Logo Gadero
service

Schuttingplanken

Met onze losse schuttingplanken, ook wel scherm planken genoemd, maakt u zelf een stevige schutting. Kies uit een schutting met horizontale of verticale planken. Binnen ons gamma schuttingplanken hebben wij zowel drukgeïmpregneerde grenen en vuren planken, hardhout tuinplanken in bangkirai en onbehandelde schuttingplanken in Lariks-Douglas hout. Kies uit de standaard breedte van 14 cm of de extra brede tuinplanken van 20 cm breed. Vul uw bestelling aan met vierkante palen, 5x50 mm schroeven, poortdeuren en meer tuinhout. Bestel nu bij de grootste houthandel van België en ontdek het gemak van thuisbezorging.

Maak met onze planken verticale of horizontale schuttingen. Verticale planken maken uw tuin optisch groter en maakt het boeven moeilijker om overheen te klimmen. Horizontale planken schuttingen zijn iets sneller en gemakkelijker te maken. Plaats vierkante palen om de circa 70 cm.

Wilt u palen voor uw schutting plaatsen op beton of paalhouders, kies dan voor onze 1.80 of 2 meter hardhout of geïmpregneerde vierkantpalen. 

Onbehandeld Lariks / douglas Planken

De laatste jaren zijn onbehandelde lariks douglas schuttingplanken erg in trek. Deze gaan 7-15 jaar mee. Kies uit fraaie glad geschaafde 16 x 145 mm planken of de bezaagde, brede 2 x 20 mm tuinplanken. Monteer deze lariks douglas planken bij voorkeur aan hardhout of Geïmpregneerde palen die de grond in gaan. Lariks douglas hout is minder geschikt voor in de grond, eventueel de 9 x 9 lariks douglas paal als schuttingpaal gebruiken en het gedeelte wat de grond in gaat behandelden met teer. Onze zwarte gemaakte lariks douglas planken en zweeds rabat potdekselplanken zijn altijd tweemaal zwart gecoat. Steeds meer mensen kiezen voor zweeds rabat potdekselplanken om een geheel dichte schutting te maken.

Nu ook onbehandelde blanke lariks douglas planken te koop bij Gadero. Behandel deze met Maxrelease kleurloos (2x) om het vergrijzen te vertragen en de levensduur te verlengen.

Geïmpregneerde planken of hardhout kiezen?

Kies voor geïmpregneerde schuttingplanken in diverse breedte (14,5 tot 20 cm) en lengte maten (tot 5 meter) als u gaat voor een lage prijs en redelijke levensduur van circa 10 jaar. Standaard zijn Geïmpregneerde planken iets groenig de eerste jaren, kies voor bruin Geïmpregneerd als u daar niet van houdt. Wellicht maakt u de keuze voor hardhout als u een product voor 20-25 jaar levensduur zoekt. Bij hardhouten planken dient u wel altijd voor te boren.

Meest verkochte tuinplank

De 1,6 cm dikte x 14 cm breedte Geïmpregneerde grenen schuttingplanken worden door de meeste klanten gekocht. Deze planken zijn er in allerlei langere lengtes leverbaar (van 1.80 tot en met 500cm). De tuinhout planken hebben een natuurlijke uitstraling. Wij adviseren u om zo veel mogelijk gebruik te maken van 1 dikte en/of 1 lengte. Dit geeft constructief het beste resultaat. Daarnaast kan er (licht) verschil voorkomen in houtstructuur en/of houtnerf bij verschillende partijen.

Alle planken kun je eenvoudig monteren aan onze palen met Torx schroeven 4x50 mm in RVS of verzinkt. Bij hardhout wel even voorboren met een 35mm boortje.

Meest gestelde vragen over schuttingplanken

Inspiratie schuttingplanken

asset
Blog
Wat kost een schutting?Wilt u weten hoe duur een houten schutting is? Of bent u nieuwsgieriger naar de prijs van een composieten schutting of natuurlijke schutting? Bij Gadero verkopen we enorm veel verschillende soorten schuttingen in verschillende prijscategorieën. In dit blog vertellen we u meer over de prijzen van onze schuttingen.
asset
Blog
Keuzestress? Bekijk onze 4 populairste schuttingen!Tijdens uw zoektocht naar een nieuwe schutting komt u erachter dat er veel meer keuze is dan u dacht. Op het gebied van erfafscheidingen is zoveel mogelijk, dat u door de bomen het bos niet meer ziet. Om het voor u overzichtelijk te maken hebben we hieronder de populairste opties voor een schutting op een rij gezet. Zo kiest u zelf wat het beste bij uw tuin en stijl past. Een goede erfafscheiding blijft immers jaren staan en bepaalt toch uw uitzicht, geen keuze om zo maar even te maken dus!
asset
Blog
Ontdek de voordelen van een verticale schuttingU gaat een nieuwe schutting maken en wilt wel eens iets anders. Kies dan voor een verticale schutting. Wij zien deze manier van monteren steeds meer terug. Deze nieuwe trend heeft dan ook veel voordelen. Zo ziet u geen schuttingpalen meer, lijkt uw tuin optisch groter en is het moeilijker om over de schutting heen te klimmen. En dan hebben we het nog niet over de luxe uitstraling van een verticale schutting.
asset
Klustip
Schutting met betonpalenWilt u een schutting bouwen van betonpalen? Lees dan onze handige tips voor het plaatsen van een tuinafscheiding van betonnen palen.