Logo Gadero
service

Waaltjes

Het eeuwenoude bakstenen waalformaat blijft een tijdloze steen. Wij hebben zowel nieuwe betonwaaltjes als oude gebakken waaltjes in ons assortiment. Het formaat van waalstenen is 5 cm breed en 20 cm lang. Bij ons zijn ze in verschillende diktes te koop van 5 tot 9 cm. Kies uit diverse kleuren: rood, grijs, zwart en brons genuanceerd. Bekijk ook opritbestrating en Abbeystones voor alternatieven voor het waalformaat.

Waaltjes zijn minder geschikt voor opritten dan dikformaat of betonklinker. Kies bij het leggen met elleboog- of visgraatverband voor een minimale dikte van 6 cm en tril het zandbed goed aan. Dan zijn waalformaatstenen wel te gebruiken voor de oprit, als er geen zware auto's en grote voertuigen over rijden.

Maak uw bestelling compleet met zand, opsluitbanden en eventueel tuinhout. Ontdek de snelle levering van Gadero en geniet van het gemak. Wij hebben altijd artikelen van de beste kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Dat geldt ook voor onze waalstenen.

Het waalformaat is een soort straatbaksteen of klinker. Onder de categorie straatbakstenen vallen waaltjes, dikformaat en keiformaat. Tegenwoordig wordt de bestrating onder hoge druk in betonfabrieken geperst. De waalformaatbestrating werd vroeger in de oven (1300 graden) gebakken in steenfabrieken gelegen aan rivieren als de Waal en de Rijn. Gebakken bestrating gaat zo'n vijf dagen de hete oven in. Gebakken stenen hebben relatief weinig last van witte kalkuitbloei en houden hun kleur goed vast. Er worden nog altijd kleien exemplaren gebakken omdat er nog vraag is naar 'oude' waaltjes. De tuinbestrating kan worden gelegd in halfsteensverband, elleboogverband, keperverband en blokverband.

Afmetingen waaltjes

Het waalformaat is verkrijgbaar in het formaat 20 x 5 x 6 cm strak (niet-getrommeld). De waaltjes zijn ook getrommeld verkrijgbaar in de maten 20 x 5 x 7 cm, 20 x 5 x 9 cm en 21 x 5 x 6 cm.

Toepassingen

Het waalformaat kan voor bijna alle toepassingen rondom het huis worden gebruikt. Zo kunt u met de waaltjes paden aanleggen, de bestrating is ook geschikt voor het terras. Wanneer u een oprit wilt aanleggen, moet u rekening houden met de dikte van de sierbestrating. Die moet minimaal 6 cm zijn. Het alternatief voor opritten is om het iets dikkere dikformaat te kiezen. Het waalformaatassortiment van Gadero.be is geschikt voor de aanleg van een oprit. De minimale dikte is 6 cm.

Getrommeld en ongetrommeld (strak)

Het waalformaatassortiment bestaat uit strakke en getrommelde waaltjes. U kunt de strakke waaltjes gebruiken voor een strakke en moderne uitstraling. Getrommelde waaltjes hebben afgebrokkelde randen, waardoor ze een heel andere look hebben.

Kleuren

Waaltjes zijn in meer dan tien kleuren verkrijgbaar. Van egale kleuren als antraciet en rood tot mixkleuren zoals bruin, brons en paars genuanceerd.

Waaltjes en klinkers inspiratie