Flachkorn Split Grijs Beige 8 - 16 mm 20 Kilo

Productnummer: RZ70460   |   Split geschikt voor loop & sierpad   |   20 kg zak

€ 7,95 Per 20 kilo incl. btw
Delen via WhatsApp

Flachkorn Split Grijs Beige 8 - 16 mm 20 Kilo

Het flachkorn split 8 - 16 mm is een zeer bekende grindsoort vanwege de platte en rondvormige stenen. De kleuren van dit grind zijn beige en grijs. Dit siersplit wordt vaak toegepast voor loop- en sierpaden. Het flachkorn siersplit kan ook gebruikt worden voor een oprit. Wij raden dit echter niet aan vanwege de ronde vorm van de stenen, hierdoor rolt het meer als split met een hoekige vorm. Ook blijven de kleine kiezels in het profiel van uw banden zitten. De maatvoering 8 - 16 millimeter betekent dat dit type split is gezeefd door een zeef met een maaswijdte van 8 - 16 mm.

Hoeveel split of grind heb ik nodig?

Dit split is te krijgen in de kleuren grijs beige. Met een zak van 20 kg grind of split bedekt u 0.30 m2 met grind of split. We gaan hier uit van een laagdikte van 5 - 6 cm.

Welk formaat split heb ik nodig?

Het split en grind wordt gezeefd in meerdere formaten. Deze maten zijn dus altijd zeef formaten. Hierdoor kan de grootte van enkele steentjes afwijken van de onder- of bovenmaat. Eén langwerpig steentje kan namelijk in de lengte door de zeef vallen, waardoor deze iets langer en dunner is dan de rest van de partij. Welk formaat split het meest geschikt voor uw tuin is, hangt af van de toepassing van het gesteente.40-60mm is bijvoorbeeld te groot en te grof om op te lopen of rijden. Maar dit formaat is wel prachtig als siersplit in bijvoorbeeld een schanskorf. Wij raden split voor uw oprit aan vanaf een grootte tussen de 5-25 mm. Het split wat u hier voor u heeft is een 16-32 formaat. Wij raden dit formaat aan als siersplit in een siertuin of border(bak) 
 

Is dit niet de variant die u zoekt? Neem dan eens een kijkje in ons volledige assortiment Grauwacke split en keien of overige soorten split en grind.


Doe hier inspiratie op

Vragen & antwoorden over dit product

Vraag is verzonden

Stel uw vraag
* verplicht
productbeoordelingen

Beoordeling is verzonden

Schrijf beoordeling
* verplicht
Dit product bestellen?
Flachkorn Split Grijs Beige 8 - 16 mm Flachkorn Split Grijs Beige 8 - 16 mm 20 Kilo   |   Split geschikt voor loop & sierpad   |   20 kg zak Op voorraad
€ 7,95 Per 20 kilo incl. btw