Logo Gadero
service

Tuinhout balken

U zoekt een gerenommeerde houthandel? Met onze variatie in tuinhout balken kunt u allerlei constructies voor in de tuin bouwen. Bouw met onze hardhouten of geïmpregneerde tuinbalken zelf een blokhut, schutting enzovoorts. Kies uit diverse tuinhout balk diktes en lengtes tot maximaal 5 meter. Bestel hier vandaag nog 1001 houten balken en vierkante palen voor de beste prijs.

Profiteer van onze snelle levertijden. Kijk ook op de pagina van lariks douglas balken voor timmerhout voor Lariks Douglas overkappingen. Gebruik de 40x60, 44x70 en 45x70 mm balken ook als onderbalk voor uw houten terras. Kijk verder onder klustips voor bouwtips en adviezen voor berekenen benodigde aantallen.

Tuinbalken

Wij zijn gespecialiseerd in het bij u thuis bezorgen van geïmpregneerde balken, lariks douglas hout tot hardhouten regels in diverse kop- en lengtematen tot 6 meter. Wij zijn een van de grootste houthandels van de Benelux. Dat betekent hoge omloopsnelheden, en dus zeer rechte balken en palen. Bovendien bezorgen wij tuinhout snel bij u thuis, overal in Vlaanderen.

Levensduur hout

De levensduur van hardhout balken is circa 20-25 jaar en van geïmpregneerd circa 10-15 jaar. Dit hangt ook af van de dikte en toepassing (nabij de grond of als dakbalk). Voor funderingen van buiten terrassen adviseren we onbehandeld Lariks niet te gebruiken als onderbalken. 

Vaak krijgen wij de vraag wat de maximale overspanning is van balken bij het maken van een overdekte veranda of (aanbouw) overkapping. Wij hanteren - bij het bouwen van terrasoverkappingen en soortgelijk houtbouw projecten in en rond de tuin - de vuistregel 5 cm hoogte is geschikt voor 100 cm overspanning. Dus een balk van 15 cm dik, kan 3 meter overspannen, een balk van 20 cm kan 4 meter overspannen. 

Nog niet helemaal duidelijk?

Bekijk de video over maximale overspanning van houten balken hieronder:

play video

Tuinbalken inspiratie