Logo Gadero
service

Buitensauna

Bent u op zoek naar een houten buitensauna aan huis? Bij ons kunt u diverse luxe saunabarrels en Finse buitensauna's van Vurenhout kopen. Verwen uzelf en uw visite met een bezoekje aan uw persoonlijke wellness center. Wij bezorgen uw prefab houten buitensauna bovendien in heel Nederland en België onder gunstige Thuiswinkel Waarborg servicegaranties. Onze saunahuisjes zijn tevens een aanwinst voor uw vakantiepark, gastenverblijf of bed&breakfast om uw gasten een aangename beleving te geven.

Een luxe buitensauna of Finse sauna is de ideale oplossing om het wellnesscenter naar uw eigen woning te brengen. Niet alleen zult u uzelf een plezier doen, maar ook uw vrienden en familie zullen hier graag gebruik van maken! Let dus wel op dat een privesauna kan leiden tot meer visite en aandacht van vrienden. Bij Gadero vindt u een breed assortiment aan saunahuisjes met diverse designs en technieken. De saunahuisjes zijn een ideale toevoeging aan uw luxe buitenverblijf, zwembad of whirlpool.

Verwarmingsmethode van Finse sauna's

Er zijn twee gangbare methodes om de buitensauna te verwarmen, namelijk: houtgestookt en elektrisch. Tradtioneel worden in Scandinavische saunahuisjes met hout gestookt. Het voordeel van houtgestookt is dat het een natuurlijke en prettige aanvoelende stralingswarmte afgeeft. Daarbij is er geen stroom nodig waardoor de sauna vrij kan staan. Een elektrische sauna heeft wel elektriciteit nodig, maar heeft als voordeel dat ze gemakkelijker zijn in gebruik. Het regelen van temperatuur is eenvoudiger door de aanwezigheid van een bedieningspaneel.

Waar moet u op letten?

In principe is een saunabarrel eenvoudig zelf te bouwen. Let vooral op welke verwarmingsmethode het beste bij uw situatie past. Voor elektrische verwarming dient u elektra aan te leggen en in sommige gevallen zelfs krachtstroom. Indien krachtstroom nodig is, vermelden we dit bij het model. Een mogelijkheid is om het saunahuisje in de buurt van een tiny house of tuinkantoor te plaatsen om de stroomverbindingen te combineren. Bij houtgestookte verwarmingsmethoden is er niet altijd stroom nodig. Echter dient er in tegenstelling tot elektrisch gestookt wel een afvoer te worden geplaatst.