Logo Gadero
inspiratieservice

Siberisch Lariks gevelbekleding

U bent fan van de authentieke uitstraling van naaldhout en zoekt dit voor uw nieuwe gevel? Kies dan voor gevelbekleding van Siberisch Lariks. Deze naaldhoutsoort is veel duurzamer dan naamgenoot Europees Lariks en is dan ook geschikt voor woninggevels. Siberisch Lariks komt namelijk uit koude gebieden en groeit daarom langzamer. Hierdoor heeft het een lange levensduur, maar kleine noesten en is het redelijk stabiel. Bij Gadero vindt u verschillende profielen van Siberisch Lariks om uw gevel me te bekleden, zoals rhombus voor een open gevel, Zweeds rabat en Channelsiding

Duurzaam Siberisch Lariks

Siberisch Lariks heeft niet helemaal de typische uitstraling van naaldhout. Deze houtsoort heeft vrij kleine noesten, zeker in vergelijking met Europees Lariks. Bovendien heeft het een gele kleur, die aan uw gevel vrij snel prachtig vergrijst. Doordat deze houtsoort veel langzamer groeit dan andere naaldhout is het veel harder en dus ook duurzamer. Siberisch Lariks staat ook wel bekend als Europees Hardhout, omdat het binnen de naaldhoutsoorten de zwaarste soort is die er is. Dit gewicht zegt ook iets over de duurzaamheid van planken.

Toepassingen Siberisch Lariks 

Er zijn veel gevelprofielen van Siberisch hout beschikbaar bij Gadero. Voor een open gevel gebruikt u rhombus van Siberisch Lariks. Een meer robuuste look, als wand voor een overkapping bijvoorbeeld, creëert u met Zweeds rabat van deze houtsoort. Voor een luxe verticale gevel gebruikt u channelsiding van dit duurzame naaldhout. Een strakke horizontale gevel maakt u met halfhouts rabat van Siberisch Lariks.

Zoekt u duurzaam hout maar met een rustigere uitstraling of hogere duurzaamheid? Bekijk dan ook ons aanbod aan thermo Fraké en thermo Ayous gevelbekleding

In aflevering #136 van GaderoTV maakt HenkJan een gevel bekleed met Siberisch lariks profielen. Bekijk de volledige video voor tips bij montage.

Siberisch lariks open gevelbekleding

Gevelbekleding inspiratie