Logo Gadero
inspiratieservice

Tuinoverkappingen

Bij Gadero vindt u een ruime keuze aan prefab tuinoverkappingen van hout. Denk aan overkappingen met plat dak, kapschuren tot goedkope doe-het-zelf sets. Wij leveren luxe Lariks Douglas houten overkappingen, aanbouw veranda's met doorschijnende polycarbonaat platen en speciale blokhut modellen.

Doe-het-zelf of Prefab overkapping?

Als u op zoek bent naar een goedkope terrasoverkapping, dan kiest u voor een doe-het-zelf pakket. Hierbij krijgt u al het hout voor uw terrasoverkapping geleverd, maar dient u dit nog wel op maat te zagen. Dit is misschien een tijdrovend klusje, maar het kan u veel geld besparen. Zeker als u zelf een beetje handig bent is dit een goed optie. Als u minder tijd of niet zoveel klus talent heeft, dan kunt u beter voor een prefab terras overkapping kiezen. Hierbij is alles al op maat voorgezaagd en hoeft u de overkapping alleen nog in elkaar te schroeven.

Terrasoverkappingen in het voordelige assortiment zijn vaak gemaakt van fijnbezaagd Lariks Douglas. Zoekt u iets luxer? Dan gaat u voor terrasoverkappingen van glad geschaafd Lariks Douglas, ontdek ons populaire alternatief van Red Class wood. Bestel naast uw hout ook uw betonpoeren bij Gadero. Deze zijn van gladgemaakt beton met mooie afgeschuinde kantjes en vormen de fundering van uw staanders.

Reeds op maat gezaagde prefab overkapping van Lariks Douglas 

Wilt u weinig montage-uren? Kies dan voor de reeds voorgezaagde modellen. Zoals de OSLO overkapping met plat dak, de zadeldak overkapping HAMAR of de kapschuur variant BERGEN.

Ook overkappingen van geïmpregneerde houtsoorten, zoals vuren en grenenhout, vindt u bij Gadero. Denk dan aan de Maaseik, Bastenaken en Leuven. Deze zijn onder hoge druk geïmpregneerd en daarmee duurzamer dan overkappingen van onbehandeld hout.

Welke verschillende terrasoverkappingen zijn er?

In ons houten overkapping assortiment vindt u verschillende soorten overkappingen. Hierbij kunt u denken aan een aanbouw veranda, overkapping met plat of puntdak, kapschuur of houten prieel.

Voordelen aanbouw veranda Met een veranda voegt u extra woonruimte toe aan uw huis. Het is eigenlijk een soort verlenging van uw woonkamer. Zo heeft u meer ruimte om buiten te zitten, ook als het weer even iets minder is. Een houten veranda past bij elk huis. Bovendien is een houten aanbouw veranda relatief goedkoop en snel te plaatsen, zeker in vergelijking met een aluminium of stenen variant.

Voordelen overkapping met plat of puntdak Een overkapping met plat dak of puntdak kan overal geplaatst worden. U bent dus zeer vrij in uw tuinontwerp. Daarnaast kunt u deze overkapping naar eigen smaak ontwerpen. Zo voegt u bijvoorbeeld wanden toe om beschut te zitten of plaatst u een glazen wand voor een luxe effect. Bij Gadero vindt u ook verschillende terrasoverkappingen inclusief bergruimte. Ideaal om uw tuinmeubilair en gereedschap in op te slaan.

Voordelen kapschuur Een kapschuur is een bepaald type overkapping. Hierbij zijn altijd één of meerdere wanden afgesloten, maar wat een kapschuur zijn karakteristieke uitstraling geeft is de hoge nok. Bovendien loopt het dak aan de achterkant nog ver door. Een kapschuur heeft als voordeel dat deze overkapping een zeer ruimtelijk gevoel creëert. Ook is deze overkapping veelzijdig te gebruiken en geeft u uw tuin een stoer landelijke uiterlijk door een kapschuur toe te voegen. Lees ook onze blog over de voordelen van een kapschuur.

Voordelen houten prieel Een houten prieel zien we vaak terug achterin de tuin als gezellige zithoek. Het voordeel van een prieel is dat u beschut kunt zitten, bijvoorbeeld uit de zon of beschermd tegen de regen. Bovendien is ee prieel met puntvormig dak een gezellige toevoeging aan uw tuin. Met een prieel krijgt u echt dat vakantiegevoel in eigen tuin. Ideaal voor kleine feestjes of om lekker te ontspannen in het weekend.

Bij Gadero vindt u deze houten terrasoverkappingen als prefab pakketten. Liever zelf een terrasoverkapping maken? Bekijk dan al ons Lariks Douglas hout. Vergeet ook niet om onze klustips voor het zelf maken van een overkapping te checken.

Meest gestelde vragen over terrasoverkappingen