Logo Gadero
service

Padouk Vlonderplanken

Bent u op zoek naar de beste kwaliteit hardhouten vlonderplanken? Dan zit u bij Gadero goed! Padouk, ook wel als Padoek geschreven, is een van de meest hoogwaardige houtsoorten die op dit moment verkrijgbaar is. Op deze pagina vindt u diverse soorten Padouk planken en balken die voor de vlonder te gebruiken zijn.

Wat is Padouk?

De houtsoort Padouk is een hardhout soort met een prachtige typerende koraalrode kleur en een zeer fraaie vergrijzing. De hoge duurzaamheidsklasse en de uitzonderlijke stabiliteit maken dat Padouk alle goede eigenschappen van hardhout heeft. Het hout is geschikt voor vlonders, schuttingen en als gevelbekleding.

De enorm populaire houtsoort is afkomstig uit West-Afrika. Het bijzondere is dat Padouk hout voorkomt als individuele bomen en niet in een bos. Daarom is het hout schaarser dan soortgelijke producten. De vlonderplank levensduur ligt rond de 25 jaar. Dit is ook terug te zien in de prijs, want deze is namelijk zeer hoog.

De Padouk afwerking - Montage

Wanneer u de vlonderplank goed monteert en onderhoudt, kan het hout dus met gemak 25 jaar of langer blijven liggen. Padouk kent geringe werking, dus zijn de planken redelijk strak aan elkaar te monteren. Hiermee creëert u dus een strakke buitenvloer. Wanneer u de planken wilt schroeven is voorboren noodzakelijk. Wij adviseren om te kiezen voor RVS schroeven, want dit voorkomt vlekken op het hout.

Behandeling van de Padouk vlonderplank

Wilt u de originele kleur van Padouk behouden en daarmee de egaal grijze kleur die het krijgt als het vergrijst graag uitstellen? Behandel de planken dan met een olie of beits. Gebruik bijvoorbeeld Bangkirai olie. Deze olie versterkt ook de duurzaamheid van het hout.

Verder vergt een Padouk terras weinig onderhoud. Het is wel verstandig om regelmatig bladeren en zand van het terras te vegen, om vocht en vuil en daardoor gladheid te voorkomen.

Padouk b-fix planken

De Padouk vlonderplank is er in verschillende afmetingen. Met speciale b-fix clips kunt u de planken blind bevestigen. Gadero biedt verder verschillende Padouk vlonderplanken en andere producten, waaronder de geschaafde Padouk planken en hardhouten balken. De balken en regels kunt u afhankelijk van de ondergrond monteren op palen of tegels in combinatie met onze terrasdragers.

Met Padouk kunt u een prachtige buitenvloer creëren! Wilt u meer informatie over Padouk of heeft u vragen over onze andere vlonderplanken? Neem dan contact op met onze Klantenservice. Hulp nodig bij het monteren van uw vlonder? Bekijk dan onze klustips voor het bouwen van een vlonder.