Logo Gadero
service

Tuinhout

We hebben niet alleen de meeste keuze in tuinhout, we bezorgen ook nog eens snel bij u thuis in heel Vlaanderen. Wij bieden bovendien een diep assortiment van goedkope schuttingpalen, duurzame balken tot luxe vlonderplanken. Kies uit meer dan 10.000 artikelen. Ook voor A-keuze rabat planken, Lariks Douglas hout, planchettes voor uw gevel, prefab tuinhuisjes, WPC composiet en tuinhekken kunt u bij ons terecht. Naast tuinhout kunt u ook sierbestrating en houten of laminaat vloeren bij ons kopen. Op deze pagina vindt u uitsluitend de meest verkochte tuinhout artikelen. Voor meer tuinhout bekijk de pagina's van het hoofdmenu. Ontdek online tuinhout kopen bij houthandel Gadero.

Tuinhout Trellis

Met een stalen trellis scherm kunt u een groene schutting maken. Metalen trellis is goedkoop en laat zich goed begroeien met klimplanten. Met (een deel) van een schutting groen maken draagt u bij aan de biodiversiteit en een prettig leefklimaat. Trellis schermen kunt u ook dicht maken met bijvoorbeeld dopheidematten. Let op de afmeting en maaswijdte.

Tuinhout mes en groef

Met mes en groef tuinhout kunt u dichte wanden maken. De meest populaire mes en groef planken zijn channelsiding profielen. Met deze mes en groef tuinhoutplanken maakt u een verticale, dichte wand. 

Tuinhout latten

Wilt u van dunne latten een schutting maken? U kunt dan kiezen voor rhombus profielen, deze hebben 7 mm tussenruimte. Met deze latten houdt u dus minimale doorkijk. Ook heel populair zijn tuinhout latten van triple profiel, ook wel Deens rabat genoemd. Hiermee krijgt u ook het effect van dunne latten maar toch een gesloten wand. 

Tuinhout Verven

Uw tuinhout verven is vaak mogelijk. Het hangt van de houtsoort af. Hardhout kunt u het beste oliën, Naaldhout kunt u prima een kleurtje geven. Wilt u (groen) geïmpregneerd hout verven? Zorg dan dit goed droog is, bij voorkeur na 2 maanden zon. Bij geïmpregneerd hout dient u meerdere lagen aan te brengen. Hout wit verven vraagt vaak wel 3 lagen. Houtsoorten die zich zeer goed laten verven zijn onbehandeld Lariks Douglas, Siberisch Lariks en Accoya hout. Lees hier meer informatie over olie en beits voor tuinhout.

Tuinhout soorten

  • Lariks Douglas: Zeer geschikt voor montage boven de grond, bijvoorbeeld voor overkappingen en veranda's. Een goed en iets duurzamer alternatief is Red Class wood. Onbehandeld Lariks Douglas is dus geschikt als constructiehout, als vlonderplank raden we deze houtsoort alleen aan op een zonnige terras. Zorg tevens voor goed onderhoud. Het is en blijft naaldhout.

  • Geïmpregneerd vuren/grenen hout: het bekende groenige hout is behoorlijk duurzaam en de prijs is fors lager dan hardhout. Nog steeds een goede optie voor de tuin dus! U houdt niet van de kleur groen? Overweeg dan alternatieven als Red class Wood (boven de grond) of het duurzame Nobifix (bruin geïmpregneerd). Naast geïmpregneerd tuinhout onder keteldruk behandeld bestaat ook gewolmaniseerd hout. Beide behandelingen verduurzamen naaldhout. 

  • Zwart tuinhout: zwart mes en groef rabat of zwarte schuttingplanken zijn enorm in trek. Let wel op of deze zwart gecoat zijn (een hoogwaardig spuitproces voor een lange levensduur) of zwart geïmpregneerd zijn (nabehandelen met zwarte verf elk jaar noodzakelijk). Zwart gespoten tuinhout blijft dus langer zwart dan zwart impregneren. Het mooie van zwart tuinhout is dat het mooi afsteekt tegen beplanting.

  • Hardhout. Voor palen in de grond worden vaak Azobe tuinpalen uit Afrika gebruikt. Voor hardhouten planken kiest men vaak voor Keruing hardhouten tuinplanken uit Indonesië. Voor wie minder CO2 vervuiling wenst adviseren we eens te kijken naar onze Europees hardhout. Dit is tuinhout van Nobifix, Thermisch Essen, Robinia of Siberisch Lariks uit gecertificeerde bossen in Europa die de duurzaamheid van tropisch hardhout benaderen. Het ene hardhout is het andere niet. Kies voor vlonders voor Bankirai, Garapa of Ipé en voor schuttingen volstaat Keruing. U wilt uw voetprint en CO-uitstoot verkleinen? Kies dan niet voor tropisch hardhout uit verre oorden. Ontdek dan Europees hardhouten vlonderplanken. Dit is en wordt de nieuwe, milieubewuste trend. 

  • Thermisch Gemodificeerd. Dit zijn milieuvriendelijk gestoomde planken voor wanden en schuttingen. Populaire houtsoorten hierin zijn het nagenoeg noestvrije Ayous, het luxe Essen en Fraké.

  • Red Class Wood. Lijkt op Lariks Douglas hout, maar is niet harsig en heeft een langere levensduur.

Wij bezorgen tuinhout in heel Vlaanderen. Van Brussel tot Antwerpen centrum, van Gent tot Hasselt, wij zijn uw houthandel en bovendien met voordelig bezorgen overal in Nederlands België. 

Tuinhout aanbiedingen

Meest gestelde vragen over tuinhout