Logo Gadero
service

Afboording Palen en Balken

Naast hardhouten planken en opgeklampte schotten voor het maken van een borderwand of oeverversteging bieden wij ook palen en balken voor het maken van uw houten afboording. Kies uit diverse dikte en lengte maten Azobe palen en balken.

Wilt u een hardhouten keerwand maken bij uw vijver, sloot of tuinverhoging? Voor vragen over het plaatsen van damwanden voor een stevige, professionele walbeschoeiing constructie in de tuin kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met onze tuinhout experts. Houten beschoeiingen behoren al jaren tot onze expertise.

Plaats palen voor beschoeiingen altijd circa 2/3 in de grond en circa 1/3 boven de grond voor een stevige constructie. Gebruik een schoorpaal met draadstangen voor extra stevigheid van uw houten damwand. Voor randafwerking aan de bovenzijde hebben wij o.a. 5x10 cm hardhout balken en extra dikke 5x15 cm Azobe afdekplanken. Bestel slotbouten om deze balken te monteren aan uw schotten of planken meteen mee. 

Tot slot hebben wij ook ronde palen voor beschoeiingen. Kies dan voor onze onbehandelde gefreesde of geschilde palen.

Wist u dat... u uw beschoeiing ook kunt afdekken met, naast een circa 5x10 cm balk langs de zijkant van uw damwandprofielen, beschoeiingsschotten of beschoeiingsplanken, een vlonderplank van 21 mm bovenlangs uw keerwand? Zo heeft u een fraai geheel en de terrasplank beschermt uw damwand tegen vocht vanaf boven.