Logo Gadero
service

Doe het zelf - Staanders

Voor zelf een houten overkapping op maat bouwen, vindt u hier alle, populaire staanders van Lariks Douglas, Geïmpregneerd Grenen, Scandinavisch Vuren en hardhout. Bovendien vindt u onder elke staander bijbehorende dakbalken, boeidelen, veer en groef vellingdelen en prefab betonpoeren voor een maatwerk terrasoverkapping.

Bekijk ook onze overkapping bouwen klustips met handige Doe het Zelf stappenplannen en tips voor het maken van een maatwerk overkapping met plat dak of kapschuur van hout. Bekijk ook de pagina Lariks Douglas hout voor licht ruw en glad geschaafd Lariks- en Douglashout voor uw houtbouw projecten op maat. Bovenal, Gadero levert meer dan 10.000 bouwhout artikelen in heel West Europa.

Welke dikte van uw staanders kiezen voor uw overkappingen?

Wij adviseren bij grote overkappingen van circa 6 bij 4 vierkante palen van 14 of 15 cm dikte te kiezen. Daarboven kunt u eventueel ook voor 20x20 cm dikte kiezen. Bij kleine terrasoverkappingen van bijvoorbeeld 3 bij 2 meter in kleine tuinen kunt u ook voor de kopmaat 12x12 cm kiezen.

Welke houtsoort kiezen?

Heel populair zijn luxe houtbouw overkappingen bouwen van onbehandeld Lariks Douglas hout. Deze houtsoort kan indien vrij van de grond gemonteerd op betonpoeren en betonbanden goed onbehandeld gebruikt worden. Let op, keteldruk Geïmpregneerd grenen of vurenhout is nogal altijd circa 40% duurzamer dan Lariks Douglas hout. Zeker op schaduwrijke plekken raden wij Geïmpregneerd hout aan.

U gaat uw overkapping verven? Dan kunt u ook (delen) van blank geschaafd Scandinavisch vuren hout maken. Niet heel gebruikelijk is uw overkapping van hardhout te maken, de prijs loopt dan behoorlijk op. Ook een overdekte veranda of prieel van eikenhout is minder gebruikelijk. Eikenhout kan soms zwart uitslaan en is lastiger te verwerken dan bijvoorbeeld Lariks Douglas of Geïmpregneerd grenenhout. Wel is eiken zeer duurzaam en heeft het een stoere uitstraling. 

Glad geschaafd of licht ruw kiezen?

Fijnbezaagd hout is licht ruw, maar heeft een stoere, robuuste uitstraling. Glad geschaafd hout is geheel splintervrij en iets duurder. Beide laten zich goed verven.

Tot slot, de combinatie van Lariks Douglas staanders of Geïmpregneerde staanders met zwarte wanden van potdekselplanken is ook erg populair. 

Naast hout kunt u bij houthandel Gadero ook allerlei dakbedekkingen kiezen. Kies uit EPDM rubber of Easyroofing voor platte daken en allerlei dakbedekkingen voor schuine daken. Ontdek ook onze polycarbonaatplaten voor doorschijnende platen voor een aanbouw veranda aan uw achtergevel.