Logo Gadero
service

Borderranden

Zoekt u een fraaie borderrand langs uw verhoogde plantenborder of een professionele kantopsluiting langs uw tuinpad of oprit? Met onze borderranden van hout en staal heeft u altijd een oplossing voor handen. Kies uit A-kwaliteit hardhouten borderafwerking tot roestig cortenstaal of gegalvaniseerd verzinkt staal. Bestel hier bovendien voor de beste prijs en een snelle levering.

Met zowel onze houten borderranden als onze stalen kantopsluitingen maakt u superstrakke borderranden langs uw verhoogde borders, oprit of uw tuinpad. Met een verhoogde border creëert u diepte in uw tuin. 

Wilt u een verhoogde border maken van beton, bekijk dan de categorie muurelementen.

Borderranden: Installatie

Op zoek naar tips en instructies voor het installeren van borderranden? Als het gaat om stijlen en ontwerpen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Van strakke en moderne randen tot meer organische en natuurlijke ontwerpen, er is voor elk wat wils. Bij het installeren van borderranden of verhoogde borders is niet alleen belangrijk om de juiste gereedschappen te gebruiken en de juiste technieken te volgen, maar ook gebruik te maken van de juiste koppelstukken en accessoires. Zorg ervoor dat de randen waterpas zijn en stevig in de grond zitten.

Een goede voorbereiding is essentieel voor een succesvolle installatie. Zorg ervoor dat je het gebied grondig schoonmaakt en eventuele obstakels verwijdert voordat je begint. Bij het plaatsen van borderranden zijn er verschillende methoden die je kunt gebruiken, zoals ingraven, vastzetten met pinnen, pikketpalen of gebruik van een betonnen fundering. Dit is sterk afhankelijk voor het type borderrand dat u gaat plaatsen. Kies de methode die het beste past bij je specifieke situatie.

Borderranden: Onderhoud

Je borderranden er mooi uit te laten zien, is regelmatig onderhoud belangrijk. Verwijder onkruid en vuil regelmatig en controleer op eventuele beschadigingen die gerepareerd moeten worden. Borderranden van cortenstaal zijn daarnaast onderhoudsarmer dan borderranden van hout. Voor betonnen borderranden is het advies om gebruikt te maken van bijvoorbeeld een betoncoating, wat niet alleen bescherming biedt tegen weersomstandigheden maar zorgt ook voor een mooie eindafwerking. Bij het schoonmaken van borderranden is het belangrijk om het juiste reinigingsmiddel te gebruiken voor het specifieke materiaal.

Met zowel onze houten borderranden, betonnen als onze stalen kantopsluitingen maakt u superstrakke borderranden langs uw verhoogde borders, oprit of uw tuinpad. Met een verhoogde border creeert u diepte in uw tuin. 

Wilt u een verhoogde border maken van beton, bekijk dan de categorie muurelementen. Ook leveren wij split en grind voor uw borders. Denk aan basalt split antraciet zwart, Belgisch Ardenner split grijs of geel, rood mijnsteensplit en Yellow sun geel split.

Groen sedum cassettes

Naast moderne borderranden levert Gadero ook Sedum groene cassettes voor onderhoudsvrije borders of platte daken. Zo draagt u bij aan de biodiversiteit in uw omgeving. Vlinders, bijen en andere nuttige insecten zijn blij met deze sterke Sedum beplanting op uw dak. Bestel tot slot ook uw tuinhout bij Gadero, van hout voor schuttingen en vlonders tot een prefab overkapping of blokhut.