Logo Gadero
inspiratieservice

Planchetten Toebehoren

Voor het plaatsen van houten planchetten vindt u hier bijbehorende materialen voor bevestiging.

Rabat Toebehoren

Bekijk ook de pagina hardhout en Geïmpregneerde balken of geschaafd blank vuren SLS balken voor hout waarmee u een raamwerk voor uw rabathout kunt maken. Mis ook onze uitgebreide assortiment houten gevelbekleding. Van Zweeds rabat in red cedar tot hardhouten rhombus, en van thermisch Ayous tot Siberisch Lariks in channelsiding of halfhouts.

De mes (het puntje dat uitsteekt) en de groef (de inkeping voor de mes) van rabatdelen zijn doorgaans dun en niet geschikt om doorheen te schroeven. Plaats de rabatspijkers of schroeven bij dergelijke rabatdelen dan ook in het massieve gedeelte. Bij zweeds rabat potdekselplanken kunt u de schroeven onzichtbaar verwerken door de volgende plank over de schroefkop te plaatsen.

Monteer rabatdelen nooit te strak, zorgt dat hout nog kan werken. Tot slot adviseren we bij ons composiet gevelbekleding rabat goed de richtlijnen te zijn voor werking van het materiaal.

Bekijk ook de voorschriften van CentrumHout voor een degelijke montage van gevelhout. Dit instituut heeft de bouwvoorschriften voor gevelbekleding onder haar hoede.