Logo Gadero
service

Timmdek composiet vlonderplanken

Met Timmdek composiet vlonderplanken bieden wij het beste van twee werelden: kwaliteit composiet vlonderplanken met een natuurlijke uitstraling en het gebruik van duurzame materialen. Timmdek kunststof composiet terrasplanken zijn het toppunt van eco-engineering. Met Timmdek terrasplanken van composiet verfraait u niet alleen uw terras en tuin, het is ook duurzaam en onderhoudsarm, terwijl het volledig milieuvriendelijk is.

Een vlonder plaatsen die onderhoudsarm is? De composiet vlonderplanken van het merk Timmdek zijn vervaardigd van gerecyclede en teruggewonnen materialen. In tegenstelling tot houten vlonderplanken, zullen deze composiet vlonderplanken niet gaan vergrijzen. Om Timmdek composiet vlonderplanken te bevestigen, wordt gebruik gemaakt van clips. Het grote voordeel hiervan is dat na montage geen schroefkoppen zichtbaar zijn. Alle composiet vlonderplanken van Timmdek beschikken over een Arched Semi-Massief profiel met met luchtkamers (bogen). Sterk, maar lichter & goedkoper dan massief. Het assortiment aan Timmdek vlonderplanken hebben een afmeting van 2.3 x 14 cm en zijn in diverse lengtematen leverbaar binnen 48-uur.

Timmdek composiet planken

Timmdek heeft drie verschillende soorten composiet terrasplanken ontwikkeld. De serie “The Rockies” heeft de beste kwaliteit. Op deze vlonderplanken wordt 25 jaar garantie gegeven. De terrasplanken hebben een houtstructuur. De planken uit de serie “The Alps” bieden het beste van twee werelden. Een duurzame composiet plank die lijkt op een natuurlijke plank door de tweekleurige houtstructuur. Op de planken uit deze serie wordt 15 jaar garantie gegeven. Wilt u liever een terras van composiet met groeven? Neem dan een kijkje bij de vlonderplanken uit de serie “The Andes. Ook op deze terrasplanken wordt 15 jaar garantie gegeven.

Composiet terras

Deze vlonderplanken van composiet zijn gemaakt van 95% gerecyclede en teruggewonnen materialen. Hierbij is gebruik gemaakt van HDPE (High Density Polyethylene). Er is geen enkele boom gekapt om deze terrasplanken te vervaardigen. Deze planken kunnen de hoogste UV-index van direct zonlicht weerstaan en zullen hierdoor niet vergrijzen. Daarnaast nemen ze nagenoeg geen water op en hebben ze een antislip toplaag en splintert het niet waardoor deze plank zeer geschikt is om te plaatsen bij een zwembad of vijver.

Vlonder met weinig onderhoud

Een terras dat gemaakt is van deze vlonderplanken van het merk Timmdek heeft weinig onderhoud nodig. Met een natte doek en eventueel wat zeep, kan vuil verwijderd worden. Daarnaast zullen deze planken weinig last hebben van schimmels en insecten.

Composiet vlonderplanken

Er zitten geen holkamers in deze composiet vlonderplanken. De vlonderplanken zijn hierdoor iets zwaarder in gewicht, maar zijn hierdoor ook steviger. Deze planken hebben een dikte van 23 mm en zijn 140 mm breed. Liever een ander patroon op de terrasplank? Wellicht is de serie The Rockies of The Andes iets voor u.

Montage composiet terras

Deze composiet vlonderplanken worden gemonteerd met clips van Timmdek. Deze clips worden aan onderbalken vastgeschroefd. Dit zorgt voor een strak terras zonder zichtbare schroefkoppen. Per m2 zijn circa 21 clips en schroeven nodig.

Voordelen Timmdek composiet vlonderplanken

  • Duurzaam: gemaakt van 95% gerecyclede en teruggewonnen materialen

  • Door technologische ontwikkelingen bieden wij naast een duurzaam product ook een composiet vlonderplank dat er zo natuurlijk mogelijk uitziet.

  • Goede prijs kwaliteit verhouding & onderhoudsarm

  • Een grote verscheidenheid aan afwerkingen en kleuren beschikbaar