Logo Gadero
service

Ipé gevelbekleding

Je wilt houten gevelbekleding plaatsen en je vindt een lange levensduur erg belangrijk? Ipé gevelbekleding staat bekend als de meest duurzame hardhoutsoort ter wereld. Bekijk hier ons volledige assortiment Ipé gevelbekleding. 

Ook tips en inspiratie voor Ipé gevelbekleding vind je hier. Bekijk bijvoorbeeld Gadero TV aflevering 167. In deze video laat Ronny zien hoe je een gevel bekleedt met Ipé hardhouten latten. 

Materialen

Ipé gevelbekleding heeft duurzaamheidsklasse 1 kan wel een levensduur bereiken van 30 - 40 jaar indien deze goed wordt gemonteerd en geventileerd. Ipé is groenachtig bruin tot licht- en roodbruin en vergrijst egaal lichtgrijs. De nerf blijft zichtbaar. Ook kent Ipé gevelbekleding nauwelijks werking. Het is zeer stabiel.

Installatie

Ipé gevelbekleding is populair in de vorm van open gevelbekleding. De Ipé latten plaats je tegen regelwerk met daarachter een zwarte UV-werende folie. Deze folie beschermt de gevel tegen water en vocht van buitenaf, maar zorgt er wel voor dat condensvorming tussen de muur en folie kan verdampen. 

Tegen het regelwerk plaats je de Ipé gevelbekleding. Kies je voor een bevestiging met clips? Dan is het resultaat een strakke gevel zonder zichtbare schroefkoppen. Indien je de Ipé hardhouten latten gaat bevestigen met bolkopnagels, adviseren we om deze eerst voor te boren. Houd bij de montage rekening met een afstand van 6 - 7 mm tussen de Ipé gevelprofielen, zodat de planken goed kunnen werken.

Duurzaamheid

Deze houtsoort uit Zuid-Amerika is zeer duurzaam. Het hoeft niet behandeld te worden, zodat het buiten gebruikt kan worden. Wel kan ervoor gekozen worden om het hout te behandelen met een hardhoutolie om de vergrijzing uit te stellen of om vuil en alg makkelijker van de gevelprofielen te verwijderen. Ipé is namelijk een harde houtsoort die relatief stroef is.

Ben je niet van plan om de gevelprofielen van Ipé te behandelen met een olie? Dan kunnen ze volledig hergebruikt worden. Dit is milieuvriendelijk, maar ook nog eens kostenefficiënt.

Prijs en kosten

Ipé gevelbekleding is vrij prijzig, maar ook zeer duurzaam. Bij correcte montage en ventilatie, kan deze gevelbekleding met gemak 30 jaar blijven hangen.

Premium FAS Ipé en NonFAS Ipé

Binnen Ipé hardhout onderscheiden wij 2 verschillende kwaliteiten. Onze standaard Premium FAS Ipé planken zijn van de allerbeste kwaliteit. De profielen hebben geen oneffenheden aan beide kanten, geen jonghout, pinholes en hebben meer kleureenheid (wat zorgt voor een egalere vergrijzing). Ipé planken van Premium FAS kwaliteit zijn prijziger dan de standaard kwaliteit. Maar omdat we Premium FAS Ipé planken in relatief korte lengtes aanbieden (tot 1.85m lang), kunnen we de prijs laag houden. Lees onze blog Het verschil tussen premium FAS Ipé en NonFAS Ipé hardhout voor meer informatie. 

Vergelijkbare houtsoorten

Op zoek naar vergelijkbare houtsoorten? Neem dan een kijkje bij Cumaru gevelbekleding. Cumaru is een vergelijkbare hardhoutsoort. Lees onze blog Het verschil tussen Ipé en Cumaru hout voor meer informatie. Liever een milieuvriendelijk alternatief voor hardhout? Bekijk dan ons assortiment Thermowood gevelbekleding. Deze gevelprofielen zijn gemaakt van hout dat milieuvriendelijk is verduurzaamd.