Filters:

Terrasdragers

De basis van een goede vlonder is de fundering. Het is belangrijk dat uw vlonder recht ligt en een stevige ondergrond heeft, zodat de terrasplanken genoeg ondersteuning hebben. Zo blijven uw vlonderplanken recht en gaan ze niet doorbuigen. Door de vlonder een stukje van de grond af te plaatsen zorgt u er ook voor dat deze goed droog kan waaien en dat het water makkelijk weg kan. Dit verlengt de levensduur van uw terras aanzienlijk.

Terrasdragers zijn ook goed te gebruiken als de ondergrond waar u een vlonder op wil plaatsen niet helemaal egaal is. Met terrasdragers kunt u kleine hoogteverschillen van een paar centimeter overbruggen. Terrasdragers zijn ook tijdbesparend ten opzichte van piketpaaltjes, ze zijn namelijk makkelijk en sneller te monteren. Wij raden u aan om de verstelbare balkdrager op tegels te monteren met plugjes en schroeven, zodat deze niet meer kunnen verschuiven.

Terrasdrager

Bespaar niet op uw fundering. Een groot deel van de stevigheid van uw terras hangt er namelijk vanaf. Ons advies is om elke 50 cm in de balken rij een terrasdrager te plaatsen. Daarnaast is het van belang om aan het begin en eind van de balk een verstelbare balkdrager te plaatsen. Zorg er daarnaast voor dat de balken 40 cm uit elkaar liggen. Zo weet u zeker dat het frame waar uw vlonder op rust stabiel staat.

Rubberen tegeldragers

Gaat u een vlonder leggen op uw balkon of dakterras? Gebruik dan rubberen tegeldragers. Met deze dragers beschermt u uw dak of balkon. Door de tegeldragers tussen de dwarsbalk en het dak te leggen drukken de balken niet te hard op het dakleer. Zo voorkomt u beschadiging aan het dak of balkon. Ook kan het water nog goed weglopen tussen de tegels, wat erg belangrijk is voor de levensduur van uw terras. 

Wilt u zelf een terras aanleggen, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij hebben een heel handig stappenplan waarin gedetailleerd wordt uitgelegd hoe u het beste een vlonder kunt aanleggen. Met deze handleiding kan iedereen zijn eigen vlonder maken.

Gadero.be 03 - 808.1789 We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode