Hoe bouw ik een Tuinkas Premium op?

In deze nieuwe aflevering van Gadero TV laat Gerben u zien hoe u een de Tuinkas Premium opbouwt. Benieuwd hoe hij dit doet? Lees dan snel verder!

Wat is de beste tuinkas?

In deze aflevering bouwt Gerben de Tuinkas Premium 105 met zwart gecoat aluminium profielen op. De Premium kassen hebben hun naam te danken aan de doordachte constructie en kwalitatief materiaal. De Tuinkas Premium 105 heeft, in tegenstelling tot onze recht Premium kassen, schuine wanden. Een kas met schuine wanden vangt meer licht en warmte op waardoor de planten sneller groeien. Door de unieke vorm staat deze tuinkas steviger en vangt de kas ook minder wind. Daarnaast heeft u ook meer ruimte om te planten.

Voordelen tuinkas

Een tuinkas brengt vele voordelen met zich mee. Het verlegt het kweekseizoen en gaat het kweken zelf ook makkelijker en sneller. Dit doordat u zelf de condities in de kas kunt regelen. Daarbij zijn uw planten ook beschermt tegen vogels en andere ongedierte.

Tuinkas Premium plaatsen

Stappenplan voor het maken van een Tuinkas Premium 

Doe-het-zelf

Bouwtijd:

06 uur

Geschatte kosten:

€ 2.600,00 - € 5.400,00

Benodigdheden:

Rolmaat
Handschoenen
Schaar
Platte kop schroevendraaier
Kruiskop schroevendraaier
Glaszuignap
Kit
Steeksleutel 10mm

Stap 1: "Voorbereiding tuinkas opbouwen"

De tuinkas Premium wordt als pakket geleverd. Het pakket bestaat voor een groot deel uit verschillende aluminium profielen. Bij het pakket wordt ook een checklist geleverd. Bij het uitpakken kunt u met de checklist nagaan of u alle onderdelen heeft. Voordat u met de opbouw begint, kunt u de onderdelen op soort sorteren. Dit bevordert de opbouw van uw tuinkas. Vanwege de zelfdragende constructie van de kas is er geen fundering nodig. U kunt de kas nog verankeren met de meegeleverde ankers. Bij een instabiele ondergrond kunt u gebruik maken van opsluitbanden.

Stap 2: "Het raamwerk monteren"

In de meegeleverde handleiding staat beschreven welke profielen voor welke wand zijn. De eerste wand die u kunt opbouwen is de voorgevel wand. Wij raden aan om eerst de bouten van de profielen met de hand vast te zetten. Hierdoor kunt u de wand op een later moment nog stellen. Monteer ook de windschoor gelijk mee. Let bij de nokprofielen goed op dat de kant met het 3 mm gaatje naar boven geplaatst wordt. Anders komt u later in de opbouw niet uit. Voor de hoeken ontvangt u verbindingsplaatjes waarmee u de profielen aan elkaar kunt bevestigen. Wanneer u alle stappen van de voorgevel heeft doorlopen kunt u de bouten aandraaien. Voordat u de gevelwand overeind haalt, plaatst u nog de wachtbouten in de profielen. Deze zijn later nodig bij het koppelen van de wanden. Het raamwerk van de achtergevel en zijwanden kunt u op dezelfde manier monteren.

Stap 3: "De wanden aan elkaar koppelen"

Bij het koppelen van de wanden adviseren we om dit met meerdere mensen te doen. Hierdoor kunt u eenvoudig de wachtbouten aan elkaar te koppelen. Wanneer het geraamte in zijn geheel staat, kunt u nagaan of deze haaks staat. Dit kunt u controleren door de kas diagonaal te meten. Wanneer beide zijden dezelfde afmeting hebben, kunt er vanuit gaan dat de kas haaks staat. Daarna kunt u de nokbalk monteren met behulp van de wachtbouten.

Stap 4: "De dakdragers monteren"

De glasdragers monteert u op dezelfde manier als profielen van de wanden. Let op dat aan de kant van de glasdrager, met het 3 mm gaatje, aan de nokkant gemonteerd wordt.

Stap 5: "De glasplaten plaatsen"

Controleer of alle bouten goed vastzitten voordat u de glasplaten gaat plaatsen. Houd rekening mee dat het glas scherpe randen heeft. U kunt hiervoor handschoenen gebruiken. Leg het glas altijd recht op. Als u het glas plat legt, is de kans op breken groter. Start eerst met het glas voor de wanden en daarna met het dak. Nadat u een glasplaat geplaatst heeft, kunt u met het meegeleverde rubberen strook de gleuf van het geraamte afdekken. Plaats eerst het rubber in de gleuf voordat u het afknipt. Zo weet u precies hoeveel u nodig heeft. Bij de voor- en achtergevel zijn er een aantal glasplaten die uit twee delen bestaan. Wij adviseren om bij deze stap met twee personen te werken. Eén persoon houd de glasplaat vast terwijl de andere het tweede deel plaatst.

Stap 6: "De glasplaten voor het dak plaatsen"

De glasplaten kunt u in de dakprofielen schuiven. Houd rekening mee dat wanneer u twee glasplaten geplaatst heeft gelijk het rubber plaatst. Op deze manier kunt u het beste bij de glasplaten komen.

Stap 7: "Het dakraam plaatsen"

Monteer de aluminiumprofielen voor het dakraam aan elkaar, maar laat het onderste profiel nog even achterwege. U kunt via deze opening de glasplaat in de profielen schuiven. Hierna kunt u het laatste profiel erin schuiven. Het dakraam schuift u via de nokbalk naar de plek waar het dakraam komt.

Stap 8: "De deur monteren"

De rail van de deur schuift u in het profiel boven de deuropening. Het u-profiel waar de deur op komt te staan, plaatst u op de funderingsbalk. Het deurframe schuift u zonder het glas, zo is de deur beter hanteerbaar en kunt u het frame afhangen. Daarna kunt u het glas in de deur plaatsen.

Stap 9: "De afwerking"

De hoeken van de onderkant van de kas kunt u afwerken met de hoekprofielen. Daarnaast kunt de dakgoot plaatsen met behulp van de meegeleverde houders.

Automatische raamopener

Hoe richt u een kas in?

De inrichting van uw tuinkas hangt af van wat u met de kas wilt doen. Wanneer u de kas wilt gebruiken voor het kweken van gewassen en planten kunt een looppad voor u zelf in de kas bepalen. Daarnaast kunt bij u samen met de Tuinkas Premium ook handige extra’s bestellen, zoals een automatische raamopener, werktafel en schap. In de onderstaande video laat Gerben zien hoe u de automatische raamopener kunt monteren. U kunt ook de kas gebruiken als tuinkamer. Wanneer het buiten koud, maar wel zonnig is, is het in de kas al aangenaam warm. Deze tuinkamer kunt u inrichten met een loungeset, verlichting en of andere meubels.

Materialen en gereedschappen voor een tuinkas 

Materialen

*De Tuinkas Premium wordt als pakket geleverd. Dit is inclusief bevestigingsmateriaal.

Gereedschappen

  • Rolmaat
  • Handschoenen
  • Schaar
  • Platte kop schroevendraaier
  • Kruiskop schroevendraaier
  • Glaszuignap
  • Kit
  • Steeksleutel 10mm
  • Waterpas

Tuinkas met schuine wanden

Alternatieven voor een tuinkas 

In deze Gadero TV maakt Gerben gebruik van de Tuinkas Premium 105 zwart. Deze ook in een andere kleur verkrijgbaar, namelijk de Tuinkas Premium 105 aluminium. Wilt u graag een grotere of kleinere tuinkas? Ons Premium assortiment bevat verschillende afmetingen tuinkassen. Benieuwd naar de verschillende opties? Bekijk ons Tuinkas Premium assortiment.


Abonneer ook op ons gratis Youtube kanaal en kijk elke week een nieuwe Gadero TV! 

Abonneer Nu op het Youtube kanaal

Mis nooit meer acties, nieuws en meer over houthandel Gadero

facebook gadero Ontdek ons op facebook voor speciale acties, Houthandel Gadero achter de schermen en leuke nieuwtjes

Youtube Gadero Hout TV Abonneer je op GaderoTV voor Doe het Zelf klustips, de Houtsoort van de maand, Hout Trends en meerpinterest tuin inspiratie Volg ons op Pinterest voor inspiratie voor uw terras, schutting, overkapping, binnenvloer, meubels enzblog gadero Bekijk de mooiste sfeerfoto's van tuinen tot houten vloeren op onze Instagram

twitter gadero Volg ons op twitter voor het laatste nieuws