Logo Gadero
service

Terrasplanken voor clips

Deze houten terrasplanken zijn geschikt voor blinde bevestiging met clips. Alleen stabiele houtsoorten met weinig werking zijn geschikt voor deze zogenaamde onzichtbare montage met clipsysteem. Kies uit diverse luxe hardhout soorten terrasplanken met sponning voor clips zoals Ipe, Padouk, Afrikulu Mukulungu en Bankirai. De hardhouten terrasplanken voor clips zijn zowel met groeven als glad geschaafd verkrijgbaar bij houthandel Gadero. U dient rekening te houden met een levertijd van 1 a 2 weken. 

Terrasplanken voor clips

Bij het leggen van een terras met deze speciale terrasplanken geschikt voor clips is het een must u strikt te houden aan de leginstructies. Belang is de balkafstand van meestal 35 cm hart tot hart te hanteren en bij kopse naden (rond het midden van uw terras) altijd een extra balk en clip te plaatsen zodat u nooit 2 planken op 1 clip laat hangen. Lees onze klustip vlonder maken met clips voor blinde bevestiging om goed voorbereid aan de slag te gaan.

Vlonder onderhouden

U wilt een luxe terras maken? Steeds meer mensen kiezen voor hardhouten vlonderplanken met sponning voor blinde bevestings met B-fix clips. Glad geschaafde vlonderplanken zijn eenvoudig schoon te vegen met stevige bezem en water. Dat maakt vlak geschaafde terrasplanken minder glad dan planken met groeven waar meer alg en vuil in blijft hechten. Alles valt en staat met regelmatig even de bezem er over. En dat gaat nogmaals bij gladde planken een stuk gemakkelijker. 

Vlonderplanken voor clips leggen

Ontdek in GaderoTV aflevering #56 handige montage tips voor het leggen van een terras met b-fix clips. Zet de clip altijd eerst losjes vast met een schroef, schuif de volgende plank er tegen aan en schroef dan pas definitief uw clip vast. Zet bij een kopse naad nooit 2 planken met 1 clip vast. Gebruik dan altijd 2 clips.

Bekijk ook de pagina massieve composiet vlonderplanken voor kunststof planken met blinde clips bevestiging. 

In aflevering #123 van GaderoTV plaatsen we een vlonder met blinde bevestiging vlonderplank houders. 

Meer weten over vlonders met clips monteren? In Gadero TV Live leggen Henk Jan en Tom je uit hoe je hiermee precies te werk gaat en wat de voordelen hiervan zijn. 

Terrasplanken voor clips inspiratie