Logo Gadero
service

Steenschotten

Gebruikte steenschotten van hardhout of grenen hout zijn erg in de laatste tijd. De steenschotten hebben een stoer uiterlijk door de stalen rand. Door het gebruik in steenfabrieken heeft het houten oppervlakte van de steenschotten een mooie doorleefd uiterlijk. Maak van steenschotten een tuintafel, terras vloer, damwand of tafel voor binnen en buiten. Bestel hier nu voor de beste prijs Azobe hardhouten of grenen steenschotten. Wij leveren in heel Vlaanderen geïmpregneerde grenen en geschuurde hardhouten steenschotten bij u thuis of bij uw bedrijf. Bovendien bent u bij houthandel Gadero zeker van veilige BeCommerce webshop garanties. 

Wat zijn steenschotten?

Steenschotten zijn grote platen, bestaande uit houten planken die aan elkaar zijn gemaakt. Met behulp van grote ijzeren houtdraadbouten worden de afzonderlijke planken super strak aan elkaar gezet.

Er zijn twee soorten steenschotten; geschuurde steenschotten en ongeschuurde steenschotten. Over het algemeen raden wij u aan om geschuurde steenschotten te kopen, vooral als u het gaat gebruiken voor bijvoorbeeld een terras of vloer. Het schuren kost namelijk veel tijd.

Waarvoor worden steenschotten gebruikt?

Steenschotten worden het vaakst gebruikt voort vloeren, buitenmuren, schuttingen en beschoeiingen. Het is dus mogelijk om het product zowel binnen als buiten te gebruiken.

Binnengebruik

Voor binnen worden steenschotten gebruikt in vloeren, als wandbekleding, deur of tafelblad. Steenschotten kunnen daarnaast ook als decoratie gebruikt worden in huis. Denk maar aan een bankje of als wandbord.

Buitengebruik

Buiten worden steenschotten gebruikt voor vloeren, muren, als beschoeiing of als terrasscherm. U kunt ook een vlonder terras maken van steenschotten. Een steenschotten terras zorgt voor een verweerde look. Kies er wel voor om hardhouten steenschotten te gebruiken die geschuurd zijn. Zo zijn de gebruikte steenschotten niet te ruw.

Het is belangrijk om uw steenschotten regelmatig schoon te maken met een veger. Zo voorkomt u dat de steenschotten glad worden door de aanhechting van vuil en alg. U kunt het best de veger pakken tijdens of na een harde regenbui.

Hoelang gaan steenschotten mee?

De levensduur van steenschotten verschilt per houtsoort. Hardhouten steenschotten gaan ongeveer 20 jaar mee. Bij grenen hout is de levensduur iets minder lang vanwege de kwaliteit van het hout. Hier ligt de levensduur rond de 10 jaar.

Als u steenschotten na twee jaar beginnen met rotten of splinteren heeft u te maken met goedkope steenschotten. Bij Gadero verkopen wij daarom geen goedkope steenschotten, maar steenschotten met een goede kwaliteit voor een voordelige prijs.

Wat kost een steenschot?

De prijzen van onze steenschotten liggen tussen de 25 euro en 100 euro. De prijzen hangen af van de houtsoort en van de afmetingen van het product. Verder hebben wij steenschotten in ons assortiment die geschikt zijn als een complete vlonder of buitenvloer. Ds met grote afmetingen kost meer dan 300 euro per stuk.

Vind de mooiste steenschotten bij Gadero, uw betaalbare houthandel! Vragen of advies? Onze klantenservice staat elke dag voor u klaar!