Logo Gadero
inspiratieservice

MBI tegels Geoceramica

Keramische terrastegels voor buiten genieten steeds meer populairiteit. MBI tegels Geoceramica behoort daarbij tot het hoge segment. Dergelijke Keramische terrastegels kennen namelijk veel voordelen en zijn erg duurzaam. Keramiek maakt men van klei. Deze bakt men hard tot een duurzame tegel. Hierdoor trekt er geen vuil en vocht in de tegels. Bovendien zijn keramische terras tegels krasvast, kleurvast, maatvast en relatief milieuvriendelijk. Immers ze gaan een levenlang mee.

Keramische tegels voor buiten fabriceert men ook nog eens relatief onschadelijk. Keramiek produceert men namelijk zonder chemische middelen. Uiteraard worden er wel chemische middelen gebruikt om alle prachtige kleuren en motieven te kunnen creëren, maar dit stelt niets voor vergeleken met het produceren betontegels. Zo zijn er tegenwoordig keramische tegels met houtlook, keramische tegels met of zonder motief en deze terrastegels worden gemaakt in ontelbaar veel kleuren en afmetingen. Of u nu op zoek bent naar keramische terrastegels van 80x80 cm, 60x60 cm of 30x120 cm, de keuze is enorm. Ontdek Gadero.be, uw officiële dealer voor MBI tegels Geoceramica met levering in heel Vlaanderen.

Een nieuw tijdperk, GeoCeramica terrastegels

Het nadeel van keramische tegels voor buiten was altijd dat ze niet eenvoudig te leggen waren. Hierdoor moesten keramische terrastegels bijna altijd door een hovenier of stratenmaker worden aangelegd wat voor een erg duur terras zorgde. Dankzij de steenmeester van MBI uit Kampen is er een einde aan dit grote nadeel gemaakt. Nieuw op de markt is namelijk de keramische terrastegel 4 cm dik die we GeoCeramica tegels noemen. Dit is een tegel die over de voordelen van zowel beton als keramiek beschikt omdat er een 1 cm dikke keramische tegel aan een betonlaag is verbonden. Kortom, u haalt een terrastegel in huis die ontzettend duurzaam maar toch eenvoudig te leggen is. Deze betonnen onderlaag is er in 3 cm dikte en in 6 cm dikte. De keramische terrastegel van 4 cm dikte is geschikt voor een terras of looppad en de 6 cm dikke variant kunnen we zelfs bestempelen als GeoCeramica voor een oprit. GeoCeramica kopen doet u voordelig en eenvoudig bij GeoCeramica dealer Gadero. Bekijk ons ruime assortiment keramische terrastegels van MBI en haal een prachtige tuin of oprit in huis. Vergeet niet direct om alle sierbestrating toebehoren zoals straatzand, voegmiddel en watergoten mee te bestellen zodat u in één keer aan de slag kunt. Bent u toch op zoek naar iets anders dan een keramische terrastegel? Bekijk dan eens onze tuinbestrating, opritbestrating, betontegels of natuursteentegels.

Wat is GeoCeramica MBI?

Zoals hierboven al werd genoemd is GeoCeramica een combinatie van de eenvoudig te leggen betontegel en de uiterst duurzame keramische tegel. Middels de verbinding component Aquaferm wordt de keramische toplaag op de drainerende Stabikornlaag geplaatst. Deze Stabikornlaag is zo gemaakt dat deze erg licht van gewicht is. Ook is deze onderlaag voorzien van afstandhouders zodat u overal gelijke voegen kunt creëren. Het product is geschikt voor iedere ondergrond en al met al is deze prachtige GeoCeramica tegel erg eenvoudig te leggen.

De keramische toplaag is gemaakt van hard gebakken klei waardoor deze totaal niet poreus is. Dankzij deze harde toplaag is de tegel heel erg onderhoudsarm. Er kan namelijk geen vuil of vocht in de tegels trekken waardoor deze ten allen tijde eenvoudig schoon te maken zijn. GeoCeramica voordelen zijn dat de tegels krasvast, maatvast, vlek- en zuurbestendig, stroef (ook bij regen) en eenvoudig te leggen zijn.

GeoCeramica ervaring

Tot op de dag van vandaag hebben wij en heeft MBI nog geen klachten ontvangen betreft deze tegels. Dit is erg uniek en hier zijn wij beiden heel erg trots op.

Populaire GeoCaramica tegels bij Gadero

 • GeoCeramica Lava Slate

 • GeoCeramica Impasto Griogio

 • GeoCeramica Timber Noice

 • GeoCeramica Fiordi Fumo

 • GeoCeramica Impasto Negro

 • GeoCeramica Concreet Silver

 • GeoCeramica Cendre Rock

Hoe leg ik GeoCeramica?

 • Leg een zandbed aan van 20 tot 30 centimeter diep.

 • (Optioneel) zorg voor een splitlaag van 3 tot 5 centimeter voor voldoende waterinfiltratie.

 • Plaats opsluitbanden om de bestrating op te sluiten en verzakking te voorkomen.

 • Tril de afzonderlijke lagen goed aan.

 • Houd rekening met voldoende afschot voor de afwatering. De stelregel luidt: 1 centimeter afschot per strekkende meter.

 • Zorg dat het zandbed stabiel en vlak is voordat u de tegels gaat leggen.

 • Voorkom beschadigingen en klem de tegels op de Stabikorn laag en niet op de keramische tegel.

 • Laat de tegels nooit op de punt steunen en voorkom dat de tegels tegen elkaar aanschuiven.

 • Voor het beste resultaat houdt u een voegruimte van 4 mm aan.

 • Naast de tegeldonkey is GeoCeramica ook goed te verleggen met een vacuümpomp.

 • Sla de tegels voorzichtig aan met een rubberen hamer.

 • Voeg de tegels met Aqua Joint voor een harde voeg of met onkruidvrij zand van MBI voor een zandvoeg.

Veeg het zand met een zachte bezem in de voegen en laat geen hoopjes liggen.