Logo Gadero
inspiratieservice

Padouk gevelbekleding

Gevelbekleding plaatsen van een zeer luxe en duurzame houtsoort? Overweeg om Padouk (ook wel Padoek) gevelbekleding te plaatsen. Op deze pagina vind je ons volledige assortiment Padouk gevelbekleding. 

Heb je instructies nodig voor de montage? Je vindt hier ook handige Gadero TV video’s. Zo laat Henk Jan in aflevering #110 zien hoe je Rhombus gevelbekleding van Padouk kan monteren. Lees hier ook handige klustips of blogs met inspiratie voor Padouk gevelbekleding.

Algemene informatie

Padouk is een van de duurzaamste hardhoutsoorten ter wereld. Het heeft duurzaamheidsklasse 1 en heeft een levensduur van 25 jaar of langer. Ook is het erg populair vanwege de geringe werking en de schitterende vergrijzing. Padouk gevelbekleding is enorm hard en beschadigt daardoor niet snel bij inslag. Padouk gevelbekleding heeft veel positieve punten, maar hier hangt ook een prijskaartje aan. Padouk gevelbekleding is vrij prijzig.  

Installatie

Padouk gevelbekleding is populair in Rhombus profielen. Je plaatst deze gevelprofielen tegen zwarte rachels die tegen zwart UV-werend doek zijn geplaatst. Zorg voor voldoende ventilatie zodat je gevelbekleding goed kan drogen na een regenbui. Dit bevordert de levensduur van de profielen. Padouk is zeer duurzaam en het hoeft niet behandeld te worden om het tegen een gevel te kunnen plaatsen. Dit is uiteraard wel mogelijk. Padouk gevelbekleding wordt vaak behandeld om de vergrijzing tegen te gaan.

Ontwerp

Met Padouk gevelbekleding krijg je een luxe en strakke gevel. Padouk gevelbekleding laat zich goed combineren met andere materialen. Zo is het een goede combinatie met moderne huizen die voorzien zijn van grote ramen. Ook laat het materiaal zich goed combineren met steen. Je creëert een speels effect door de gevel gedeeltelijk te bekleden met Padouk. 

Duurzaamheid

Padouk is een hardhoutsoort die afkomstig is uit Midden- en West-Afrika. Het is met duurzaamheidsklasse 1 zeer duurzaam. Het is erg goed bestand tegen verschillende weersinvloeden, insecten en schimmels. Padouk hoeft daarom niet behandeld te worden om gebruikt te worden als gevelbekleding. Dit heeft als voordeel dat het hergebruikt kan worden voor andere doeleinden. 

Onderhoud en reiniging

Hoewel Padouk erg hard is, is het wel gevoelig voor reiniging met een hogedrukreiniger. Gebruik bij voorkeur water en een zachte borstel of spons om vuil en algaanslag van je gevelbekleding te reinigen.

Naast reiniging is ook onderhoud belangrijk. Heb je de gevelbekleding behandeld om vergrijzing tegen te gaan? Herhaal deze behandeling dan regelmatig. Controleer regelmatig de staat van je Padouk gevelbekleding. Voer indien nodig reparaties uit of vervang profielen.