Logo Gadero
service

Tuinserre

Wilt u zelf kweken in een professionele tuinserre? Tuinserre's kopen van A-merk Royal Well begint op Gadero.nl. Wij bezorgen tuinkassen niet alleen in heel België en Nederland. Bij het kopen een hobbyserre bij Gadero zorgen wij ook voor de juiste service en Thuiswinkel leveringsgaranties. Kies uit een tuinserre van tuindersglas, veiligheidsglas, van polycarbonaat kunststof of een luxe kas met een geraamte van red cedar hout. Wij zijn officieel verdeler van Royal Well kassen.

Tuinserre kopen? Waar op letten

U gaat uw eigen groenten kweken in een tuinkas. Dan is het goed om stil te staan bij een aantal zaken. Hoe groot mag uw tuinserre worden? Gaat u alleen groente plantjes opkweken? Of bent u van plan exotische groenten en vruchten te laten groeien?

kweekkas Royal Well Zaaibakjes 12 stuks Seed tray

In een kleine kweekkas heeft u de mogelijkheid om een geïntegreerde kweektafel van 150 cm breed en 62,5 cm diep te plaatsen. Dit geeft u veel ruimte om zaaitrays te plaatsen en plantjes op te kweken. Wanneer u planten wil laten groeien en laten staan in de kas, houd er dan rekening mee dat bijvoorbeeld een tomatenplant al een ruimte van 50x50 cm nodig heeft om te kunnen groeien. U heeft dan al een ruimere kas nodig.

Zet een kweekkas nooit strak tegen een muurtje of erfgrens aan, houd een afstand van ongeveer 50 cm aan. Deze ruimte heeft u nodig voor het plaatsen van het glas, maar ook voor het onderhoud van uw kas.

Beglazing hobbyserre

Een volgende keuze die u moet maken is de beglazing. Meest gekozen is tuindersglas, maar dit is niet altijd de beste optie. In tuinen waar kinderen spelen kiest u voor veiligheidsglas of polycarbonaat. Tuindersglas breekt in scherven, veiligheidsglas breekt in duizenden niet-scherpe stukje en polycarbonaat breekt niet. Polycarbonaat is echter niet doorkijkend, u kunt van buitenaf niet zien hoe het met uw gewassen gaat. Dit is wel weer een voordeel wanneer uw tuinkas in de volle zon staat. De kans op verbranding van uw gewassen is nihil. Kunt u de juiste keuze nog niet maken? Lees dan ons blog; 'Welk glas voor uw tuinkas'.

Doe-het-zelf kweekkas plaatsen

Koopt u een Royal Well tuinserre bij Gadero, dan ontvangt u een bouwpakket met uitgebreide montage beschrijving. Onze adviseurs zijn bereikbaar indien u vragen heeft. De transporteur neemt contact met u op om een afspraak te maken voor de aflevering. Bestelt u een tuinserre met glas? Dan worden de glasplaten veilig vervoert door transporteurs met kennis en ervaring. 

Tuinserre inspiratie