleurenmix. Maak de sierbestrating niet proper met een hogedrukspuit. De stenen worden zo poreuzer en nemen sneller vuil op. Behandel sierbestrating nooit met strooizout, chloor, zoutzuur of andere bijtende middelen. Dat kan ernstige beschadigingen aan uw sierbestrating veroorzaken. Zorg voor een goede helling en afvoer voor regenwater. Leg uw bestrating niet te strak. Bij het aanleggen van een terras met stenen plaatst u eerst alle hele stenen en doet daarna het knipwerk met een steenknipper. Neem bij een terras enkele dagen de tijd voor het invegen en inwaaien van het vulzand. Bij opritten raden we zelfs meerdere weken aan!
asset
Blog
Waarom Keramische tegels?De tuin wordt steeds belangrijker in deze stressvolle en drukke digitale wereld. Om af en toe aan deze wereld te kunnen ontsnappen is het erg prettig om een terras te creëren waar u tot rust kan komen. Om dit terras aan te leggen, moeten we helaas een beroep doen op moeder natuur voor verschillende materialen. Met keramische tegels voor buiten kiest u voor duurzaamheid en draagt u bij een milieuvriendelijke tuin. 
Gadero TV
#19 Keramische terrastegels leggen#19 Keramische terrastegels leggen Met deze video wordt het leggen van keramische tegels in de tuin een haalbare klus. Keramische terrastegels zijn de trend in de wereld van sierbestrating. Ontdek in dit filmpje de voordelen van deze keramiek tuintegels. Tevens ziet u hoe u van deze keramische tegels een prachtig terras maakt. Bekijk ook de deel hoe u uw keramische buitentegels moet voegen. Wilt u bijvoorbeeld antraciet of houtlook keramische tegels voor buiten bestellen? Dan bent u bij hout- en steenhandel Gadero ook aan het juiste adres voor kwaliteit, service en snelle bezorging.