Logo Gadero
service

Watergoten en drainage

Bij het aanleggen van nieuwe sierbestrating in uw tuin of oprit denkt u vaak alleen aan het type bestrating en welke fundering hiervoor nodig is. Erg belangrijke punten, want u wilt een optisch prachtig terras of een mooi oprit. Echter vergeet men vaak iets belangrijks, namelijk watergoten of een drainage systeem om hemelwater te kunnen begeleiden. 

Tegenwoordig is het erg belangrijk om na te denken over de waterafvoer in uw tuin of oprit. Door klimaatverandering krijgen we steeds meer te maken met heftige regenbuien en langere periodes van droogte. Een ontwikkeling die hiermee gepaart gaat is dat het in veel gemeenten verboden is om hemelwater af te voeren via het riool omdat deze overbelast raken. 

Gelukkig zijn er oplossingen voor een waterafvoer of drainagesysteem zonder gebruik van het riool in uw tuin, terras en zelfs oprit. Het is namelijk niet de bedoeling dat u uw afwateringssysteem aansluit op het riool en u daar problemen mee krijgt. Met onze verschillende systemen recyclen we water en geven we dit terug aan de natuur. Zo kunt u kiezen voor en simpele watergoot, een hydroblob drainagesysteem of een drainagebuis. Ook vindt u bij ons grasbetontegels ofwel graskeien en waterdoorlatende klinkers zodat hemelwater direct langzaam de grond in kan lopen.

Bent u op zoek naar andere toebehoren om uw bestrating helemaal af te maken? Kijk dan eens naar onze opsluitbanden, stapelbokken, zand, voegmortel en split of grind.

Hydroblob drainage systeem

Wateroverlast in uw tuin is erg vervelend. Helemaal als uw terras hierdoor blank komt te staan. Het Hydroblob drainage systeem is een perfecte oplossing. Dit afwateringssysteem bestaat uit blokken gevuld met steenwol die als waterbuffer kunnen fungeren. De blokken nemen het water op en geven het water langzaam weer terug aan de bodem van uw tuin. Dit afwateringssysteem is ook geschikt voor uw oprit!

Drainagebuis aanleggen

Een drainagebuis aanleggen is vooral geschikt voor onder uw grasmat. In de drainagebuis zitten kleine gaatjes om het water op te nemen. Het omhulsel zorgt er voor dat er geen zand in de buis komt. Bij ons koopt u een drainagebuis met PP omhulsel per meter. Erg handig, want zo koopt u nooit teveel. Wij raden u aan om de drainagebuis PP 65 mm op grind of schelpen te leggen. Welk grind is geschikt voor drainage? Wij raden aan om 5 - 8 mm grind te gebruiken.

Watergoot voor terras en tuin

Er zijn verschillende opties mogelijk als u liever kiest voor afvoergoot voor het terras dan voor het hydroblob systeem. Een watergoot is een goede oplossing om overtollig water van een groot terras af te voeren. Wij verkopen afvoergoten van o.a Ultra drain en Topgoot. Dit zijn al jarenlang toonaangevende merken op het geboed van watergoten en waterafvoer systemen.

Voor het aanleggen van een afvoergoot in uw tuin kunt u ook kiezen voor de Topgoot verhoolgoot. Dit is een compleet systeem voor de afwatering van uw terras. Het verschilt tussen de verhoolgoot en de andere watergoten is de opening van de goot die zichtbaar is aan het oppervlak van uw bestrating. De verhoolgoot heeft een smalle verhoogde opening aan de bovenkant van de goot. Het lagere gedeelte van de goten is geschikt om tegels of stenen op te leggen waardoor er maar een klein deel van de watergoten tussen uw terrastegels omhoog komt.

Grastegels

Grastegels zijn er in verschillende materialen. Zo zijn er grastegels van beton en grastegels van kunststof. Wij verkopen grastegels van beton. Deze tuintegels zijn voor veel toepassingen geschikt en geven uw oprit of tuin natuurlijke uitstraling. Door de grote openingen in grastegels, loopt het water makkelijk de bodem van uw tuin in.

Levering in Vlaanderen

Sierbestratinghandel Gadero levert binnen 2 tot 7 werkdagen in Vlaanderen onder gunstige thuiswinkel waarborg voorwaarden. We bezorgen uw bestrating onder andere in Antwerpen, Limburg, Gent, Leuven, Brugge.

Watergoot voor terras en tuin

Er zijn verschillende opties mogelijk als u liever kiest voor afvoergoot voor het terras dan voor het hydroblob systeem. Een watergoot is een goede oplossing om overtollig water van een groot terras af te voeren. Wij verkopen afvoergoten van o.a Ultra drain en Topgoot. Dit zijn al jarenlang toonaangevende merken op het gebied van watergoten en waterafvoer systemen.

Voor het aanleggen van een afvoergoot in uw tuin kunt u ook kiezen voor de Topgoot verhoolgoot. Dit is een compleet systeem voor de afwatering van uw terras. Het verschilt tussen de verhoolgoot en de andere watergoten is de opening van de goot die zichtbaar is aan het oppervlak van uw bestrating. De verhoolgoot heeft een smalle verhoogde opening aan de bovenkant van de goot. Het lagere gedeelte van de goten is geschikt om tegels of stenen op te leggen waardoor er maar een klein deel van de watergoten tussen uw terrastegels omhoog komt.

Grastegels

Grastegels zijn er in verschillende materialen. Zo zijn er grastegels van beton en grastegels van kunststof. Wij verkopen grastegels van beton. Deze tuintegels zijn voor veel toepassingen geschikt en geven uw oprit of tuin natuurlijke uitstraling. Door de grote openingen in grastegels, loopt het water makkelijk de bodem van uw tuin in. Meer tips tegen regenwateroverlast leest u ook in onze blog. 

Compleet assortiment stenen, levering heel Nederland, België en Duitsland

Steenhandel Gadero bezorgt overal in Nederland, België en Duitsland bestrating en oplossingen voor regenwater. Bent u op zoek naar andere toebehoren om uw bestrating helemaal af te maken? Kijk dan eens naar onze opsluitbanden voor het opsluiten van uw oprit of terras, stapelbokken voor verhoogde borders, zand als fundering, voegmortel en split of grind voor oprit of sierborders. Kies uit bekende steenmerken als Excluton, Gardenlux en MBI.

Meest gestelde vragen over watergoten en drainage

Watergoten en drainage inspiratie