Logo Gadero
service

Rhombus

Rhombus profielen zijn ruitvormige latten voor een open gevelbekleding. Rhombus gevelbekleding is erg populair. en geeft ux gevel een luxe uitstraling. Populaire houtsoorten in rhombus zijn western red cedar, thermisch gemodificeerd grenen en Siberisch Lariks hout.

Open gevel of gesloten gevel?

  • Bij een open gevel hebben de gevelplanken afstand waardoor de gevel een luxe en open uitstraling krijgt.

  • Bij een gesloten gevel worden de planken aaneengesloten bevestigd of overlappen de latten elkaar.

Rhombus gevelbekleding heeft een open ventilatie en kunt u zowel horizontaal (meest gebruikelijk) als verticaal toepassen. Kies uit rhombus profielen van 68, 90 en 120 mm en breed. De dikte is doorgaans 18 mm.

Rhombus profielen ziet u steeds vaker op gevels en ook kunt u hier schuttingen van maken. U dient er bij schuttingbouw wel rekening mee te houden dat het aanzicht niet 2-zijdig gelijk is. 

Zwarte folie en zwarte achterlatten 

Een must is bij montage op woningen onze zwarte UV-bestendig bouwfolie achter uw rhombus planken en ventilatielatten te plaatsen. Met Rhombus profielen heeft u immers een open ventilatie. Dat is ook meteen de kracht van rhombus hout, het ventileert goed. Ook de ventilatielatten dient u eerst zwart te verven zodat deze mooi uit het zicht vallen.

Rhombus monteren

Montage van rombus gevelplanken past u toe hart op hart max. 60 cm uit elkaar, en bij breedtes van 42 tot 90 mm met 1 nagel in het midden van de plank. Alles vanaf breedte 120 mm (tot 190 mm) verwerkt u met twee schroefnagels naast elkaar. 

Bij rhombus is red cedar hout het neusje van de zalm. Western red cedar is duurzaam en licht van gewicht. Een goed duurzaam alternatief is siberisch lariks hout. Voor de laagste prijs gaat u voor thermisch gemodificeerd grenen hout. Deze thermowood heeft een duurzaamheidsklasse 2 en is zonder chemische middelen gestoomd voor een langere levensduur. De werking is minimaal. Steeds meer mensen ontdekken thermisch gemodificeerde gevelbekleding. Ook bekend onder de naam Lunawood. 

Rhombus inspiratie