Logo Gadero
service

Houten terrastegels

Welkom bij online houthandel Gadero. Zoekt u houten terrastegels voor uw dakterras of balkon? Wij hebben een grote keuze houten tegels in de maten 30x30 cm, 50x50 cm en 100x100 cm. We raden u aan deze houten tegels altijd op onderliggers te monteren voor een stevig geheel. Laat circa 5 mm tussenruimte tussen uw tegels en blijf ruim 2 cm van de randen of gebouwen vandaan. Wij leveren houten terrastegels binnen 4 dagen in Vlaams België. Van Brussel tot Gent en van Antwerpen tot Mechelen.

Vlondertegels kopen bij Gadero

Als alternatief voor vlonderplanken kun je ook kiezen voor vierkante tuintegels, ook wel vlonder- of terrastegels genoemd. Deze houten tegels hebben een fijn ribbelprofiel en zijn relief geschaafd. Een vlondertegel bestaat uit een aantal gladde planken en zijn licht van gewicht. Vlondertegels zijn geschikt als dakterras, balkon of houten buitenvloer en hebben een warme, natuurlijke uitstraling.

Verschillende formaten vlondertegels

Er zijn twee verschillende formaten houten tegels. Het formaat van de houten terrastegels die geschikt zijn voor in de tuin, of als vloer zijn 50 x 50 cm of 100 x 100 cm. Onze houten terrastegels zijn beschikbaar in geïmpregneerd hout, mixed hardhout en tropisch hardhout. Hardhouten terrastegels hebben een lange levensduur en een warme uitstraling, maar zijn om deze redenen ook wat prijziger.

Vlondertegels 100x100

Vlondertegels 100x100 cm kopen? Bij Gadero vindt u een ruim assortiment aan vlondertegels met de afmeting van 1 x 1 meter. Deze vlondertegels van 100 x 100 cm zijn erg populair en bieden door de grote afmeting vele voordelen. Zo legt u met vlondertegels 100x100 sneller een groot terras aan in uw tuin, balkon of dakterras. U heeft minder materiaal nodig om relatief snel een groot terras aan te leggen. Bij Gadero vindt u vlondertegels 100x100 in diverse diktes, uitvoeringen en van verschillende houtsoorten als Vuren, Grenen en Hardhout.

Houten Vlondertegels

Houten vlondertegels zijn nog steeds onverminderd populair. Naast terrastegels in hardhout hebben wij ook goedkopere drukgeïmpregneerde tegels van Grenen en Vuren. De hardhouttegels in Ipé of Padoek hout gaan ruim 20 jaar mee. De drukgeïmpregneerde tegels in Scandinavisch grenen gaan circa 10 jaar mee. De tegels worden onzichtbaar (aan de onderkant) geschroefd met gegalvaniseerde of RVS vijzen. Monteer de tegels op bijvoorbeeld 45x70 mm steunbalken, bescherm uw dak desgewenst met onze rubberen tegeldragers. Bij 50x50 cm houten tuintegels adviseren we 3 balken te gebruiken onder elke tegel. Bij 100x100 cm tegels 4 stuks.

Kunststof vlondertegels

Naast een ruim assortiment aan houten vlondertegels kunt u ook kiezen voor kunststof vlondertegels, ofwel composiet vlondertegels. Deze WPC vlondertegels van kunststof bieden een aantal voordelen t.a.v. houten vlondertegels. Zo zijn composiet vlondertegels verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals antraciet, beschikken composiet vlondertegels over een hogere duurzaamheid, ze zijn erg stabiel en vooral onderhoudsarm. In tegenstelling tot houten vlondertegels dient u kunststof vlondertegels enkel schoon te maken en niet te behandelen met beits en olie.

Voor een dakterras is een stedenbouwkundige vergunning nodig. Tot slot bieden wij naast enkele tegels van kunststof ook composiet aan.

Hoe leg je vlondertegels?

Voor de aanleg van een terras van vlondertegels is geen speciale harde ondergrond nodig. Ze zijn eenvoudig aan te leggen op verschillende soorten ondergrond. Het terras kan zowel een vlakke ondergrond hebben, als een hellende ondergrond. Het is belangrijk om voor de aanleg van de vlonder de ondergrond netjes te maken. Hierdoor bereid je het terras goed voor op zijn nieuwe look.

Bestel vlondertegels online

Bij Gadero bieden we zowel houten als composiet terrastegels aan in ons assortiment. Met een breed scala aan producten vind jij altijd de tegel die jij zoekt. Als je er nog niet uitkomt, kun je altijd vrijblijvend contact opnemen met onze klantenservice, wij helpen graag!