Logo Gadero
inspiratieservice

Dikformaat

Wilt u bestrating kopen voor uw oprit? Deze dikformaatstenen zijn een stukje groter dan waaltjes en zeer geschikt voor opritten. Kies bij Gadero uit verschillende diktes en kleuren dikformaat-betonklinkers. De betonnen dikformaatstenen zijn 6,8 cm breed en 21 cm lang. Kies uit kleuren als antraciet, zwart, rood en variatietinten. Voor een oprit raden wij aan stenen van 7 cm dik te kopen. Voeg ook meteen zand en opsluitbanden toe aan uw bestelling. Bekijk ook onze pagina waaltjes, die zijn wat smaller dan dikformaatstenen.

Wilt u vakkundig een oprit leggen? Raadpleeg dan onze montagetips met advies voor de aanleg van knappe opritten met dikformaatwaaltjes of andere opritstenen.

Voor wie regelmatig met zwaardere auto's parkeert op de oprit, zijn zogenoemde dikformaatklinkers zeer geschikt. De dikformaatstenen zijn iets dikker dan de traditionele waaltjes. Lees hieronder meer informatie over dikformaatstenen.

Afmetingen dikformaatwaaltjes

De strakke (ongetrommelde) dikformaatstenen zijn verkrijgbaar in de maat 20 x 6,8 x 6 cm, de getrommelde dikformaatbestrating in de maat 21 x 6,8 x 7 cm, en de natuursteenvariant is verkrijgbaar in de maat 20 x 6,5 x 6,5 cm.

Toepassingen

De dikformaatbestrating is iets groter en steviger dan de waaltjes. Daardoor is het dikformaat zeer geschikt voor een oprit. We raden bij een oprit altijd aan om stenen van minimaal 6 cm dik te gebruiken. De stenen kunnen ook worden gebruikt voor een pad of een terras. Voor opritten en bedrijfsterreinen waar vrachtwagens en dergelijke komen adviseren we H-profiel of betonklinkers (BKK-stenen) te gebruiken.

Getrommeld en ongetrommeld

U kunt kiezen uit strakke of getrommelde dikformaat-sierbestrating. De getrommelde dikformaatbestrating is machinaal verouderd met bubsen en kleine beschadigingen. Daardoor zijn de randjes beschadigd. Dat geeft een sierlijke look. Met de strakke dikformaatbestrating creëert u een strakke, moderne tuin.

Kleuren

Dikformaatbestrating is bij Gadero te koop in verschillende kleuren. Denk aan brons, rood genuanceerd en antraciet.