Filters:

  • Houtsoort / Materiaal
  • Lengte
  • Breedte
  • Dikte
  • Hoogte
  • Merk

Padouk vlonderplanken

Padouk, ook wel als Padoek geschreven, is een van de meest hoogwaardige houtsoorten die op dit moment verkrijgbaar is. Deze houtsoort heeft dan ook alles wat u van hardhout verwacht: een prachtige koraalrode kleur, hoge duurzaamheid, stabiele natuur en zeer fraaie vergrijzing. Eigenlijk komen alle goede eigenschappen van hardhout samen in Padouk. Dit is ook te zien aan de prijs, Padoek valt in het hogere prijssegment. Gadero biedt verschillende luxe Padouk vlonderplanken aan.

 

Luxe Padouk vlonderplanken

Van Padouk vlonderplanken maakt u een zeer luxe vlonder met een lange levensduur. Padouk is een van de meest duurzame houtsoorten ter wereld en kan met gemak 25 jaar of langer blijven liggen, zeker als u de planken goed monteert en onderhoudt. Padouk staat bekend om de treffende koraalrode kleur, maar kent ook een zeer fraaie vergrijzing. Zo blijft uw vlonder mooi ook als de planken hun originele kleur verloren zijn. Bovendien kent Padouk maar geringe werking, zodat u deze vlonderplanken met weinig tussenruimte kunt leggen. Ideaal voor een strak terras.

Padoek vlonderplanken monteren

Bij een duurzame vlonderplank hoort een duurzame fundering. Gebruik daarvoor bijvoorbeeld 4 x 6 of 45 x 70 mm hardhouten onderbalken om uw vlonder op te leggen. Deze balken hebben een vergelijkbare levensduur met Padouk hardhout en zijn zeer sterk. Bij hardhout wel altijd even voorboren. Gebruik daarnaast een verzinkboortje op de schroeven mooi in de planken te laten vallen. Met de 5 x 50 mm vlonderschroeven zorgt u ervoor dat de planken stevig blijven zitten. Deze sterke schroeven breken niet snel af en kunnen de werking van het hout goed opvangen. 

Enigzins vergelijkbaar ziijn de terrasplanken van ipe, deze zijn iets egaler/rustiger qua vergrijzing, maar behoren ook tot het luxe segment. Bekijk ook onze premium ipé hardhouten vlonderplanken als alternatief op deze hoogwaardige terrasplanken.

Hulp nodig bij het monteren van uw vlonder? Bekijk dan ook onze klustips voor het bouwen van een vlonder
 

Gadero.be 03 - 808.1789 We zijn vandaag bereikbaar tot 17:00

Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten. Hoe meer u bestelt, hoe lager de bezorgkosten.

Bezorging in heel Benelux Op vaste dagen per postcode