Logo Gadero
inspiratieservice

Het aanleggen van uw tuinbestrating is eenvoudig en geeft u de ruimte om gemakkelijk in uw tuin te bivakkeren. Zeker omdat uw tuin tegenwoordig een verlengstuk is van uw woonkamer. Hoe fijn is het om in de herfst te genieten van een warme kop thee op uw terras onder uw houten overkapping? Dan is het zeker fijn als u daar ook mooie tuinbestrating heeft liggen die bij u past.

Getrommelde stenen

Getrommelde stenen is bestrating wat ouder is gemaakt. De stenen zijn daardoor allemaal qua uiterlijk en formaat verschillend. De kleur en de kwaliteit is hetzelfde als van ongetrommelde stenen. We bieden ook getrommelde stenen in wildverband aan.

Ongetrommelde stenen

Ongetrommelde stenen valt ook wel onder strakke bestrating. Strakke bestrating voor uw tuin is erg populair. De ongetrommelde stenen zijn qua uiterlijk en formaat gelijk aan elkaar. De stenen zijn niet verouderd en hebben dus een strakke randafwerking.

Voor het leggen van uw bestrating hebben we tips opgesteld. Klik hier om direct naar onze handige tips te gaan of bekijk onze video.

Naast getrommelde Abbeystones en ongetrommelde puras stenen van het merk Excluton vindt u bij Gadero vele getrommelde en strakke stenen van de merken Gardenlux en MBI de steenmeesters. Vooral de klinkers van MBI de steenmeesters kennen een zeer goede prijs/ kwaliteit verhouding. Deze stenen zijn namelijk altijd voorzien van een deklaag, maar zijn toch betaalbaar.

De multifunctionele Abbeystones en purasstenen zijn zowel voor de oprit als uw terras te gebruiken. Wij hebben een ruime collectie 5 en 6 cm dikte Abbeystones. Deze rechthoekige en vierkante stenen zijn in meer dan 10 kleuren verkrijgbaar. Naast enkele vaste maten kunt u deze populaire stenen ook in wildverband bestellen via onze online shop. Populaire kleuren binnen dit product zijn antraciet, rood genuanceerd en toscaans.

Bestrating is er in getrommelde en ongetrommelde varianten. Zo zijn de Abbeystones van Excluton altijd getrommeld en de purasstenen van Excluton altijd ongetrommeld. Naast de stenen van Excluton biedt Gadero een groot assortiment aan klinkers van het merk MBI de steenmeesters aan. Zowel de getrommelde als de ongetrommelde klinkers van MBI zijn altijd voorzien van een beschermende deklaag en zijn dus erg onderhoudsvriendelijk. De getrommelde stenen van het merk MBI noemen wij Drumstones en de de ongetrommelde stenen Vlakstones of Terratops. Bent u op zoek naar een iets uniekere steen? Kijk dan eens naar onze opritstenen of terrasstenen van het merk Gardenlux.

Bestel uw bestrating bij Gadero, het adres voor topkwaliteit sierbestrating. Bestel ook meteen uw toebehoren zoals boordstenen, drainage en zand mee. Tot slot kunnen wij tevens uw schutting of bijvoorbeeld een overkapping van hout meeleveren bij uw Abbeystones terras.

Levering in Vlaanderen

Sierbestratinghandel Gadero levert binnen 2 tot 7 werkdagen in Vlaanderen onder gunstige thuiswinkel waarborg voorwaarden. We bezorgen uw bestrating onder andere in Antwerpen, Limburg, Gent, Leuven, Brugge.

Terras met overkapping maken

Combineer uw bestrating desgewenst met een houten overkapping of trendy aanbouw veranda van houthandel Gadero. Ook voor achter in de tuin hebben wij ruime keuzen in tuinhuisjes met overkapping plat dak of tuinhuisjes met overkapping punt dak.

Afmetingen opritstenen en terrasstenen

Het formaat van de meeste klinkers in deze categorie zit tussen een steen en een tegel in zou je kunnen zeggen. De stenen zijn te verkrijgen in de volgende formaten: 20 x 20 x 6 cm, 20 x 30 x 5 cm, 20 x 30 x 6 cm, 30 x 40 x 6 cm. Deze moderne rechthoekige vorm van sierbestrating is ook te verkrijgen in speels wildverband (verschillende groottes) in 5 cm en 6 cm dikte. Eveneens zijn er kleinere formaten verkrijgbaar, de zogenaamde koppelstones: 10 x 10 x 6 cm, 14 x 14 x 6 cm, 21 x 14 x 6 cm.

Let op! Voor een oprit raden wij aan uitsluitend onze 6 cm dikte stenen te gebruiken. Bij opritten waar met zware voertuigen wordt gereden adviseren wij om klinkers of stenen van 8 cm dikte te gebruiken. Vooral de banenverband stenen van 8 cm dikte of de BKK klinkers van 8 cm dikte zijn hier geschikt voor.

Vandaag besteld, snel in huis!

Bestel uw bestrating bij Gadero, het adres voor topkwaliteit sierbestrating. Bestel ook meteen opsluitbanden en zand mee. Sierbestratinghandel Gadero levert van Noord-Holland en Utrecht tot aan Groningen binnen enkele werkdagen onder gunstige Thuiswinkel Waarborg voorwaarden.

Tuinpad Verlichting

Tuinpad Verlichting kopen? Bij Gadero vindt u tuinpad verlichting in de vorm van LED staande lampen voor het verlichten van donkere tuinpaden in een tuin. Kies voor een modern vormgegeven LED staande buitenverlichting van poedercoat staal die perfect te plaatsen zijn langs een smal tuinpad als indicatieverlichting. Alle LED tuinpad verlichting en tuinverlichting worden geleverd onder Thuiswinkel Waarborg garanties. Bestel uw LED tuinlampen bij Gadero voor 12.00 uur en wij bezorgen binnen 48 uur overal in Nederland en België.

Tuinbestrating inspiratie

Soorten bestrating

Bestrating komt in verschillende soorten, elk met hun eigen unieke eigenschappen en toepassingen. Zo zijn er o.a. klinkers, waaltjes en Abbeystones die geschikt zijn voor het bestraten van tuinpaden en opritten, elke met hun eigen specifieke kenmerken en toepassingen:

1. Klinkers

Klinkers zijn kleine, rechthoekige stenen die vaak worden gebruikt voor wegen, opritten, en trottoirs. Ze zijn meestal gemaakt van beton, klei of baksteen. Klinkers zijn duurzaam en bieden een goede grip, waardoor ze ideaal zijn voor gebieden met zwaar verkeer.

2. Waaltjes

Waaltjes zijn ook rechthoekige stenen, maar ze zijn iets groter dan klinkers. Ze worden vaak gebruikt voor straat- en tuinpaden vanwege hun rustieke uitstraling. Waaltjes zijn meestal gemaakt van gebakken klei en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen.

3. Abbeystones

Abbeystones zijn vierkante of rechthoekige stenen met een verouderde uitstraling, geïnspireerd door middeleeuwse abdijen. Ze worden meestal gebruikt voor het aanleggen van opritten, terrassen en tuinpaden. Abbeystones zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en kleuren, waardoor ze veelzijdig zijn in gebruik.

Toepassingen van verschillende typen bestrating

  • Klinkers: Ideaal voor opritten, parkeerplaatsen, trottoirs en wegen vanwege hun duurzaamheid en grip. Ze zijn ook geschikt voor gebieden met veel verkeer.

  • Waaltjes: Perfect voor het creëren van tuinpaden, terrassen en opritten vanwege hun charmante, rustieke uitstraling. Ze voegen karakter toe aan elke buitenruimte.

  • Abbeystones: Geweldig voor het aanleggen van terrassen, tuinpaden en opritten vanwege hun verouderde uitstraling en veelzijdigheid. Ze geven een klassieke en tijdloze uitstraling aan de buitenruimte.

Verschil tussen klinkers, waaltjes en abbeystones

Hoewel klinkers, waaltjes en abbeystones allemaal worden gebruikt voor bestrating, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen hen:

  • Grootte: Klinkers zijn over het algemeen kleiner van formaat in vergelijking met waaltjes en abbeystones.

  • Uiterlijk: Waaltjes hebben meestal een rustieke uitstraling, terwijl abbeystones een verouderde, klassieke uitstraling hebben.

  • Toepassingen: Klinkers zijn ideaal voor gebieden met veel verkeer, terwijl waaltjes en abbeystones meer geschikt zijn voor decoratieve toepassingen in tuinen en terrassen.

Het kiezen van de juiste bestrating hangt af van de specifieke behoeften, de gewenste uitstraling en het beoogde gebruik van de buitenruimte.