Logo Gadero
inspiratieservice

Excluton Kera Full Body tegels - 3 cm dikte

In deze categorie vindt u massief keramische tegels voor buiten met een dikte van 3 cm in de afmetingen 60x60 cm en 45x90 cm. Wij bieden deze handige tegels aan in verschillende moderne kleuren zoals bijvoorbeeld antraciet, grijs en beige. Keramische tegels voor buiten met een dikte van 3 cm zijn ideaal omdat u ze kunt gebruiken voor uw terras en looppad en heel eenvoudig in een zandbed kunt leggen mits u op een stabiele ondergrond woont.

In principe kunt u ze ook gebruiken voor uw oprit. Wel is het uiterst belangrijk dat u de tegels dan niet in een gewoon zandbed, maar in een gestabiliseerd zandbed legt. Zo verkleint u de kans dat de tegels kunnen bewegen en verkleint u dus de kans dat de voegen breken. Onderaan deze pagina wordt er dieper ingegaan op het plaatsen van 3 cm dikke keramische tegels.

Als u kiest voor 3 cm dikke keramische tegels, kiest u voor tegels die een levenlang mee gaan.

Bestel nu uw duurzame, luxe keramische terrastegels bij Gadero en u ontvangt ze binnen maximaal 9 werkdagen. Gadero bezorgt in heel Nederland en België gewoon bij de klant thuis. Combineer uw bestelling met alle benodigdheden zoals zand, voegmortel, watergoten en andere bestrating toebehoren en ga direct aan de slag. 

Waarom keramiek?

Keramiek heeft vele voordelen, zo gaat keramiek extreem lang mee en heeft het een luxe uiterlijk. Maar wat is keramiek precies?

Keramiek is een verzamelnaam voor alle voorwerpen die op basis van gebakken klei zijn gemaakt. Keramische producten zijn uniek door het duurzame karakter. Zo is een product van keramiek, bijvoorbeeld uw 3 cm dikke terrastegel, uitstekend bestand tegen zware weersomstandigheden.

Keramische tegels met een dikte van 3 cm zijn een duurzame keuze voor uw terras EN oprit omdat deze terrastegels zeer sterk, krasvast, kleurvast en slijtvast zijn. Deze tuintegels van keramiek zijn niet poreus. Er zal hierdoor geen vuil of vocht in uw tegel trekken.

3 cm dikke keramische terrastegels leggen

Keramische tegels met een dikte van 3 cm zijn gemakkelijker te leggen dan bijvoorbeeld 2 cm dikke keramische tegels. Dit komt omdat de 3 cm dikke variant iets zwaarder is en daardoor iets stabieler in het zandbed ligt.  Mits u de 3 cm dikke keramische tegels perfect legt, zijn ze geschikt voor uw oprit. Echter is het risico dat de tegels breken groot als de tegels niet perfect in het zandbed liggen.

Wij raden u aan om de keramische tegels met een dikte van 3 cm te allen tijden te plaatsen met voegkruisjes. Dit zorgt ervoor dat de tegels op een kleine afstand van elkaar blijven liggen en dat ze niet per ongeluk tegen elkaar aandraaien. Als de tegels wel tegen elkaar aan draaien, loopt u het risico dat de toplaag van de tegels kapot breekt. 

Ook raden wij ten zeerste aan om gebruik te maken van een harde voegmortel in plaats van zand. Ook dit verkleint de kans dat de tegels per ongeluk tegen elkaar aan bewegen en dat de toplaag knapt.

Er zijn in principe twee manieren waarop u 3 cm dikke keramische tegels kunt leggen. Ten eerste kunt u de tegels plaatsen in een normaal zandbed. Door het gewicht van de tegels is dit mogelijk. Echter raden wij de tweede manier aan. Hierbij plaatst u de tegels in een gestabiliseerd zandbed. Hiermee verkleint u het risico dat de tegels kunnen bewegen na het plaatsen. U kunt uw zandbed stabiliseren door zand te mixen met Stabi-king en Portland(soort cement) Op deze manier liggen uw 3 cm dikke keramische terrastegels stevig en hoeft u zich geen zorgen te maken over de stabiliteit van de tegels.

Keramische tegels schoonmaken

Keramische tegels zijn zeer gemakkelijk schoon te maken. Dit heeft voornamelijk te maken met de hardheid van het materiaal. Keramische tegels voor buiten zijn niet poreus en nemen daarom zeer weinig vuil en vocht op. De vervuiling blijft dus als het ware op het oppervlak van uw tegels liggen. U zou in principe uw full body keramische tegels kunnen schoonmaken met warm water, een klein beetje biologisch schoonmaakmiddel en een harde bezem. Maar u kunt bij keramische terrastegels met een dikte van 3 cm ook gerust een hogedruk reiniger gebruiken om oppervlakkig vuil te verwijderen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld betontegels die beschadigd raken als u een hogedruk reiniger gebruikt.

Keramische tegels 3 cm zagen

Het zagen van keramische tegels met een dikte van 3 cm doet u met een speciaal zaagblad voor keramiek. Gebruik in combinatie met het zaagblad een watergekoelde tegelzaagmachine met bovengeleiding. Dit zal ervoor zorgen dat u de tegels relatief makkelijk kunt verzagen. Kijk voor extra informatie over het zagen van keramische tegels met een dikte van 3 cm het onderstaande filmpje.