Logo Gadero
service

Geïmpregneerde betontegels

Een geïmpregneerde betontegel is een tuintegel waarvan de bovenste laag van ongeveer tien millimeter doordrongen is met een beschermend middel. Het is een techniek om betontegels bestand te maken tegen vuil en vocht. Ook zorgt deze techniek er voor dat de tuintegel makkelijker schoon te maken is. De kenmerken van deze geïmpregneerde betontegels zijn dus aanzienlijk beter dan die van de goedkope onbehandelde betontegels. Ze zijn nou eenmaal verduurzaamd door deze beschermlaag. 

Impregneermiddel, het goed dat in de tegel trekt, is op betontegels niet of nauwelijks zichtbaar. De levensduur van het gebruikte impregneermiddel is volledig afhankelijk van het gebruik en onderhoud van de bestrating. Vermijd bij deze soort tuintegel altijd zuurhoudende reinigingsmiddelen, strooizout en het gebruik van een hogedrukreiniger. Dit is met geïmpregneerde betontegels absoluut af te raden!

Kies uit dit ruime assortiment aan geïmpregneerde betontegels van verschillende A-merken als Excluton, MBI, PAVED en Gardenlux. Of u nou een 60x60, 50x50, 80x80, rechthoekige of grootformaat betontegel zoekt, hieronder vind u ze in allerlei kleuren en varianten. 

Het verschil tussen verschillende betontegels

Lees onze uitgebreide blog over de verschillen tussen goedkope onbehandelde betontegels, betontegels met een deklaag, geïmpregneerde betontegels en betontegels met een coating en maak de keuze die bij u past.