Logo Gadero
inspiratieservice

Tuinhuis met overkapping

Steeds meer mensen kiezen voor een tuinhuis met overkapping met plat dak. Het voordeel van een dergelijke blokhut met luifel met plat dak is dat u zowel bergruimte als een overdekt terras heeft. Een plat dak is goedkoper dan een punt dak. Tevens is een tuinhuis met overkapping met plat dak doorgaans vergunningsvrij te plaatsen.

Bekijk ons aanbod blokhutten met luifel of veranda nu en ontdek zo onze hoogwaardige modellen van o.a. Tuindeco, Karibu en Elephant. Hier niets gevonden? Bekijk ook de pagina tuinhuis met punt dak en overkapping.

Waar moet u op letten bij het kopen van een tuinhuis met plat dak en overkapping:

 • Hoe groot wilt u de bergruimte hebben? Stel u zelf de vraag: wat moet daar allemaal komen te staan? 

 • Hoe groot moet het overdekte gedeelte zijn? Een eettafel voor 4 personen kost als snel 2 bij 3 meter en een grote loungeset 3 bij 4 meter.

 • Check wat bij de prijs inbegrepen is zoals glas, dakbedekking enzovoorts

 • Levertijd, wilt u snel aan de slag zonder gedoe met beitsen, kies dan voor reeds

  geimpregneerde tuinhuisjes

  met overkapping. Normaal kost groen, grijs of bruin impregneren 3 weken extra levertijd.

 • Controleer uiteraard welke maximale afmeting u in uw tuin kunt plaatsen.

 • Tip: kies bij voorkeur EPDM of Easyroofing aluminium dakmateriaal voor een langere levensduur van uw plat dak.

Voordeel tuinhuis met overkapping

Het voordeel van een tuinhuis met overkapping combinatie:

 • In de wintermaanden uw tuinmeubelen en kussens droog bewaren in uw tuinberging

 • Zitten en opbergen direct naast elkaar, bij nagenoeg alle modellen kunt u de tuinhuisdeur aan zowel de voorzijde als zijzijde monteren

 • Goedkoper dan 2 losse bouwwerken

Tips voor aankoop blokhut

De beslissing welke blokhut of tuinhuis met overkapping u gaat kopen is niet altijd makkelijk. Er zijn namelijk veel zaken om rekening mee te houden. Zo moet u genoeg ruimte in uw tuin hebben voor uw gewenste tuinhuis, weten waar u de blokhut voor wilt gaan gebruiken en een keuze maken tussen geverfd en geïmpregneerd. Om u te helpen met al deze vragen hebben wij een handige blog geschreven met tips waar u op moet letten bij de aankoop van een blokhut

Ontdek bij houthandel Gadero de populaire combinaties van houten tuinhuis met overkapping van gerenommeerde merken als Tuindeco, Elephant en Karibu. Bestel onder Thuiswinkel voorwaarden en met minimaal 5 jaar garantie op alle modellen. Toch liever met plat dak? Bekijk dan ook de pagina tuinhuis met plat dak en overkapping.

Meest gestelde vragen over tuinhuizen

Andere overkappings opties: Overkapping met Zadeldak

Een zadeldak, ook wel puntdak genoemd, is een populaire keuze voor buitenruimtes zoals terrassen, tuinhuizen, carports en veranda's. Het zadeldak heeft een klassieke vorm met twee hellende dakvlakken die in het midden samenkomen, waardoor een driehoekige vorm ontstaat. Dit type dak heeft verschillende voordelen en esthetische kenmerken die het een aantrekkelijke optie maken.

zadeldak berging met overkapping dakpanplaten

Voordelen van een Overkapping zadeldak

Weerbestendigheid:

Door de helling van het dak kunnen regen en sneeuw gemakkelijk weglopen, zodat water niet op het dak blijft staan en geen lekken kan veroorzaken.

Esthetiek:

Het zadeldak heeft een traditionele en tijdloze uitstraling die past bij verschillende bouwstijlen. Het geeft een huis of buitenruimte een klassieke en elegante uitstraling.

Ruimte:

De driehoekige vorm van het dak creëert extra ruimte onder de overkapping. Deze kan gebruikt worden voor opslag of zelfs om een extra leefruimte te creëren, afhankelijk van de hoogte van het dak.

Eenvoudige constructie:

In vergelijking met complexere dakconstructies, zoals een zadeldak of een mansardedak, is een zadeldak relatief eenvoudig te bouwen. Dit maakt de constructie minder duur en tijdrovend.