Logo Gadero
service

Hardhouten palen

Onze hardhout palen hebben een levensduur van 20-25 jaar. Kies voor de standaard 6x6 of 7x7 cm goedkope Azobe palen of de luxe, glad geschaafde Bankirai palen met V-groeven. Wij hebben hardhout tuinpalen te koop in dikte maten van 6x6 cm tot 15x15 cm dikte. Voor schuttingen zijn de 7x7 cm vierkante palen het meest populair. Kies uit voordelig bezaagd of luxe glad geschaafde palen. Kortom, elke vierkantpaal van hardhout heeft u bij houthandel Gadero zo gevonden. Profiteer van onze snelle levering en aantrekkelijke prijzen.

Plaats deze hardhout vierkante palen directe in de grond of in beton of op zogenaamde ijzeren paalhouders. 

Bij het plaatsen van kant en klare tuinschermen zijn uw hardhouten palen erg zichtbaar. Wij adviseren in dat geval onze glad geschaafde vierkantpalen te plaatsen. Deze ogen veel mooier in uw tuin dan fijnbezaagde palen.

Inspiratie hardhouten palen

asset
Blog
Hardhout: Bankirai versus Ipé houtWat is beter: Bankirai of Ipé hardhout? Beide hardhoutsoorten vallen in het hoge segment. Zo heeft Bankirai een duurzaamheidsklasse 1-2 en Ipé hardhout klasse 1. Dat betekent dat beide soorten weinig nervositeit hebben. Hiermee bedoelen we: weinig werking (krimp en uitzetting) en een dichte structuur. Door de dichte structuur neemt de plank minder vocht op en trekt daardoor minder alg aan (dus minder gladheid).
asset
Blog
Top 5 duurzame houtsoorten uit onze eigen regioHardhoutsoorten zijn natuurlijk prachtig om te gebruiken in de tuin, maar niet heel milieuvriendelijk. Alleen al het gesleep met al deze exotische houtsoorten de hele wereld over zorgt voor een gigantische Co2 uitstoot. Zoekt u een manier om uw ecologische voetafdruk te verkleinen? Kies dan voor ‘wood from the hood’. In Europa hebben we namelijk ook mooie en duurzame houtsoorten, zoals kastanje en eiken.
asset
Blog
Hardhout vs. ZachthoutOp het moment dat u op zoek gaat naar hout komt u de termen hard- en zachthout ongetwijfeld overal tegen. Beide hebben zo hun voor- en nadelen, afhankelijk waar u ze voor wil gaan gebruiken.
asset
Blog
Hoe schutting plaatsen? Tips schutting monterenWat leuk! U bent aan het overwegen om een schutting te plaatsen in uw tuin of u heeft de keuze al gemaakt. Wij begrijpen maar al te goed dat u kiest voor een schutting. Een schutting biedt privacy, gaat geluidsoverlast tegen en beveiligt uw dierbare bezittingen. Daarnaast heeft u minder last van harde wind en kunnen uw huisdieren de tuin niet verlaten. En last but not least, het ziet er natuurlijk mooi uit en draagt bij aan de sfeer van uw kavel.