Logo Gadero
inspiratieservice

Dubbele rhombus

Ben je gecharmeerd van rhombus gevelprofielen, maar wil je liever geen open gevel? Kies dan voor dubbele rhombus. Dit profiel is geschikt voor zowel horizontale als verticale plaatsing. Je vindt hier ons complete assortiment dubbele rhombus profielen. Ook vind je op deze pagina leerzame klustips, blogs en Gadero TV video’s.

Dubbele rhombus

Dubbele rhombusprofielen zijn een goed alternatief voor rhombus profielen als je een gesloten gevel wenst. Het voordeel van een gesloten gevel is dat er geen vuil en ongedierte in de gevel kan komen. Wel is ventilatie met een gesloten gevel lastiger, wat voor vochtproblemen kan zorgen. Dit kan voorkomen worden door een correcte montage. 

Een dubbele rhombusprofiel heeft 2 stroken die lijken op een rhombus profiel. Het heeft een tong- en groef die eenvoudig in elkaar schuiven. Dit zorgt voor een water- en winddichte gesloten gevel. 

Montage

Schuif de dubbele rhombus profielen niet te strak in elkaar, maar zorg voor een tussenruimte van 2 - 3 mm. Hierdoor blijft er ruimte voor werking. Bevestig het eerste profiel waterpas en schuif de groef op de tong van de eerste plank. 

De profielen bevestig je met schroefnagels in de “golf” van het profiel. Ga je Dubbele rhombus van hardhout plaatsen? Boor dan voor om scheurvorming te voorkomen. 

Alternatieven

Zoek je een profiel dat vergelijkbaar is met dubbele rhombus? Als je voorkeur uitgaat naar een open gevel, neem dan een rhombus profiel. Vergelijkbare profielen voor een gesloten gevel zijn Triple blokprofielen en channelsiding profielen als je van verticale gevelbekleding houdt.