Logo Gadero
inspiratieservice

Wovar Afstandhouder voor tussenruimte 5, 7, 8 en 10 mm - Set 2 Stuks

Productnummer
WV66442
Altijd de juiste tussenruimte!
Geschikt voor alle vlonderplanken
Set van 2 stuks
vlonderplank_afstandhouder
vlonderplank_afstandhouder_zijkant
vlonderplank_afstandhouder_plus_vorm
vlonderplank_afstandhouder_gebruik
vlonderplank_afstandhouder_10mm

4,99

incl. BTW

1940 stuks op voorraad
1 tot 3 dagen
  • Beoordeeld op TrustedShops met een 8,4/10
  • Thuiswinkel Waarborg: gunstige service voorwaarden
  • Snelle levering in de Benelux

Vragen?

Reactie binnen 2 uur

Plus- en minpunten

  • Valt niet tussen de vlonderplanken

  • Geschikt voor 4 verschillende tussenruimtes

  • Voor vlonder, gevel of schutting

Specificaties

Materiaal
Kunststof
Kleur
Zwart

Wovar Afstandhouder voor tussenruimte 5, 7, 8 en 10 mm - Set 2 Stuks

Bij het leggen van uw vlonder is het belangrijk dat u de juiste tussenafstand aanhoudt tussen uw vlonderplanken. Om u hierbij te helpen zijn er deze handige vlonderplank afstandhouders van Wovar. Met deze afstandhouders houdt u eenvoudig 5, 7, 8 of 10 mm tussenruimte aan. Met een van deze tussenruimtes zit u altijd goed, ongeacht welke vlonderplank u gebruikt. Gebruik deze handige afstandhouders ook voor het monteren van uw gevel of schutting!

Tussenruimte vlonderplanken

De tussenruimte die u tussen vlonderplanken dient aan te houden hangt af van de houtsoort waar de plank van gemaakt is. Planken van naaldhout kennen meer werking dan bijvoorbeeld hardhouten planken, doordat dit hout meer vocht opneemt. Als naaldhout vlonderplanken droog zijn als u ze gaat leggen houdt u 10 mm tussenruimte aan. Bij vochtige planken kunt u kiezen voor 7 tot 8 mm tussenruimte. Bij hardhouten of thermisch gemodificeerde vlonderplanken kunt u in principe altijd 5 mm tussenruimte aanhouden, ongeacht de staat van de planken.

Afstandhouder vlonderplanken gebruiken

Deze afstandhouders voor vlonderplanken zijn zeer eenvoudig te gebruiken. Begin met het rechtleggen van de eerste plank. Vervolgens legt u de rest van de planken recht aan die eerste vlonderplank. Om de juiste tussenafstand aan te houden plaatst u de afstandhouder tussen de eerste en tweede plank. Kies hierbij de gewenste afstand van 5, 7, 8 en 10 mm, afhankelijk van de houtsoort die u aan het verwerken bent. Leg de afstandhouders op 1/4e en 3/4e van de plank en druk ze tegen elkaar aan. U kunt vervolgens de vlonderplank vastmaken.

Door de handige plus-vorm valt de afstandhouder niet tussen de vlonderplanken is. Bovendien hoeft u niet ingewikkeld te doen en meerdere afstandhouders aan elkaar te plakken om de gewenste dikte te krijgen. De zijden van de plus-vorm hebben allemaal een andere dikte, waardoor u een andere tussenruimte krijgt als u de afstandshouder draait.

U krijgt deze afstandhouders in een set van 2 geleverd, precies genoeg dus om uw vlonder te leggen aangezien u per plank 2 afstandhouders nodig heeft.

Bestel direct uw , of bij Gadero om deze afstandhouders te gebruiken!