Logo Gadero
service

Overkapping

Naast los hout kopen kunt u bij Gadero ook prefab houten overkappingen bestellen. Kies uit houten overkappingen met plat dak of puntdak en met of zonder berging. Wij leveren overal in de Benelux overkappingen van voordelig geïmpregneerd vurenhout of luxe Lariks Douglas hout. Ook voor een aanbouw veranda aan uw gevel of een vrijstaande tuinprieel bent u bij ons aan het juiste adres. Verleng uw buitenleven met een overkapping. Bij Gadero bent u zeker van levering onder gunstige Thuiswinkel garanties. 

Overkapping

Naast los hout kopen kunt u bij Gadero ook prefab houten overkappingen bestellen. Kies uit houten overkappingen met plat dak of puntdak en met of zonder berging. Wij leveren overal in de Benelux overkappingen van voordelig geimpregneerd vurenhout of luxe lariks douglas hout. Ook voor een aanbouw veranda aan uw gevel of een vrijstaande tuinprieel bent u bij ons aan het juiste adres. Verleng uw buitenleven met een overkapping. Bij Gadero bent u zeker van levering onder gunstige Thuiswinkel garanties. 

Naast deze prefab overkappingen kunt u met ons Lariks Douglas hout ook zelf een overkapping op maat bouwen.

Overkapping op maat

Wilt u toch zelf een houten overkapping samenstellen en deze op maat laten maken? Bekijk dan onze overkapping configurator.

Hamar overkappingen

Houten overkapping

Wij leveren overkappingen in verschillende houtsoorten, waaronder vuren hout, grenen hout of douglas hout maar ook van red class wood.

  • Red class wood is altijd geïmpregneerd, waardoor het langer meegaat. (duurzaamheidsklasse 2: 15-25 jaar)

  • Een overkapping gemaakt van vuren of grenen hout valt onder duurzaamheidsklasse 3, deze gaan gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

  • Lariks douglas hout valt ook onder de duurzaamheidsklasse 3 en gaat ook gemiddeld 10 tot 15 jaar mee.

Wij raden daarom altijd aan om uw houten overkapping goed te onderhouden door het te behandelen met een kwalitatieve tuinbeits of houtolie.

Naast een houten overkapping raden wij ook aan om ook de volgende tuinverblijven in overweging te nemen, in tegenstelling tot een overkapping hebben pergola's en tuinprielen altijd open wanden.

Verlichting Overkapping

Verlichting overkapping kopen? Bij Gadero vind je overkapping verlichting in de vorm van duurzame LED wandlampen voor buiten voor het sfeervol verlichten van buiten veranda's. Kies voor een tijdloos vormgegeven en duurzame LED wandlamp buiten die perfect te plaatsen is als verlichting voor een Douglas overkapping. Naast duurzame LED overkapping tuinverlichting en lampen op basis van 24 Volt vind je hier ook overkapping verlichting op 230 Volt.

Veelgestelde vragen over overkappingen

Inspiratie overkappingen

asset
Klustip
Betonpoer plaatsenWil u graag een terrasoverkapping maken? Dan heeft u ook betonpoeren nodig. Wij leggen u graag uit hoe u deze poeren het best kunt plaatsen. Bekijk het stappenplan en ga aan de slag! Benodigdheden:  Schop  (Lange) waterpas  Centimeterband  Water  Vlinderboor 20/22 mm  Potlood
Gadero TV
#153 Houten overkapping met zadeldak makenIn Gadero TV aflevering #153 ziet u hoe Ronny een Hamar houten overkapping met zadeldak plaatst. Dit is een in het oog springende terrasoverkapping met puntdak (zadeldak). Deze mooie Hamar L type 1 Lariks/Douglas overkapping bestaat uit A-kwaliteit gedroogd en kernvrij geschaafd Lariks Douglas hout. Ook verkrijgbaar als ruimer XL type als u een carport wilt maken.
Gadero TV
#129 Overkapping maken doe-het-zelf bouwpakket - Gadero TVEen doe-het-zelf bouwpakket overkapping is gunstig geprijsd maar ook iets meer werk dan een kant-en-klaar overkapping. Ronny laat in aflevering #129 zien hoe u de opbouw van deze overkapping met plat dak aanpakt. Tip van Gadero; ontvangt u het pakket thuis? Laat alle bandjes om het pakket zitten tot het moment dat u de overkapping gaat bouwen. Zo krijgt het hout niet de kans om krom te trekken. Sorteer wanneer u begint met bouwen alle balken en palen, de montagehandleiding en schroeven zitten in het pakket tussen het hout. 
asset
Blog
Wat is een kapschuur?U heeft besloten dat er een overkapping in de tuin moet komen, maar u weet nog niet welke. Tijdens uw zoektocht naar overkappingen bent u onder andere de term kapschuur tegen gekomen. Maar wat is een kapschuur? Een kapschuur is een soort overkapping, waarbij de voorkant open is en één of meerdere zijwanden en de achterwand gesloten zijn. Bovendien is een kapschuur altijd voorzien van een hoge nok, wat het geheel een ruimtelijk gevoel geeft.