Logo Gadero
service
Klustip

Tuinkas Burford opbouwen

Gadero logo
Geschreven doorLisanne
Geplaatst15/11/2022

In deze klustip laten we zien hoe u een tuinkas kunt opbouw. Dit doet hij op ons showroom terrein in Breukelen. Benieuwd hoe we dit doen? Lees dan snel verder.

Benodigdheden:

  • Steeksleutel

  • Lijmtang

  • Schaar

  • Drukspuit

Burford tuinkas voorkant
8 uur klussen
€650 - €3300
Eenvoudig
1
De voorbereiding

Het pakket bestaat uit verschillende onderdelen en bevestigingsmaterialen. Bij het uitpakken is het belangrijk om uw materiaallijst erbij te houden en om af te vinken hoeveel u van alles heeft. U kunt dan alles op onderdeel bij elkaar te leggen. Dit bevordert de opbouw van uw tuinkas.

2
Het monteren van het paneel van de achterkant

De meegeleverde schroeven schuift u in de staanders en monteert u op de liggende balk. Let goed op dat u de onderdelen aan de juiste kant plaatst. Dit is belangrijk voor het moment dat de glasplaten worden geplaatst. Om de dakbalk aan de staander te monteren gebruikt u een meegeleverd hoekstuk voor. Daarnaast is het van belang dat u de schroeven al van te voren in de twee middelste profielen plaatst Draai deze nog niet vast. De schroeven kunnen naderhand niet makkelijk gedemonteerd worden. Op deze manier kunt u de tuinkas nog waterpas afstellen wanneer u de delen met elkaar gaat verbinden. Op deze manier monteert u ook het paneel van de voorkant en de zijkanten.

3
Het monteren van de deur

Voor de montage van de deur worden er andere schroeven geleverd dan voor het achterpaneel. Dit wordt aangegeven in de bijgeleverde handleiding. Het schuifrail wordt in zijn geheel geleverd. Deze dient u eerst te demonteren voordat u deze kunt plaatsen.

4
Het monteren van de ramen

De ramen worden standaard geleverd met een uitzetter. Er zijn ook automatische raamopeners te verkrijgen. Deze werken op basis van olie. De olie, dat in de raamopener zit, zet uit bij warmte en hierdoor zal het raam opengaan. De glasplaten voor de ramen zijn al op maat. Aan de onderzijde van het raam zit een aanslag. Hier komt het raam tegenaan. Aan de andere zijdes komt een kunststof profiel. Deze knipt u zelf naar de juiste maat. Maak de randen van het glas nat voordat u de kunststof profielen plaatst. Wanneer het geraamte van de tuinkast staat, schuift u de ramen in de nokbalk.

5
De panelen aan elkaar monteren

De kant waar de schroeven zitten, is de binnenkant van de tuinkas. U monteert de panelen de achterkant, de voorkant en de twee zijkanten van de tuinkas aan elkaar. Let goed op dat u de panelen goed haaks en waterpas plaatst. Hierna kunt u de dakliggers plaatsen.

6
Het plaatsen van de glasplaten

Voordat u de glasplaten plaatst, dient u eerst de rubberen beschermers te plaatsen. Hier komen de glasplaten tegenaan. In de meegeleverde handleiding wordt aangegeven waar u deze dient te plaatsen. Deze glasplaten worden vastgezet met kunststof profielen. Ook hierbij dient u de randen van de glasplaten nat te maken voordat u de profielen plaatst. Werk bij dit onderdeel met twee mensen. Eén die het aluminiumprofiel vast kan houden en één die het kunststof profiel plaatst. Bij de opbouw van de tuinkas is het belangrijk dat u de glasplaten vanaf de onderkant opbouwt. Mocht u beginnen bij het dak dan komt er te veel gewicht op de constructie. De glazen dakpanelen worden vastgehouden met dankzij de meegeleverde kunststof profielen.

7
Afwerking van de tuinkas

De schroeven die aan de binnenkant zichtbaar zijn kunt u afdekken met meegeleverde zwarte dopjes. U kunt er nog voor kiezen om een kweektafel en schap toe te voegen of een Victoriaanse nok op uw tuinkas te plaatsen.

Tuinkas bouwen

Voor Gadero TV #241 heeft Quinten de tuinkas Burford 106 van het merk Royal Well gebruikt. Deze vrijstaande kas heeft een afmeting van 194 x 318 cm en een nokhoogte van 230 cm. Hierdoor is er maar liefst 6,2 m2 overdekte kweekruimte voor planten en gewassen.

Tuinkas met glas

In deze aflevering werkt Quinten met 3mm veiligheidsglas. Dat betekent dat de zijkanten van de glazen panelen afgeslepen zijn. Dit wordt in een ingebonden pakket geleverd. Het is een zwaar pakket dat moeilijk te vervoeren is. Werk voorzichtig en met twee personen. Zorg ervoor dat het pakket altijd rechtop staat. Als het pakket plat ligt is er een kans dat de glasplaten breken vanwege de drukverdeling. Bij de opbouw van de tuinkas is het belangrijk dat u de glasplaten vanaf de onderkant opbouwt. Als u bij het dak begint, komt er te veel gewicht op de constructie.

Tuinkas Burford

Tuinkas fundering

In aflevering #241 wordt de tuinkas op een vlonder gemonteerd. Ook kan de tuinkas op tegels of zand geplaatst worden, maar dan moet u wel rekening houden met de fundering. U kunt een fundering maken van beton of van hout. Plaats de kas uit de wind en in de zon.

Materialen en gereedschappen voor een tuinkas 

Materialen

Tuinkas Royal Well Burford 106

Alternatieven voor een tuinkas 

In deze Gadero TV maakt Quinten gebruik van de tuinkas Burford 106. Wilt u graag een grotere of kleinere tuinkas? Ons assortiment bevat verschillende afmetingen tuinkassen. Daarnaast is de tuinkas ook in een blanke en donkergroene variant verkrijgbaar. Benieuwd naar de verschillende opties? Bekijk ons assortiment tuinkassen.

Tuinkas Burford met kweektafel en kweekschappen

Extra opties voor bij een tuinkas

Bij de tuinkas wordt er standaard uitzetters meegeleverd voor de ramen. U kunt ervoor kiezen om een automatische raamopener mee te bestellen. Daarnaast zijn er nog meer producten die een toevoeging aan uw tuinkas kunnen zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld onze Victoriaanse nokLouvre raam, of een rolscherm zijn. Laat u inspireren door ons assortiment tuinkas accessoires.

Ook interessant?

Naast aluminium tuinkassen hebben wij ook houten tuinkassen. Deze houten tuinkassen zijn van Red Cedar hardhout. Hierdoor hebben de tuinkassen een natuurlijke uitstraling. Bekijk ons assortiment houten tuinkassen.

Montageservice

Ziet u er tegenop om zelf te klussen? Als u het vakwerk liever aan de specialist over laat is onze montageservice de ideale optie. Gadero heeft vakmensen voor u klaar staan die garant staan voor een vakkundige montage van uw vlonder, schutting, terrasoverkapping, binnenvloer, tuinhuisje en andere klusprojecten! 

Gerelateerde klustips van Gadero