Logo Gadero
inspiratieservice

BKK-betonklinkers

Betonklinkers, ook bekend onder de naam BKK- en BSS-bestrating, worden vaak gebruikt op bedrijfsterreinen. De betonklinkers zijn voorzien van een afstandhouder en facetkantje zodat ze beter tegen een stootje kunnen. De BKK-stenen worden zowel voor opritten als bedrijfsterreinen gebruikt. Kies uit populaire kleuren als antraciet, grijs, rood of een mixkleur. Ontdek het gemak van goedkoop nieuwe betonklinkers kopen via internet bij de nummer 1 in service. Gegarandeerd een snelle levering en hoogwaardige kwaliteit.

Betonklinkers zijn relatief grote stenen die men doorgaans op bedrijven en zwaardere terreinen aantreft. Betonklinkers hebben meestal een afstandhouder, zodat zware druk beter kan worden opgevangen. Ook hebben BKK-stenen een schuin vellingskantje. 

Afmetingen BKK-stenen

Betonklinkers, ook wel BKK- of BSS-stenen genoemd, hebben een standaardafmeting van 10,5 x 21 x 8 cm. Ze zijn dus bijna dubbel zo groot als het bekende waalformaat. Deze relatief grote stenen worden veel gebruikt op bedrijfsterreinen. 

Toepassingen betonklinkers

De betonklinker is een veel gebruikte en functionele bestrating die een zware belasting aankan. Betonklinkers zijn gemakkelijk aan te leggen. Door de dikte van de klinkers zijn ze zeer duurzaam en geschikt voor het bestraten van alle oppervlaktes. Deze vorm van bestrating wordt vooral veel gebruikt bij bedrijfsterreinen waar er sprake is van een zwaardere belasting op het terrein.

De standaardkleur van de steen is grijs, maar de klinkers zijn ook in andere kleuren te verkrijgen. Betonklinkers zijn er ook in de getrommelde (kunstmatig verouderde) variant.

Meest gestelde vragen over betonklinkers

Inspiratie