Logo Gadero
inspiratieservice

Quattro blokprofiel

Een Quattro blokprofiel is een gevelplank met daarop 4 licht afgeronde stroken. Deze smalle stroken zorgen voor een uniek schaduweffect en een fraai lijnenspel. Quattro blokprofielen kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Met deze profielen maak je een gesloten gevel.

Montage

Schuif de Quattro blokprofielen niet strak in elkaar, maar zorg voor een tussenruimte van circa 2 mm tussen de profielen. Hierdoor is er ruimte voor enige werking van de profielen. Zorg ervoor dat het eerste profiel waterpas is voordat je deze bevestigt. Gebruik schroefnagels en plaats deze in de “golf” van het profiel. Wij raden aan om niet in de dunne lip te spijkeren of te schroeven. Plaats je Quattro blokprofielen van hardhout? Boor dan altijd voor om scheuren te voorkomen.

Wil je de Quattro blokprofielen tegen een gevel plaatsen? Plaats dan eerst een regelwerk tegen de gevel waartegen de profielen geplaatst worden. Dit zorgt ervoor dat je gevel en de blokprofielen goed kunnen ventileren. Wil je deze Quattro blokprofielen gebruiken voor een schutting? Bekijk dan Gadero TV Thermisch Ayous Quatro Blokprofiel schutting maken. Ronny laat je in deze aflevering zien hoe je met deze profielen een schitterende schutting maakt.

Alternatieven

Is het Quattro blokprofiel net niet het profiel dat je zoekt? Bekijk dan onze Triple blokprofielen of Dubbele rhombus profielen. Gaat je voorkeur uit naar open gevelbekleding? Bekijk dan onze Rhombus profielen of onze Barcodegevelbekleding profielen.

Quattro blokprofiel inspiratie