Logo Gadero
service

Steenschotten

Gebruikte steenschotten van hardhout of grenen hout zijn erg in de laatste tijd. De steenschotten hebben een stoer uiterlijk door de stalen rand. Door het gebruik in steenfabrieken heeft het houten oppervlakte van de steenschotten een mooie doorleefd uiterlijk. Maak van steenschotten een tuintafel, terras vloer, damwand of tafel voor binnen en buiten. Bestel hier nu voor de beste prijs Azobe hardhouten of grenen steenschotten. Wij leveren in heel Vlaanderen geïmpregneerde grenen en geschuurde hardhouten steenschotten bij u thuis of bij uw bedrijf. Bovendien bent u bij houthandel Gadero zeker van veilige BeCommerce webshop garanties. 

Wat zijn steenschotten?

Steenschotten zijn grote platen, bestaande uit houten planken die aan elkaar zijn gemaakt. Met behulp van grote ijzeren houtdraadbouten worden de afzonderlijke planken super strak aan elkaar gezet.

Er zijn twee soorten steenschotten; geschuurde steenschotten en ongeschuurde steenschotten. Over het algemeen raden wij u aan om geschuurde steenschotten te kopen, vooral als u het gaat gebruiken voor bijvoorbeeld een terras of vloer. Het schuren kost namelijk veel tijd.

Waarvoor worden steenschotten gebruikt?

Steenschotten worden het vaakst gebruikt voort vloeren, buitenmuren, schuttingen en beschoeiingen. Het is dus mogelijk om het product zowel binnen als buiten te gebruiken.

Binnengebruik

Voor binnen worden steenschotten gebruikt in vloeren, als wandbekleding, deur of tafelblad. Steenschotten kunnen daarnaast ook als decoratie gebruikt worden in huis. Denk maar aan een bankje of als wandbord.

Buitengebruik

Buiten worden steenschotten gebruikt voor vloeren, muren, als beschoeiing of als terrasscherm. U kunt ook een vlonder terras maken van steenschotten. Een steenschotten terras zorgt voor een verweerde look. Kies er wel voor om hardhouten steenschotten te gebruiken die geschuurd zijn. Zo zijn de gebruikte steenschotten niet te ruw.

Het is belangrijk om uw steenschotten regelmatig schoon te maken met een veger. Zo voorkomt u dat de steenschotten glad worden door de aanhechting van vuil en alg. U kunt het best de veger pakken tijdens of na een harde regenbui.

Hoelang gaan steenschotten mee?

De levensduur van steenschotten verschilt per houtsoort. Hardhouten steenschotten gaan ongeveer 20 jaar mee. Bij grenen hout is de levensduur iets minder lang vanwege de kwaliteit van het hout. Hier ligt de levensduur rond de 10 jaar.

Als u steenschotten na twee jaar beginnen met rotten of splinteren heeft u te maken met goedkope steenschotten. Bij Gadero verkopen wij daarom geen goedkope steenschotten, maar steenschotten met een goede kwaliteit voor een voordelige prijs.

Wat kost een steenschot?

De prijzen van onze steenschotten liggen tussen de 25 euro en 100 euro. De prijzen hangen af van de houtsoort en van de afmetingen van het product. Verder hebben wij steenschotten in ons assortiment die geschikt zijn als een complete vlonder of buitenvloer. Ds met grote afmetingen kost meer dan 300 euro per stuk.

Vind de mooiste steenschotten bij Gadero, uw betaalbare houthandel! Vragen of advies? Onze klantenservice staat elke dag voor u klaar!

Voor- en nadelen

Voordelen

  • Duurzaamheid: Steenschotten zijn over het algemeen goed bestand tegen alle weersomstandigheden. Hierdoor gaan ze erg lang mee. Grenen steenschotten hebben, met de juiste zorg, een levensduur van ruim 10 jaar. Azobe steenschotten hebben zelfs een levensduur van wel 20 jaar.

  • Uiterlijk: Houten steenschotten hebben een natuurlijke uitstraling. Onze steenschotten komen uit echte steenfabrieken. Daarom zie je soms dus nog echt cementresten op onze steenschotten. Hierdoor wordt de mooie verweerde look van de steenschotten gewaarborgd. Deze robuustheid wordt tevens gewaarborgd omdat onze houten steenschotten uit de ambachtelijke steenfabrieken komen.

  • Veelzijdigheid: Zoals je hierboven kunt lezen, zijn houten steenschotten zeer veelzijdig. Je kunt ze gebruiken als terras, meubel, verhoging, tuinafscheiding en nog veel meer.

  • Onderhoudsarm: Door de bijzondere structuur van onze houten steenschotten, kan vuil en vocht moeilijk hechten aan het oppervlak. Hierdoor heb je weinig onderhoud aan de steenschotten.

Nadelen

  • Gewicht: Houten steenschotten kunnen zwaar zijn. Dat kan het verwerken van de steenschotten lastig maken.

  • Prijs: Afhankelijk van het materiaal kunnen houten steenschotten relatief duur zijn in vergelijking met andere tuinmaterialen. Houd er wel rekening mee dat je wel iets unieks haalt met een steenschot.

Onderhoud

Om je houten steenschotten zo lang mogelijk mooi te houden is goed onderhoud van essentieel belang. Houten steenschotten vereisen weinig onderhoud, maar het is altijd verstandig om een beetje aandacht aan het onderhoud te besteden.

  • Reinig regelmatig je steenschotten om stof, vuil en ander oppervlakkig vuil. Maak * gebruik van een bezem of een borstel en warm water om het hout schoon te maken.

  • Hout is van nature gevoelig voor vocht. Vermijd daarom langdurige blootstelling aan water. Zorg er daarom voor dat de houten steenschotten na hevige regenval goed gedroogd zijn.

  • Je kunt overwegen om het hout te behandelen met speciale olie. Houd er wel rekening mee dat dit invloed kan hebben op de robuustheid van het karakter van de houten steenschotten.

  • Afstand tot de grond. Zorg ervoor dat de houten steenschotten niet direct op de grond geplaatst zijn als je ze bijvoorbeeld voor een terras of (buiten) vloer gebruikt. Leg de houten steenschotten bijvoorbeeld op sterke balken. Zorg ervoor dat de balken niet verder dan maximaal 35 centimeter uit elkaar staan.

Ambachtelijke steenfabrieken

Binnen het assortiment van Gadero vind je verschillende soorten steenschotten. Alle steenschotten bij Gadero zijn afkomstig uit ambachtelijke steenfabrieken. Dit waarborgt de kwaliteit, maar zorgt er ook voor dat de steenschotten er extra fraai uitzien. Ons assortiment staat vol steenschotten per houtsoort, met verschillende soorten toepassingen in het buitengebruik. Denk aan een wand, een tafelblad voor meubels, vloer of terras. Bovendien zijn onze steenschotten bestand tegen weersinvloeden waardoor ze lange tijd meegaan. Kortom, onze houten steenschotten zijn ideaal voor tuinliefhebbers die graag met een unieke houtsoort werken. Het is geen wonder dat steenschotten stijgen in populariteit.