Logo Gadero
service

Schutting

Houdt u van privacy in uw tuin? Bij Gadero heeft u een ruime keuze aan tuinafsluitingen in de vorm houten schuttingen en poorten. Naast kant en klare tuinschermen bieden wij tevens losse planken om zelf een schutting op maat te maken. Uiteraard leveren wij eveneens diverse vierkantpalen en poortdeuren in uiteenlopende houtsoorten. U kunt kiezen uit schuttingen in hardhout, Lariks Douglas hout of geïmpregneerd naaldhout. Schuttingen in hardhout gaan ruim 20 jaar mee.

Schutting

Houdt u van privacy in uw tuin? Bij Gadero heeft u een ruime keuze aan tuinafsluitingen in de vorm houten schuttingen en poorten. Naast kant en klare tuinschermen bieden wij tevens losse planken om zelf een schutting op maat te maken. Uiteraard leveren wij eveneens diverse vierkantpalen en poortdeuren in uiteenlopende houtsoorten. U kunt kiezen uit schuttingen in hardhout, Lariks Douglas hout of geïmpregneerd naaldhout. Schuttingen in hardhout gaan ruim 20 jaar mee. Schuttingen van onbehandeld Lariks Douglas hout ongeveer 10 jaar. Bij geïmpregneerd planken en palen hanteren we een levensduur van circa 15 jaar. Onder naaldhout vallen zowel drukgeïmpregneerd Scandinavisch grenen en rode den als onbehandeld lariks en douglas hout.

Onder het hardhout zijn bangkiraiplanken en -schermen populair, als vierkante palen voor in de grond gebruiken wij veel Azobé. Zoekt u voor uw nieuwe houten schutting een betrouwbare houthandel in België met snelle levering? Houthandel Gadero levert tuinhout in heel Vlaanderen in gemiddeld in 4 werkdagen.

Hardhouten schuttingen

Qua houtsoorten heeft u ruime keuze. Zo kunt u kiezen uit tropisch hardhout. Een hardhouten schutting heeft gemiddeld een levensduur van 20-25 jaar. Ook zijn deze schuttingen een stuk robuuster dan bijvoorbeeld een douglas schutting. Hardhout is zwaarder, waardoor het beter bestand is tegen sterke wind.

Schutting hardhout en naaldhout

Natuurlijke schuttingen

Naast een houten schutting gemaakt van schuttingplanken of tuinschermen leveren wij ook schuttingen met een natuurlijke look. Bij deze optie bestelt u alleen de schuttingpalen. In plaats van schuttingplanken bestelt u een schuttingmat. Deze schuttingmatten zijn gemaakt van riet, wilg, dopheide, wilgen takken. Bekijk ook eens een bamboe schutting.

Schutting wilgentenen en prefab

Schutting palen en schuttingplanken

Ook kunt u hier houten schuttingpalen of betonpalen uitkiezen bijvoorbeeld voor uw hout beton schutting. Kies op deze pagina uit hout of betonpalen, schuttingplanken en tuinschermen voor uw schutting of bekijk ons blog over schuttingen plaatsen. Wij bezorgen schuttingen in heel Nederland en België. 

Schuttingpalen

Composiet schutting

Naast houten schuttingen kunt u ook terecht bij Gadero voor uw composiet schutting. Composiet schuttingen zijn gemaakt van hout-kunststof-composiet en is een geperst materiaal dat bestaat uit hout en thermoplastisch kunststof. Het voordeel van een composiet schutting is dat deze vrijwel onderhoudsvrij zijn. Vergis een composiet schutting niet met een kunststof schutting. Composiet schuttingen zijn goedkoper dan kunststof schuttingen omdat houtvezels doorgaans goedkoper zijn dan de materialen die nodig zijn om een kunststof schutting te maken. Daarnaast staat u bij een composiet schutting vrij om de overlap van planken te kiezen, en kunt u zelf de palen uitkiezen.

Schutting montage service

Ziet u op tegen de montage of bent u zelf niet zo handig? Met onze eigen montageservice zijn wij u graag van dienst. Onze vakmensen zorgen voor een deugdelijke montage van uw schutting waarbij voorafgaand advies in uw eigen tuin zelfs mogelijk is. Deze unieke service bieden wij enkel in Nederland aan.

Bekijk onze montage tips

Wilt u toch zelf uw schutting plaatsen? Lees dan onze doe het zelf montagehandleidingen voor diverse schutting soorten:

Wij leveren A-kwaliteit hout en bezorgen razendsnel. Heeft u vragen over schuttingbouw of één van onze artikelen, bel of e-mail ons gerust voor advies.

Tuinverlichting Schutting

Tuinverlichting voor uw schutting kopen? Bij Gadero vind u schutting verlichting in de vorm van duurzame LED wandlampen. Kies voor een minimalistisch vormgegeven LED wandlamp die perfect te plaatsen is op een schutting. Naast duurzame LED schuttinglampen op basis van 24 Volt vind je hier ook schutting tuinverlichting op 12 en 230 Volt. Bekijk hier ons aanbod aan schutting tuinverlichting met wandlampen met een modern zwart gepoedercoat behuizing voor een prachtig sfeerlicht op uw schutting. Of u nu downlight of up and downlight zoekt als tuinverlichting op uw schutting, u vindt het hier bij Gadero.

Meest gestelde vragen over schuttingen

Inspiratie schuttingen

asset
Blog
Wat kost een schutting?Wilt u weten hoe duur een houten schutting is? Of bent u nieuwsgieriger naar de prijs van een composieten schutting of natuurlijke schutting? Bij Gadero verkopen we enorm veel verschillende soorten schuttingen in verschillende prijscategorieën. In dit blog vertellen we u meer over de prijzen van onze schuttingen.
asset
Blog
Hoe schutting plaatsen? Tips schutting monterenWat leuk! U bent aan het overwegen om een schutting te plaatsen in uw tuin of u heeft de keuze al gemaakt. Wij begrijpen maar al te goed dat u kiest voor een schutting. Een schutting biedt privacy, gaat geluidsoverlast tegen en beveiligt uw dierbare bezittingen. Daarnaast heeft u minder last van harde wind en kunnen uw huisdieren de tuin niet verlaten. En last but not least, het ziet er natuurlijk mooi uit en draagt bij aan de sfeer van uw kavel.
Gadero TV
Schutting monteren van hardhouten rabatdelenIn deze Gadero TV gaan we een dichte schutting maken van hardhouten rabatdelen. De werkende hoogte van deze duurzame glad geschaafde rabatprofielen van hardhout is 12.7 cm. Dit wordt losjes in elkaar geschoven. Benodigdheden:  Rabat Hardhout Bankirai mes en groef 1.8 x 14.5 cm  Balk Hardhout 4.5 x 7 cm  Azobe Hardhout Paal 7x7 cm Fijnbezaagd  Lijmklem (handig als u alleen werkt)  Wovar schroeven RVS 410 - 5 x 50 mm Torx 25 - 200 stuks  Verzinkboortje  Grondboor 7 cm  Paalhamer voor het aankloppen van de palen  Hardhout Boortjes 3.5 mm  Uitzettouw 50 meter  IJzeren Paalhouder Vlakke Voetsteun 71 x 71 mm  Bankirai Hardhout Olie 2.5 liter blik  Cirkelzaagof scherpe handzaag  Lange waterpas  Potlood 
asset
Klustip
Zelf Schuttingdeur MakenLees hier onze handige tips om zelf een houten schuttingdeur te maken met of zonder slot. Kies uit een volledig houten deur of lees onze tips om zelf een poortdeur op een stalen frame te maken.