Logo Gadero
service

Accoya gevelbekleding en planken

Voor wie echt megaduurzaam hout wenst is Accoya hout een uitstekende optie. De Accoya planken, rabatdelen en balken worden bovendien in ons eigen Nederland verduurzaamd. In de grond krijgt u maarliefst 25 jaar garantie, boven de grond zelfs 50 jaar. Dat maakt Accoya tot een duurzame houtsoort.

Wij leveren bij Gadero diverse profielen Accoyahout en bezorgen in heel Nederland en België. Bij grote afnames kunnen we ook andere rabatten en gevelbekleding voor u schaven. Desgewenst met een behandeling tegen UV-licht of in een kleur gespoten. Neem hiervoor contact met ons op.

Accoya noemt zich het meest duurzaamste hout ter wereld. Accoya hout gaat men gifvrij acetyleren om het te verduurzamen. Dit gebeurt in Arnhem. Dit is een zeer milieuvriendelijke behandeling met azijnzuur die zorgt voor de zeer de extreem lange levensduur voor gevelbekleding en tuinhout. Boven de grond gaat het makkelijk 50 jaar mee, in de grond minimaal 25 jaar. Gegarandeerd! Accoya is duurzaamheidsklasse 1 hout , de basis onbehandeld Radiate Pine uit Spanje, Chili en Nieuw Zeeland maar wordt dus "gemodificeerd" in Nederland.

Accoya vergrijsd zonder behandeling naar lichtgrijs. Accoya hout laat zich echter uitstekend behandelen en dus zeer geschikt om in een kleur te laten verven (met Teknos Drywood beits bijvoorbeeld) of transparant te behandelen met UV beschermende laag. 

Houthandel Gadero is uw officiële dealer van Accoya hout, van gevelhout tot vlonderplanken en van tuinpalen  tot geschaafde planken.