Logo Gadero
service

Houten tuintafel

Neem eens een kijkje bij ons assortiment houten tuintafels. Kies uit duurzame hardhouten buitentafels, stalen tafelframes, of de lager geprijsde steigerhouten tafels voor buiten op het terras. Nieuw in ons assortiment zijn de steigerhout kloostertafel en kolompoot tafels voor buiten. Ook kiezen steeds meer mensen voor tuintafels in de warme kleur van lariks geschaafd hout.

Een tuintafel is een praktische aanvulling op elk zitgedeelte. Heeft u een groot gezin, dan is een lange tuintafel van bijvoorbeeld hout een goede aanschaf. Er kan worden ontbeten, geluncht en gedineerd worden aan de tafel. Op elk moment van de dag blijkt het nut van deze tafel. Kleine tuintafels zijn vooral handig, omdat ze eenvoudig te verplaatsen zijn en daardoor op elke plaats in de tuin te gebruiken.

Houten tuintafels onderhouden

Kiest u voor kwaliteit en voor jarenlange zekerheid, dan kunt u het beste een houten tuintafel nemen en bij voorkeur één van teak. Houten tafels van teak vereisen geen onderhoud, wanneer u gecharmeerd bent van die mooie vergrijsde kleur die teak door de jaren heen krijgt. Wilt u liever de roodbruine houtkleur behouden? Wanneer de tafel onderdak staat, is het voldoende om de tafel één keer per jaar met teakolie te behandelen. Staat de tuintafel in de openlucht, dan adviseren wij de tafel twee keer per jaar in de olie te zetten.

Houd voordat u een houten tuintafel gaat bestellen rekening met de volgende zaken:

  • Is er voldoende ruimte voor de stoelen, zowel qua hoogte als ruimte om in en uit te stappen?

  • Kies een lage tafel indien u de buitentafel niet als eettafel wilt gebruiken maar meer als loungetafel;

  • Plaats rubberen dopjes onder uw tafels om de levensduur te verlengen;

  • Zet uw tuinmeubelen bij voorkeur in de winter binnen;

  • Hardhouten meubelen eens per twee jaar schuren en olieën met onze bankiraiolie;

  • Behandel steigerhouten meubelen jaarlijks met onze Maxrelease kleurloos om zo de duurzaamheid te verlengen;

  • Kies voor hardhout voor een langere levensduur, tafels gaan altijd langer mee als u deze in de winter binnen zet;

  • Voor sportclubs adviseren we ons stalen tafelonderstel, deze zijn niet kapot te krijgen en eenvoudig te bekleden met planken.