Logo Gadero
service

Schuttingpalen van beton

Wilt u uw schuting in de tuin maken van betonpalen? In de categorie Schutting Beton vindt u standaard betonpalen, betonpalen met gleuf en betonnen palen voor motiefplaten. Beton is duurzaam en dankzij de onderplaten beschermt u uw schermen tegen optrekkend vocht. Per betonpaal in wit grijs en antraciet geven wij bijbehorende tuinschermen aan. Ook steeds meer klanten ontdekken onze betonpalen met gleuf voor schermen of stapelplanken van lariks, geïmpregneerd hout of steigerhout. Wij leveren overal in Vlaanderen betonpalen en bijbehorende schermen of stapelplanken.

Betonpalen schutting, kies uit deze mogelijkheden

Op zoek naar een betonpalen schutting als tuinafscheiding? In de wereld van betonpalen zijn er diverse betonsystemen, ieder met hun eigen specifieke oplossingen als tuinafscheiding. Of u nu op zoek bent naar een standaard hout-beton schutting met betonpalen en tuinschermen of sleuf betonpalen voor stapelrabat alles is mogelijk. Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende betonsysteem en informatie over de verschillende type betonpalen. Zo vindt u niet alleen het juiste betonsysteem, maar de meest geschikt betonpaal voor uw persoonlijke situatie.

Kies uw betonpaal

Betonpalen zijn grofweg in te delen in drie type's die in meerdere varianten en 3 kleuren verkrijgbaar zijn. Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende type, kleuren en varianten betonpalen.

Type Betonpalen

Betonpaal glad met diamantkop: Betonpalen glad met diamantkop beschikken over een sponning voor het plaatsen van tuinschermen tussen de palen. Afhankelijk van het betonsysteem beschikken deze type betonpaal tevens over een sponning voor 1 of 2 onderplaten of motiefplaten. Deze type betonpaal is het meest uitgebreide bouwsysteem met de meeste lengtes en varianten zodat u eindeloos kunt combineren om verschillende hoogtes op te kunnen vangen. Betonpalen glad met diamantkop beschikken af fabriek over gaten, zodat u eenvoudig schermen kunt monteren tussen de palen. Betonpalen glad met diamantkop zijn leverbaar in standaard en in lichtgewicht variant.

Betonpaal glad met ronde kop: Betonpalen glad met rond kop beschikken over een sponning voor het plaatsen van tuinschermen tussen de palen. Deze type betonpaal beschikt over een sponning voor 1 onderplaat. Deze type betonpaal is het minst uitgebreide bouwsysteem met enkel mogelijkheden tot het plaatsen van schermen van 180 x 180 of 180 x 90 cm. Betonpalen glad met diamantkop beschikken af fabriek over gaten, zodat u eenvoudig schermen kunt monteren tussen de palen.

Gleufpalen met vlakke kop: Gleufpalen, ofwel sleufpalen, beschikken over een vlakke kop en een sponning (sleuf) die bijna tot zijn geheel in de lengte van de paal zit. Hierdoor is het mogelijk om zonder bevestigingsmateriaal een tuinscherm tussen de gleuf van de palen te plaatsen. Gleufpalen zijn afhankelijk van gekozen systeem ook te combineren met stapelrabat in verschillende houtsoorten of in zijn geheel met verschillende motiefplaten voor een volledig betonnen schutting.

Kleuren Betonpalen

Alle type betonpalen zijn bij Gadero leverbaar in een drietal kleuren, namelijk;

Wit/grijs: Betonpalen in de kleur wit/grijs hebben een authentieke licht grijze betonkleur. Van oudsher waren betonpalen enkel leverbaar in deze kleur. De kleur wit/grijs wordt het meest gekozen in combinatie met zwarte en geïmpregneerde tuinschermen en stapelrabat of motiefplaten in antraciet bij een volledig betonnen schutting.

Antraciet: Betonpalen in de kleur antraciet is de meeste gekozen kleur. Deze moderne kleur wordt het meeste gekozen in combinatie met hardhouten en Douglas tuinschermen en stapelrabat of motiefplaten in antraciet en wit/grijs bij een volledig betonnen schutting. Let op! Verkleuren en kalkuitbloei zijn extra zichtbaar bij antraciet gekleurd beton na verloop van tijd. Dit is een niet te voorkomen proces bij geleurd beton.

Gecoat Antraciet: Deze antraciet betonpalen bevatten een coating waardoor de palen langer hun donkere antraciet kleur behouden. Daarnaast heeft u bij gecoate betonpalen nagenoeg geen last van zichtbare kalkuitbloei. Kiest u voor een gecoat antraciet betonpaal dan kiest u voor een strakke afwerking die tevens effectief is tegen mossen, algen en schimmelgroei. Let op! Gecoat beton is voorzien van een basiscoating. Tijdens het plaatsen kunnen beschadigingen ontstaan. Het advies is om na plaatsen nogmaals de betonpalen te voorzien van een betoncoating voor het perfecte resultaat.

Meest gestelde vragen over schuttingpalen van beton