Geïmpregneerd tuinhout

Gadero Houtsoorten

Geïmpregneerd tuinhout

Geïmpregneerd tuinhout

Gadero levert uitsluitend duurzaam geproduceerd hout. Dat betekent dat ons tuinhout afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen. Gadero levert ook verduurzaamd tuinhout. Dit behandelde hout geschikt is voor buiten. De meest gebruikte term daarvoor is geïmpregneerd tuinhout. Impregneren houdt in dat het hout wordt beschermd tegen weersinvloeden, micro-organismen (bacteriën en schimmels) of insecten (bijvoorbeeld de huisboktor en de meubelkever) om zo de levensduur te verlengen. Zo geniet u veel langer van uw tuinhout.

  • Duurzaamheidsklasse 3-4
  • Voornamelijk vuren, grenen en lariks-douglashout wordt geïmpregneerd 
  • Geschikt voor veel buitentoepassingen, zoals schuttingen, blokhutten en overkappingen
  • Impregneren kan in verschillende kleuren, groen en bruin komen het vaakst voor

Zweeds Rabat schutting

Verantwoord tuinhout

Houtverduurzaming gebeurt onder meer door hout met Celfix onder vacuüm en extreem hoge keteldruk te impregneren, zodat de behandeling tot in de kern van het hout komt. Gadero levert geïmpregneerd tuinhout met EUTR-, Pefc- en /of KOMO-certificaat. Dat wordt per product aangegeven. Het biedt u de zekerheid dat uw tuinhout verantwoord is behandeld met in Nederland toegelaten verduurzamingsmiddelen. Naaldhout impregneren met Celfix zorgt voor vertraging van vergrijzing en houtrot. Celfix-impregnatie gebeurt onder hoge druk in speciale ketels.

Celfix-geïmpregneerd tuinhout heeft nog andere voordelen;

  • geen directe houtaantasting
  • onderhoudsvrij, beitsen is niet nodig
  • universeel overschilderbaar in elke kleur
  • waterafstotend
  • toepassingen bij duurzaam bouwen (DUBO)
  • ongevaarlijk voor mens, dier, milieu en omgeving (zie RIVM)

Wij werken niet met giftige houtbewerkingsmethodes, zoals creosoteren of wolmaniseren. Zulke behandelmethodes tasten het milieu zwaar aan. Tot slot hebben onze Celfix-geïmpregneerde planken, schermen en palen een veel langere levensduur dan gewaxt tuinhout.

Bruin en groen Geïmpregneerd

Op onderstaande foto kunt u mooi het verschil zien in kleur tussen groen geïmpregneerd (plank 1), onbehandeld larikshout (plank 2) en bruin geïmpregneerd (plank 3).

Geïmpregneerd tuinhout: producten

De behandelingen met Celfix bij Gadero-producten worden uitsluitend gedaan met gerecupereerd water (regenwater wordt opgevangen in grote bassins en hergebruikt - geen drinkwater nodig). Er wordt ook groene stroom gebruikt. Daarnaast wordt het koper, dat nodig is om de schimmels en bacteriën te weren, na gebruik weer teruggewonnen uit het hout en hergebruikt. Ook wordt het hout verbrand voor warmtewinning. Zo houden we onze producten circulair en de technische kringloop rond. Verder zitten in Celfix-verduurzaamde producten alleen mineraalzouten en supplementen uit de natuur die ervoor zorgen dat het hout minstens 15 tot zelfs wel 25 jaar meegaat.

Pergola geimpregneerd

Wist u dat?

Wist u dat een plank die onder hoge machinale keteldruk is geïmpregneerd tot wel twee keer zo lang meegaat dan een tuinplank die door onderdompeling is geïmpregneerd? Ook de vergrijzing zal pas na enkele jaren toetreden in plaats van enkele maanden. Wij maken om die reden geen gebruik van de onderdompelmethode (waaronder wij ook gewaxt en gewolmaniseerd rekenen). Dus wilt u schuttingplanken vergelijken qua prijs? Vergelijk dan appels met appels en peren met peren.

Kies bij Gadero uit Gadero-tuinplanken voor een lage prijs, Fesca voor middelkwaliteit en Elephant- planken voor de hoogste kwaliteit. 

Geïmpregneerd tuinhout thuis geleverd

Bestel nu geïmpregneerde schuttingplanken, rabathout, terrasplanken, vierkante palen, balken en meer milieuverantwoord behandeld tuinhout bij de grootste houthandel van Nederland en België. Of u nu in het centrum van Antwerpen, midden in Hasselt of nabij Oostende woont, wij leveren tuinhout binnen de één tot en met vier werkdagen bij u thuis. Wij leveren zowel in Nederland als België. Hebt u vragen, bel of mail gerust.