Logo Gadero
service

Split en Grind

Bent u op zoek naar split voor een border of grind voor uw oprit? Bestel bigbags split of zakken grind in verschillende kleuren bij Gadero. Er is een ruime keuze, aantrekkelijke prijzen en uitsluitend A-kwaliteit. Bij steenhandel Gadero vindt u alles: geel en grijs Ardenner split, antraciet basalt split, Yellow Sun Jura split, rood mijnsteen split, carrara wit, Limburgs wit, morainegrind, sier split, rotsblokkeien en nog veel meer siergrind en split in verschillende maten. Kies uit een volle bigbag van 0,5 of 0,75 m3 of een zak grind van 25 kilo.

Maak van grind van 8-16 mm een oprit en van natuursteensplit een onkruidvrije border. Of kies voor onze rotsblokken om zelf een muur te maken van natuursteenkeien. Alle grind en split is op voorraad en bezorgen wij tegen een aantrekkelijke prijs. Bestel nu ook samen met uw grind of split opsluitbanden en grindmatten om het materiaal op zijn plaats te houden (honingraatmatten in wit of grijs) en zand als ondergrond. Wist u dat ... grind uit rivieren komt en split uit steengroeves wordt losgespleten met dynamiet?

Hoeveel grind of split heb ik nodig?

-De laagdikte voor een oprit dient 8 tot 10 cm te zijn. -De laagdikte van een looppad of fietspad dient 6 tot 8 cm te zijn. -De laagdikte van een siertuin of border dient 4 tot 6 cm te zijn.

Lengte van het oppervlak X de breedte van het oppervlak X de dikte van de laag.

Voor een oprit van 10 bij 3 meter heeft u dus 10x3x0,1= 3m3/ kuub nodig.

-Een 25 kg zak is goed voor circa 0,017m3 -Een 650 kg big bag is goed voor circa 0,5m3 -Een 1000 kg big bag is goed voor circa 0,75 m3.

Levering in Vlaanderen

Sierbestratinghandel Gadero levert binnen enkele werkdagen in Vlaanderen onder gunstige thuiswinkel waarborg voorwaarden. We bezorgen uw bestrating onder andere in Antwerpen, Limburg, Gent, Leuven, Brugge.

U plaatst de grindmatten in een halfsteensverband, een halfsteensverband is een strekkende laag die steeds een halve steen, in dit geval dus mat, verspringt. Hierdoor krijgt u een strakke stabiele ondergrond waardoor het split niet meer verplaatst of verzakt. De grindmatten hebben elk openingen waar u het split of grind er tot iets over het randje in doet. Op deze manier blijft het split of grind op zijn plek liggen en bovendien is de grindmat niet meer zichtbaar. Dit is dus een ideale oplossing voor het veelvoorkomende spoorvorming en verzakking probleem van split en grind.

Kies één van onze grindmatten die wij aanbieden als u wilt dat uw split of grind gewoon op zijn plek blijft liggen. Het voordeel van de grindmatten of grindplaten van Gadero is dat de meeste geproduceerd zijn in combinatie met een anti worteldoek waardoor onkruid en gras geen kans krijgt om door uw gesteente heen te groeien.

Wanneer grindmat nodig onder uw grind of split?

Het gebruik van grindplaten is niet altijd nodig. Wanneer uw grind niet veel te maken krijgt met druk van bijvoorbeeld auto's is het niet per se nodig om grindmatten of grindplaten onder uw grind of split te leggen. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer u het gesteente enkel gebruikt voor sierlijke doeleinden in bijvoorbeeld een borderbak van stapelblokken

  • Siergrind of siersplit in uw tuin: U heeft grindplaten niet per se nodig

  • Tuinpad of looppad: Grindplaten zijn niet per se nodig, maar de ondergrond wordt er wel een stuk stabieler door waardoor u meer grip heef, fijner loopt en dus niet wegzakt. Grindmatten zijn hier dus niet noodzakelijk, maar wel aan te raden.

  • Oprit/parkeerplaats: In het geval van een parkeerplaats of oprit van grind, zijn grindplaten ideaal en eigenlijk ook noodzakelijk. De kans op verzakking wordt aanzienlijk kleiner/nihil, u heeft veel meer grip en spoorvorming wordt voorkomen.

De meeste grindmatten van Gadero hebben een anti-worteldoek die lucht en water doorlaten, maar onkruid tegenhouden. Uw oprit, tuinpad of tuin wordt hierdoor een stuk onderhoudsvriendelijker.

Split, grind en keien inspiratie