Keramische terrastegels

Keramische terrastegels

terrastegels leggen tips Nu keramische terrastegels van 60 x 60 cm hier te koop. Deze keramiektegels voor buiten zijn gemaakt van klei die relatief kort (ongeveer een uur) wordt gebakken in ovens waar de temperatuur kan oplopen tot wel 1200 graden. Het voordeel van deze keramische tegels is dat ze kleurvast en het minst krasgevoelig zijn, en geen kunstmatige kleurstoffen bevatten. De prachtige natuurlijke kleuren blijven daardoor behouden. Ook is er een ruime keuze uit prints, van de natuurstenen look tot de houtlook. Qua duurzaamheid gaan keramische tegels 60 x 60 cm vele malen langer mee dan betontegels of natuursteen. Daarnaast is keramiek dé trend omdat er minder kans is op witte kalkuitbloei. Zorg wel altijd voor een goede afwatering en voegen van 5 mm bij keramische tuintegels. Kies voor keramische tegels van 60 x 60 cm van Excluton of Gardenlux. Ga voor een dikte van 1 of 2 cm als u ze wilt verlijmen op beton. Of kies voor 4 cm als u ze op een zandbed legt. Keramische terrastegels leveren wij uit onze voorraad voor de beste prijs.

Bekijk in onze onlineshop de vele mogelijkheden qua keramische tegels. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een dunne tegel van 1 cm dikte om te verlijmen op betonfunderingen of een dikkere tegel van 4 cm om op zand te leggen. Ook qua kleur hebt u een ruime keuze, van houtkleur tot grijs en antraciet. Bestel keramiekterrastegels van 60 x 60 cm samen met betonbanden en gewoon zand of metselzand bij uw nummer 1 in sierbestrating. 

Welke keramische terrastegel moet ik kiezen?

Al deze tegels zijn verkrijgbaar in diktes van 1 cm voor het verlijmen op beton, 2 en 3 cm voor het leggen op tegeldragers of in een gestabiliseerd zandbed of 4 cm dikte voor het eenvoudig leggen in een normaal zandbed. Het klinkt natuurlijk erg leuk dat er zoveel keuze is, maar welke keramische tegels heeft u nou nodig? Het antwoord op deze vraag is erg afhankelijk van de ondergrond waar de tegels bij u op komen te liggen. Hieronder leest u kort maar krachtig welke keuze u moet maken.

Keramische terrastegel 1 cm dikte

1 cm dikke tegels van keramiek dienen verlijmd te worden op beton. U kiest deze tegels dus enkel wanneer u ze voor binnen wilt gebruiken of wanneer u ze buiten gaat verlijmen op een betonnen ondergrond. Raadpleeg altijd een ervaren tegelzetter wanneer u met deze tegels wilt werken. Er kan namelijk erg veel misgaan wanneer u deze tegels niet volgens de richtlijnen verlijmd. Let op, deze tegels zijn niet sterk genoeg om in een zandbed of op tegeldragers te leggen.

Keramische terrastegel 2 cm dikte

Deze variant van keramische tegels was de eerste binnen Nederland die voor buiten werd gebruikt, maar wordt inmiddels hard ingehaald door de 4 cm dikke variant. 2 cm dikke terrastegels kunnen gelegd worden op speciale tegeldragers of in een gestabiliseerd zandbed, maar dit dient bij voorkeur te worden gedaan door een vakspecialist. U kunt deze tegels dus kiezen wanneer u een dakterras wilt gaan bestraten zonder dat het terras te zwaar wordt. Of simpelweg omdat er meer keuze in is dan de traditionele 1 cm dikke tegels en de nieuw ontwikkelde 4 cm dikke tegels. Vooral wanneer u een ondergrond heeft die bestaat uit verschillende soorten split of drainage grind kunt u voor 2 cm dik keramiek kiezen zodat u deze kostbare ondergrond niet hoeft te verwijderen. Let op, dat u deze tegels altijd laat invoegen. Ditzelfde verhaal geldt voor de 3 cm dikke terrastegels van keramiek. 

Keramische terrastegel 4 cm dikte

Sinds een aantal jaren bestaan er 4 cm dikke keramische terrastegels. Het gaat hier niet om massief keramiek, maar om een speciaal ontwikkelde onderlaag van beton met daarop een keramische tegel van 1 cm dikte. Deze lagen zijn middels een geheim recept op elkaar verlijmd. Vooral fabrikant MBI heeft een prachtige hoogwaardige lijn opgezet die we de Geoceramica terrastegels noemen. Deze combinatie van beton en keramiek zorgt ervoor dat de tegels eenvoudig in een zandbed kunnen worden gelegd net als een betontegel. Echter heeft u de voordelen van keramiek en dus een zeer duurzame krasvaste, kleurvaste en onderhoudsvrije tegels. U kiest deze tegel wanneer u een terras wilt creëren en met een normaal zandbed werkt. Deze tegels doen niet onder aan de kwaliteit van 1 of 2 cm dikke tegels, maar zijn vele malen eenvoudiger te leggen.

Voor luxeterrasbestrating met keramiektegels moet u zich zorgvuldig aan de leginstructies qua afschot en ondergrond houden. Dat komt de afwatering ten goede.

Keramiektegels zijn de nieuwe eyecatcher van uw tuin en/of terras. Keramische terrastegels hebben niet de nadelen van natuursteen (afbrokkelen, kleurverschil) en ook niet die van betontegels (kalkuitbloei, goedkope look). Ze hebben wel de volgende voordelen:

  • kleurvast (nagenoeg geen verkleuring)
  • vol van kleur (kleurecht)
  • maatvast (altijd dezelfde maat waardoor u een superstrak terras krijgt)
  • onderhoudsvrij
  • keihard
  • direct op zandbed of verlijmen op beton, beide mogelijk voor buitengebruik

Wij hebben keramische tegels van 60 x 60 cm in verschillende kleuren voor de beste prijs en snelste levering. Kies uit houtmotief, antraciet, lichtgrijs en nog meer kleuren. Wist u dat keramiektegels ook mos en algen goed afstoten? Kortom, keramische tegels hebben alle voordelen van beton en natuursteen, zonder dat ze de nadelen hebben! Niet voor niets zijn keramische terrastegels de trend van 2018.

Combineer uw bestelling sierbestrating desgewenst met een houten overkapping of trendy aanbouwveranda aan uw gevel. Of voor achter in de tuin een tuinhuis met overkapping met plat dak of tuinhuis met overkapping met puntdak.